reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ja również będę mamą w lipcu:-) , pomiędzy 10, a 17 (nieregularne cykle...). Mam taką nadzieję, bo już wcześniej dwa razy się nie udało. Ale teraz powinno być dobrze, w końcu to już 5 miesiąc. Jestem dobrej myśli.

reklama
Witaj Lucia serdecznie :-) Mam nadzieje, że będziesz z nami do Lipca no i później oczywiście też ;-) Pozdrawiam

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Marika, wróciłam od lekarza. W wątku z fotkami wkleiłam nowe zdjęcie - no właśnie, wcale nie takiego krasnala, jak się okazuje. :-) Hi hi, całkiem spory ten krasnal. :-):-) Widzieliśmy po kolei: główkę z noskiem i oczkami, tułów z wyraźnym kręgosłupem i bijącym serduszkiem, nóżki, rączki. A jak fikało! :-) Lekarz jeździł mi tą końcówką USG od pępka do pachwin! Tylko płci na razie nadal nie znamy. :-( Aha, zmienił mi się troszeczkę termin porodu - 15 lipca. Możesz zmienić na naszej liście?
Słuchaj, jeśli nie bierzesz kwasu foliowego w jakimś zestawie witamin, to KONIECZNIE łykaj sam!!! Mój lekarz, który ma ogromne doświadczenie, w tym lata pracy na Zachodzie, mówi, że wg badań ze Stanów kwas foliowy chroni nie tylko przed wadami układu nerwowego, ale i przed chorobami serca. Tam się dodaje ten kwas do mąki. W ciąży trzeba go przyjmować dużo; ponoć dawka poniżej 1 mg to tyle co nic. Ja biorę 5-miligramowe tabletki plus Feminatal, w którym ten kwas też jest.
Zebrra, dzięki za witaminowe informacje.
Lucia, witaj.
Grubelek, będziemy tęsknić.

I bądz tu mądra. Lekarz kazał mi odstawic kw.foliowy i brac sam elevit.
Z drugiej strony, ten folik biorę już rok, to moze jakis zapas się odłozył?

Mila fajnie, ja już nie mogę doczekać się usg, a to jeszcze tyle czasu (mam 23/02).
Bazylia nie przejmuj się wg mojego gina dawka zawarta w witaminach na tym etapie ciąży wystarcza, najważniejsze jest żeby łykać go w pierwszym trymestrze, a to już za nami...

reklama
Dziewczyny, z tym kwasem to ja nie chciałam się mądrować. Mam nadzieję, że tak tego nie odebrałyście. Powtarzam tylko to, co sama usłyszałam od lekarza - człowieka, któremu naprawdę ufam. A że Wam życzę wszystkiego, co najlepsze - to dzielę się z Wami wszelkimi informacjami. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry