reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

witajcie my po wizycie

nadal 2w1:-D:-D:-D:-D

szyjka jako tako się trzyma ujście zamknięte:tak:
tablety mam brać i walczyć dzielnie z cukrami i ciśnieniem:tak::tak::tak:

a jakby co to cytat pana dr "szpitale są czynne 24godziny na dobę"
ale wierzymy że damy radę bez nich się obejść
serducho małego wali jak dzwon 145/min

kolejna wizyta 29 grudnia:tak::tak::tak:

reklama
moja szyjka ma 3cm jest lekko miękka ale zamknięta ujście też zamknięte

ale z córcią byłam bez szyjki od 28 tygodnia i miałam 2cm rozwarcia a dotrzymałyśmy do 39tygodnia:tak::tak::tak:

a napinanie brzucha to jedno a skurcze to druga sprawa przy skurczach się szujka może bardzo szybko skrócić:cool::cool::cool:

a ja mam już czasami regularne skurcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: oby fenoterol pomógł
już tak daleko zaszliśmy jeszcze parę tygodni:-D:-D:-D

WESOŁYCH CZARUJĄCYCH ŚWIĄT Z MALUSZKAMI W BRZUSZKACH I Z TYMI JUŻ PO NASZEJ STRONIE DUŻO ZDROWIA CIERPLIWOŚCI I MIŁOŚCI NA KAŻDY DZIEŃ NIE TYLKO ŚWIĄTECZNY:tak::tak::tak:

mimo fenka nadal mam skurcze, jak jestem bardziej zalatana to bardziej bolesne i dłuższe:-(
u mnie opcja 34 tyg odpadła przez szyjkę - 2 cm i rozwarcie na ponad 1,5 cm:-(
a do tego wysokie ciśnienie i problem z cukrem:-(
ale mały na pewno grzecznie poczeka do 37 tygodnia:tak:

Ja brałam fenoterol w pierwszej ciazy od 20 tc.. mialam szew od 13tc bo mialam rozwarcie na 1,5 cm. Urodzilam w 40 tc - dokładnie w terminie... przez oxytocyne

Teraz mam tez szew, ale nie biore fenoterolu tylko Cordafen. Termin mam na poczatek maja... takze jeszcze dluga droga przede mna

witajcie mamuśki w nowym roku

u nas jak wiecie nowy rok zaczął się szpitalnie:no::no::no:

jest różnie :baffled::baffled::baffled:
ale lepiej niż było tzn nie jestem na porodówce :no:
małemu się spieszy ale go hamujemy fenoterolem w kroplówkach i kroplówami rozkurczowymi
na ktg skurcze są ale delikatniejsze niż były
szyjka skrócona ale nie ma póki co rozwarcia:tak::tak::tak:
jutro za pewne sie dowiemy więcej jak zjawią się lekarze po wolnych dniach:baffled:

dziś mam kontakt ze światem więc was poczytam

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

hej
ja tez wrocila ze szpitala..kroplowy i jeszcze raz kroplowy,
mam skurcze i krzyzowe bole biore cordafen,,
dostalam zastrzyki na plucka dzieciatka
dopiero 28 +3 OM dni..maly wazy 950 gram
rozwarcie na 0,5 i szew, ktory ledwo trzyma
nie daje sie leze tylko
powodzenia

reklama
Witam ;-) Od sylwestra dołaczam do tej zacnej grupy fenoterolowych mamusiek. W sylwestra rano mój maly mężczyzna zaczął sie pchać na świat. Miałam nieregularne skurcze i twardnienia brzucha. Z tym twardnieniem męczyłam sie juz od poświętach. Ale bralam relanium i nospe i bylo OK. Niestety w nocy z 30/31 juz nie podziałało. I wylądowałam na Izbie Przyjęć. Kroplówke dostałam. Moja szyjka ma 1 cm. Proponowali mi krązek ale później nikt już do tego nie wracał i porozmawiam o tym z moim ginekologiem we wtorek na wizycie. Teraz biore 8 razy 1/2 tabl. i jest OK. Leże w domku i odpoczywam. Widze że jest nas duużo...ahh te nasze maluszki..;-) ale dla nich wszystko :-)

Do góry