reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

ja z imionami mam metlik.. dziadkowie mowia "wybierz takie, jakie Tobie/Wam sie podobaja", ale jak im mowie moje propozycje to jest "nieeee.. to nieladne" ;)

no i z Tatuskiem tez sie nie zgadzamy...

synka ja chce nazwac Filip... on Tristan (na czesc Brada Pitta z Wichrow namietnosci.. - a to ponoc baby szaleja za Pittem ;)))

coreczka.. moja propozycja to Emma :))) ale maz burczy, a swojego typu wciaz nie ma.. chyba ze Emilia.. (ale ja nie chce, bo mialam taka prababke i ponoc byla franca nie z tej ziemi ;)))
Alternatywa, ktora dla obojga jest ok to Weronika.

ale poczekamy, zobaczymy ;) ja jednak czuje ze pod serduszkiem nosze Filipka ;)

reklama
A mi imionka zostały jeszcze z poprzedniej ciązy :-D :laugh2: :-D
Dla chłopca: Piotr, Adam, Aleksander, Cyprian, Eryk...
A dla dziewczynki: Amelia, Laura, Aleksandra (Julka ma tak na drugie ;-) ), Zuzia...
Mąz tylko na Amelie się zgodził :baffled: , że będzie chłopak nie wierzy a na Zuzie się krzywi (kot mojej mamy tak się nazywa i jest wredny :szok: :szok: :szok: ).
A ja zapomniałam się pochwalić że we wtorek dokonałam pierwszych dwóch zakupów dla dzidzi :tak: :-D :-D :-D . Nie mogłam już wytrzymać. Mam bardzo dużo po Julce ale ona grudniowa...

Patina, jeżeli jesteś zatrudniona na umowę o pracę (tzw. stałą), a zwolnienie lekarskie przekracza 30 dni, to niemożliwe, by świadczenia z tytułu wynagrodzenia wypłacała Ci firma, a nie ZUS. To samo dotyczy macierzyńskiego. Te regulacje dotyczą wszystkich firm, na terenie całego kraju, niezależnie od branży.

Witajcie, już jestem :) No więc najpierw poszłam do pani kardiolog i ona na wstępię mówi do mnie, "widze, że dzisiaj się zwolnienie kończy, o kiedy wystawić??" no więc super, mam tak jak chciałam do 20/02 :) potem poszłam do gina, pokazał mi maluszka, ale tak na chwileńkę bez żadnych pomiarów, żebym zobaczyła bijące serduszko i fikajacego Malca :) To tyle z dobrych wiadomości, niedobra zaś jest taka, że w drodze do domu zobaczyłam, że na zwolnieniu nie mam wpisanych zaleceń (tam gdzie się pisze, że chory powinien leżeć lub może chodzić) i ważniejszej rzeczy kodu (tam gdzie w ciąży wpisuje się B...), jak myślicie przyjmą mi to w pracy? Czy lepiej jechać i wyjaśnić, ewentualnie poprawić???

Zebrra jeżeli chodzi o to zwolnienie to mogą mieć wątpliwości w pracy, ja też tak kiedyś miałam czegoś mi nie zaznaczył i musiałam potem ganiać lekarza z tym zwolnieniem :tak: :-D . Fajnie że z dzidzią wszystko super :-).
A jeżeli chodzi o Zuzie to mój mąż się nie zgodzi :wściekła/y: już Julce tak chciałam dać...

Widze ze juz imionka wybieracie my mamy dylemat mamy po 10 dla chłopca i dziewczynki więc nie mozemy sie zdecydowac.To narazie daliśmy spokój ;-)

Grubelek - co kupiłaś?:-)

zebra - też bym chciała mieć co wizytę badanie USG - niestety muszę się osobno umawiać... za dwa tygodnie poproszę o skierowanie na USG :) i sobie zrobię :)

My z imionami nie mamy problemu - zostały wybrane jeszcze przed ciażą :)
dla dziewczynki Natalia
dla chłopca Michał

reklama
Alkmena Michał to ja napewno dam na drugie jak będzie chłopiec - bo tak nazywa się mój mąz (on też ma drugie po swoim tacie) :tak:
A kupiłam letnie ogrodniczki z cienkiego dzinsu i pajaca z czapusią (też letniego) :-) . Muszę sobie właśnie letnie ciuszki dokupić bo cieplejszych mam bardzo dużo. Już się nie mogę doczekać tych zakupów na większą skalę.:tak: :-D :-D :-D

Do góry