reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

hehe - mi to jest obojętnie jak liczycie chciałam pomóc :) bo licząc że 4 tyg. to miesiąc to przy tym liczeniu wyjdzie, że 40 tydzień to 10 miesiąc ciązy :rofl2:
no właśnie :) zawsze mówiłam, że ciąża ma 10 a nie 9 mcy;-);-);-):wink:

zebrra - to spod któej częsci Warszawy jesteś? pn, pł, wsch czy zach?:happy: ja ok. 30 km na zachód od Warszawy :)
Sulejówek :) a Ty? Ożarów, Błonie???

Moim skromnym zdaniem liczenie miesięcy w ogóle nie ma sensu. Dla nas i lekarza wazne są tygodnie, a to łatwo policzyc (od pierwszego dnia ostatniego okresu - tak liczą lekarze). Miesiące "przydają się" w rozmowach z laikami, a im wszysko jedno czy 4 miesiąc zaczął sie tydzien temu czy moze dopiero za pół tygodnia.
dokładnie! masz całkowitą rację :) :tak::tak::tak:
Ja też coraz bardziej skłaniam się ku Solcowi, więc kto wie, może się spotkamy :)

Dziewczynki idę spać, a Wy trzymajcie za mnie kciuki od 8-ej do 8:40 :))

reklama
Witajcie Lipcóweczki!!!
Ja tylko na chwilkę, Marika jak będziesz miała czas na wprowadzenie zmiany na liście to mi się zmienił termin na 8.07.2007 :-) . Z góry dziękuję:-) .
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Dzidziulki!!!

Witajcie Lipcóweczki!!!
Ja tylko na chwilkę, Marika jak będziesz miała czas na wprowadzenie zmiany na liście to mi się zmienił termin na 8.07.2007 :-) . Z góry dziękuję:-) .
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Dzidziulki!!!

Kochane lipcóweczki 2007,jestem lipcówką 2006,urodziłam 1 lipca i tak podglądam was i sobie przypominam jak to było rok temu,normalnie aż się łezka w oku kręci...teraz jednak mam cudownego półrocznego synusia i naprawdę wiem,że warto się męczyć z brzuszkiem aby na finiszu zobaczyć swoje maleństwo:tak: Zobaczycie,jak wam szybko zleci!:tak: trzymajcie się razem,zaglądajcie do nas na lipcówki 2006 -wiele z nas trzyma się od pocżątku ciąży;-) Ja trzymam za was mocno kciuki i czekam niecierpliwie na kolejne piękne lipcowe bobaski! buziaki i dużo wytrwałości dla wszystkich przyszłych mamuś:tak:
p.s. Alkmena-też miałam termin na 10 lipca! POWODZENIA!

Hej!Dzieki za wpisanie na liste, to bardzo mile, zwlaszcza po tych wymianach zdan. Poprostu poczulam sie wysmiana, a ze mnie to wkurzylo to normalne, przeciez jestem w ciazy :-) Moze to sa ruchy a moze nie, powiem Wam za miesiac. Dowiedzialam sie z TV ze jakos na dniach kobieta urodzila dziecko 7 kg (cesarka), to dopiero numer! Ja bym jednak wolala mniejsze :-))) Co do tych wyliczen miesiecy to tez na poczatku nie moglam tego pojac, ale ta kalkulacja (ktora jest rozna w zaleznosci od zrodla) wynika z tego ze miesiace maja ok. 4,5 tygodnia (tylko luty ma 28 dni) wiec to nie jest tak ze 40 tygodni : 4 to by bylo 10 miesiecy, hahahahaha. Co do okulisty to nie znam sie na wadach, jedynie z babskich plotek slysze, ze kolezanki nie maja specjalnie problemow z tym skierowaniem na cesarke. Nie wiedzialam ze to taki problem. W naszym kraju wiele rzeczy, ktore w innych krajach sa naturalne, wciaz sprawia problem niestety.

Co do mojej osoby i dzidziusia to moj brzuch wyglada jakbym sie bardzo najadla. Mdlosci i wymioty mi przeszly, czeste sikanie jeszcze nie. Mam nowa przypadlosc - krwotoki z nosa, ale staram sie cos wymyslic (nawilzanie pokoju, wit. C). Tyle ze potrafi mi chlusnac z nosa w czasie rozmowy z kims w pracy albo jak cos zalatwiam... Mialam ostatnio bardzo dokladne USG na ktorym bylo widac wszystkie wewnetrzne narzady (wg lekarza, ja nie specjalnie je rozpoznawalam) i te zewnetrzne - od klapiacej zuchwy i noska po paluszki u nog. Bardzo sie malenstwo wiercilo wiec lekarz dlugo szukal czegos tam, az w koncu sie udalo. Jak zapytalam jaka plec to powiedzial ze za wczesnie i latwo sie pomylic. Badanie to bylo elementem badan prenatalnych. Jesli jestescie zainteresowane to Badania Prenatalne- Bezpieczna i Spokojna Ciąża, u nas robia je za darmo.

Jesli chcecie porownywac, to 14 tyg i 2 dni miala takie dane: CRL 79,5mm, NT 1,31 mm, BPD 23,8 mm, częstośc serca 167, S-D 3,57, PI 0,98, RI 0,72. Wg dalszych opisow wszystko prawidlowe. Szyjka macicy 47 mm.Pozdrawiam!

OlaPiotrowska - również pozdrawiam :) zobaczymy jak to będzie z tym terminem :-)

shirley - ja też bym chciała takie dokładne badanie mieć już za tydzień w czwartek :) jakby coś poproszę o to lekarza robiącego USG :) jedynie martwię się z długością szyjki - w 10 tyg. miała 50mm, w 13 tyg - 44mm a po 2 dniach 37mm - no i zastanawiam się czy ta szyjka mi się nie skraca, najgorsze, ze każde badanie miałam na innym aparacie USG... to za tydzień tez będzie na innym - a podobno aparat od aparatu różny i mogą być różne wyniki :baffled:

reklama
Alkmena to zależy ile koleżanka z Sulejówka ma lat :)
Co do szpitala to moja szefowa rodziła w październiku w MSWiA i jest zadowolona :)

OlaPiotrowska dziękujemy :)

Shirley jeśli chodzi o krwotoki nosa to mam niestety tak samo... nie wiem już co z tym robić...
Wyniki masz super, oby tak dalej :))

A ja zaraz wychodzę do gina, więc trzymajcie kciuki, będziemy podglądać Malucha :)

Do góry