reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Zebrra twój dyr to isnty anioł :-D. Mój nie dość że nie dał mi podwyżki to jeszcze tak pokombinował, że na moje konto wpływa trochę ponad 600 zł miesięcznie. Aż się nóż w kieszeni otwiera :wściekła/y:

Marika - kołataie serca może mieć coś wspólnego z ciśnieniem, trzeba mierzyć i obserwować. Czasami jakąś kawkę można wypić dla poprawy. Jedna kawa dziennie chyba nie zaszkodzi dzidzi??

Grubelku gratuluję Wiktora Michała!!!
Niunka gratuluję Szymona!!!
Sami chłopcy nam się tu kroją (z małymi wyjątkami) :-D

Niunka ja wczoraj postawiłam sprawę jasno mojemu ojcu. Zaczął wymyślać, że na kupowanie śpioszków to za wcześnie. A ja się go pytam dlaczego za wcześnie. Zapytałam go wprost, czy chodzi mu o to, że dziecko może umrzeć a ten jak nie wyskoczy: "Nie mów tak Aniu, nie mów". Wkurzyłam się, że nie umieją nazywać rzeczy po imieniu. Ja wierzę, że będzie zdrowy, że się urodzi i będzie żył i dlatego kupuję. A te przesądy o nie kupowaniu są wymyślone przez przewrażliwionych ludzi, którzy myślą, że dziecko może umrzeć.
Ja też mogę umrzeć za miesiąc, za pół roku - musiałabym nie myśleć o budowie, o nowych butach bo wszystko się może zdarzyć. Nie ma co być przewrażliwionym, trzeba myśleć, że będzie dobrze a nie patrzeć na przesądy!!!

reklama
No i ładnie właśnie wypadła mi plomba... :szok: i nie wiem co teraz? :confused: Czy w ciąży dadzą mi znieczulenie? bo ja inaczej nie dam sopbie nic zrobić... albo tylko wyrwać, a to 5 na dole... :szok: Ratunku!

Ewa gratuluję!

Majandra - moja lekarka tylko do około 15 tygodnia robiła mi USG dopochwowe, teraz zaczęła już normalne, po brzuszku.
Nie trzeba mieć wypełnionego pęcherza!!! Chyba, że lekarz zaleci...

Julcia - gratuluję synka!!!

Ja mam 28 lat, jesteśmy z mężem w jednym wieku (jestem starsza o 2 miesiące :-D). Małżenśtwem jesteśmy od 2004 roku, a znamy się już 10-ty rok. Kawał czasu za nami :-D

Ewa białystok - gratuluję umowy na czas nieokreślony!

Ale tu dzisiaj miło, same przyjemne niespodzianki :-)

Grubelek znalazłam to na stronie internetowej poradni:

...Chyba trzeba rozpocząć od pytania, co stomatolog rozumie przez "łagodne znieczulenie". Jeśli ma na myśli znieczulenie miejscowe, wystarczające do większości zabiegów stomatologicznych, to może się mu Pani poddać z całym przekonaniem. Ten typ znieczulenia polega na podaniu minimalnej dawki leku miejscowo znieczulającego w okolicę gałązki nerwu zaopatrującego dany ząb. I można rwać, borować, usuwać nerwy, czyli robić wszystko to, czego tak bardzo się boimy. Bez bólu. Ilość leku, jaka się przy tym wchłania do krwioobiegu jest znikoma i nie ma wpływu na dziecko ani matkę. Natomiast znieczulenie ogólne to inna sprawa!
I tu reguły są takie, że jeśli zabieg można odłożyć na czas po rozwiązaniu ciąży, to tak należy zrobić. Jeśli jest niezbędny, to wykonać przyjmując ryzyko oddziaływania na płód. Raczej niewiele sytuacji stomatologicznych wymaga znieczulenia ogólnego. Natomiast trzeba pamiętać, że znieczulenie ogólne wymaga obecności anestezjologa. I w sprawie znieczulenia najprawdopodobniej usłyszy Pani od niego to samo, co ode mnie....

Grubelku dostaniesz znieczulenie tylko musisz powiedzieć dentyście że jesteś w ciąży i po kłopocie bo jeżeli nie będzie miał słabszego znieczulenia to da Ci miejscowe :-) Nie bój się ja też ostatnio byłam u dentysty i nic nie bolało :tak:

Dzięki Ankami bo już mam pełne gacie ze strachu... niczego tak się nie boję jak dentysty (leczenia) i porodu... :-D Dobra uciekam muszę coś z tym wymyślić, może jakiś dentysta mnie jeszcze przyjmie albo co :baffled: :confused:
Dzięki Dziewczyny!

jeśli chodzi o znieczulenie to miałam w 12 tygodniu, podobno lepiej zeby nie w 1 semestrze i nie w 3 i to wszystko (chyba chodzi o ewentualny krwotok????)

DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA GRATULACJE!!!!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry