reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Czesc
Jesli chodzi o witaminy to lekarz kazal mi brac juz przy pierwszej wizycie abyl to 5-6 tydzien ciazy.Bedac w ciazy z Krzysiem tez łykałam witaminki od poczatku.:-)
Dlaczego wstrzymywał podawanie witamin???

reklama
A ja nie specjalnie chciałam przyjmować witaminy, bo to jednak suplement diety, a ja jestem za naturalnymi witaminkami, no ale chyba sama bedę musiała zacząć brać...

W końcu się udało - choć poprawiałam poprzedni post ostatecznie 8 razy :wściekła/y:

Wczoraj kiedy leżałam na łóżku z nogami na podłodze - hehe nie wiem czy jasno to powiedziałam - w każdym razie jak siadałam gwałtownie to coś mnie strasznie zakuło w w dole brzucha - tak jakby od jednego jajnika do drugiego, to trwało sekundkę ale nie wiem co to było :-( chyba teraz raz na jakiś czas coś mnie pobolewa w dole brzucha... dobrze, ze jutro wizyta u lekarza:baffled:

Wiatam!
na wczorajszym usg wszustko ok:-) na plec niestety za wczesnie trudno bylo dzidzie zmierzyc i poogladac czy wszystko na miejscu bo jak pan:nerd: powiedzial wierci sie i skacze :tak: ale super bylo widziec jak sie gladzilo po glowie raczka:))
a odnosnie mojego suwaczka i terminu na poczatku weglug miesiaczki wychodzil termin na 14 lipca ale przy usg potwierdzajacym ciaze zamiast 9 tygodnia wyszla ciaza mlodsza o 2 tygodnie i tak zrobilam suwaczek nie zmieniajac terminu na 21.07. teraz dalej wyszlo ze to ok 14 tydzien troche moze przeszlo a termin od ok 14 do 19.07... wiec nie bede tego ciagle zmieniac:))):sick:

zebrra - mnie się to zdarzyło po raz pierwszy i dlatego się wystraszyłam, dzięki, za pocieszenie, ze nie tylko mi się to przytrafiło :-)

Patina26 - ale fajnie :-) zazdroszczę - ja na USG nie za dużo widziałam bo maleństwo było odwrócone plecami więc nawet nie widziałam czy się kręci czy też np. śpi :-)

Jezeli sie dziecko rozwija prawidłowo i nie odbiega rozwojowo od normy to witaminy pominno sie brac od II trymestru kiedy dziecko jest juz roziniete w całosci i składniki łykanych tabletek nie maja wływu na jego rozwój. Moj lekarz kazał mi brac od 14 tygodnia a wczesniej naturalne witaminki owoce i warzywa + folik oczywiscie aby sztucznienie "pedzic"płodu.To sa dokladnie jego slowa. Tabletki maja uzupełniac braki w organizmie kobiety. Wogole to jest facet super i podobno lubi panów. Moze dlatego tak rozumie kobiety i ich problemy.

dawno mnie tu nie było..... się jakoś na 30-tkach zaczytałam.... - korzę się zatem i wracam.. jeśli jeszcze mnie tu chcecie hahahaha :-)
pozdrówka cieplusie :-)

a co do witamin, widzę że co szkoła to inaczej - moja gin przepisała mi zestaw odrazu w 4 tyg..
kiepsko wyglądałam czy co? hmmmm

Dziewczyny a jak u was z kawa??????:-) Ja bez niej glowy nie podniose rano!!!!:zawstydzona/y: Pije 1-2 dziennie z płaskiej lyzeczki pół na pół z mlekiem.Mam cisnienie 96 / 54 wiec kawa mnie ratuje.

reklama
ewa - uwielbiam kawusię i ze wzgl na niskie ciśnienie - tak jak i ty nie "ożyłabym" rano, pół na pół z mleczkiem z łyżeczki bez cukru..... i co najmniej takie 3 dzienie..... :-)

Do góry