Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Anna, pisałam Ci o tym bodaj wczoraj - jeśli wyniki czerwonych krwinek, hemoglobiny i hematokrytu spadają, trzeba włączyć żelazo (witaminy nie mają tu nic do rzeczy). Im prędzej, tym lepiej, bo podobno zaczyna ono działać dopiero po jakichś 2 miesiącach brania. Mam ten sam problem. Pytałam lekarza, czy mam coś zmienić w diecie. Odpowiedział, że aby zapewnić organizmowi tyle żelaza, ile zawiera jedna tabletka, musiałabym zjeść wagon wołowiny (!). Biorę więc Sorbifer Durules - ponoć najlepsze żelazo w tabletkach dla kobiet w ciąży, bo uwalniające się stopniowo.Mila - a jak podleczyć anemię? Zażywam codzinnie Feminal, więc witaminki jakie takie biorę. Co byś jeszcze radziła? Może zacznę pić Bobo Fruty? Chyba mają jakieś witaminki?
Mój kolega kiedyś usiadł na chomiku i ten biedny (chomik, nie kolega) umarł śmiercią tragiczną, rozgnieciony przez tłusty tyłek. Aż mu oczka na wierzch wyszły![]()
zostawiłam je latem na balkonie na słońcu... tzn na poczatku był cień ale potem słoneczko sie przemieściło i po chomikach.... :-(Biorę więc Sorbifer Durules - ponoć najlepsze żelazo w tabletkach dla kobiet w ciąży, bo uwalniające się stopniowo.

Matko, jak to na zaparcia?!!!Mila ja też to biorę od miesiąca!!! Tylko moja lekarka przepisała mi to na zaparcia![]()
Żelazo?!!! Przecież ubocznym skutkiem jego przyjmowania są najczęściej właśnie zaparcia!! Do kogo Ty, dziewczynko, chodzisz?!!