reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Widze ze krem Nivea robi furrorę a naszym tatus się smaruje:-)
Dziewczynki a czy Wasze pociechy przewracją się juz z pleckow na brzuszek i odwrotnie
ja tak od wczoraj zauwazylam pewne postępy u Igorka bo zaczyna się juz tak wiercic i wyginac jak lezy ze chyba za niedlugo bedzie się przewracal a moze on jest w tyle moze juz u was to dawno nastąpilo?

mojemu Igorowi się kilka razy udało, ale ogólnie pediatra mi powiedziała, że to czynność na 6mc życia, wiec chłopaki mają jeszcze czas ;-)

reklama
nawet nie widzialam ze to jeszcze czas ale tym bardziej się cieszę ze wszystko ok
no to mamy dwóch lipcowych Igorków,
bo wszystkie Igorki to fajne chłopaki:-):-):-)

witam!
Moja Lulka śpi zdecydowanie mało..rano ze dwie drzemki po 15 min a koło15,16 taką na godzinkę czasem uda sie na dwie a czasem na 30 min..:confused2: Także ciągle coą musze przy niej gmerać, bo jak za długo czasem kogoś w polu widzenia nie ma to robi:"łeeeeeeeeełuuuuuu"czy jakoś tak i z czasem się nasila do pojekiwań płaczących..
W kwestii siedzenia i nosidełek to ja znowu słyszałam,że dziecku takie najlepiej sprawić jak będzie samo siedziało czyli koło6 mc.bo wtedy nie ma problemu z kregosłupem i podobno najlepsze takie co ma podpórki pod głowę.
Lilulnia się troche też obraca na boki ale tylko górną częścia ciała:-D
Ubranka nosi 68,ale powoli stają się zbyt krótkie i biedna nie może "biegać".
A włoski też zaczęły jej rosnąć,ale to chyba dla równowagi bo moje lecą,że hoho!
A czy wasze maluszki też ukrywają się pod pieluchą i "uciekaja" co sił w nogach?!?! Tak sie tylko zastanwaiłam..Bo ogólnie mnie to bardzo rozbawia:-D
Na mrozy używamy kremiku Bambino, bo wsumie innego nie próbowałam..;-)
Podałam Łucji rozgniecionego bananka z moim mlekiem i sok marchewkowy(sama wyciskałam!)- bardzo smakował!Jabłuszko też z resztą!!! Także dieta się rozszerza..I ostatnio zasmakowała małej herbatka: melisa i jabłko. ehhhh....smakosze...smakosze..!;-):-D

Ha ha moj Mała też biega i to szybko, za pieluszką też się chowa, wygląda to jak by się wstydził bo najczęściej robi to jak się do Niej mówi. Ostatnio zaczeła się dziwnie prężyć tak na boki i mocno wygina gółwkew bok i potem do tyłu i tak patrzy na mnie (tak jak bym stała za nią a ona by zaglądała)

Musiałam uciec bo Milenka marudzi, mam dość już karmienia Jej od wczoraj nie chce jeść jest już głodna i marudna a jak daje butle to weźmie pare łyków i nie chce i tak wkółko, jak pujdzie spać to przez sen zjada całą porcje dopiero ale i tak je mniej niż wcześniej. Wdzień tą "zabawe" butlą wytrzymuje bo moge ją przetrzymać aż wkońcu zje a w nocy budzenie się co 20 minut i jedzenie po 10ml mnie wykańcza mam ochote się zastrzelić. Staram się w nią wmusić więcej ale się nie da, budze ją a Ona jeden łyk i śpi dalej a zaraz aż się budzi i szuka jedzenia.

Pozdrowiam

No to mam na imię Iwona i mam 19 lat. 11 lipca po dwóch dniach męczarni urodziałam ślicznego synka o imieniu Kacper. ważył 3720g i miał 57cm. Teraz just już takim malutkim "klockiem":):-)

hej!
Zanet!Moja Lilunia tgeż miała taki okres niedawno,ale po jakimś tygodniu jej minął..Ja na szczęśćie karmię piersią i mogłam w nocy mieć koło siebie małą i tylko w odpowiednim momencie podawać jej cysia a resztę to już Lu robiła.Chociaż nie ukrywam...mnie zaczęło to powoli też męczyć.Ale teraz jest już spoko,więc jedyna rada to poprostu jeszcze trochę cierpliwości.Wiem,że to trudne,ale innego wyjścia chyba nie ma.No! ewentualnie możesz wsypać pół łyżeczki kaszki czy kleiku ryżowego do mleczka, ale to nie koniecznie może zadziałać(w sensie dłuższego spania).
A z tym odwracaniem główki baaaaaaaaaardzo mocno do tyłu to Łucja też tak robi i bardzo ją to cieszy,a przy tym rączki w buzi i jest w siódmym niebie!:-D
U Lulki ja już wcześniej pisałam zęby są jeszcze w pieluchach i jedynie widać bardziej jasne dziąsełka,ale to w górnej części jamy ustnej,co mnie dziwi, bo niby dół najpierw rośnie..

Cześć Dziewczyny !
Wczoraj nie zagladałam tu ale postanawiam się poprawić. Od grudnia idę do pracy. Bardzo mi żal zostawiać małego . Oczywiście nie rezygnuje z karmienia go piersiąi na czas mojej nieobecności będę ściągać mleko, choc nieceirpie tego robić. Udało mi się uzgodnić dobre warunki rano idę na 3 godzinki do pracy i wieczorem na 3,5. Półtorej godziny mam na karmienia odpuszczone :) Całe popołudnie bedę z małym. A mój Bartoszek zaczął ładnie spac w nocy, dzis było tylko jedno karmienie o 2.30 pózniej obudził się juz rano o 7. także robimy postępy i to w przeciągu 2 tygodni, bo wczesniej nad ranem zdarzało mu się co godzinę. Oczywiście sąteż gorsze noce ale ogólnie wszystko idzie ku dobremu.

Bartoszek za wszelka cenę chce się podnosić, wiem ze to za wszesnie ale to mały nerwusek i robi to bez mojej pomocy, przecież go nie przywiąże :(

Kończę bo smerfik już wstał i rozgląda się w łóżeczku co się dzieje. Pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny,

Muszę wam powiedziec ze nie wiem co od 2 nocy dzieje się z Igorkiem bo budzi się co 3 godzinki i to z placzem a po chwili kiedy dam mu cyca lub tylko go do siebie przytule jest spokoj i spi dalej, wczesniej raczej mu się to nie zdarzalo wiec moze tylko gorszy okres. Na ząbki chyba nie moge tego zrzucic poniewaz jak wyszly mu dwa na dole to chyba tak od razu nie wyjdą na górze, ale wiecie jak one rosną szybko juz coraz więcej widac:szok::-):-):-)
W mądrych ksiązkach piszą że takie dzieciaczki jak nasze powinny przesypiac cale noce a tu widzę ze malo który Skarbek przesypia nockę.
A odwracanie główki to tez ostatnio ulubione zajęcie mojego synka widocznie taki przyszedł na nich okres.

Saratonie szkoda ze musisz wracac do pracy bo jednak to maluszki jeszcze te nasze dzieciaczki ale super ze mimo to bedziesz dużo czasu z Bartoszkiem życzymy powodzenia

pozdrawiam

Do góry