reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dzisiaj byliśmy do szczepienia,małą prawie nie płakała. Ale mam do Was pytanie. Karolinka od jakiegoś czasu strasznie męczy się z kupkami. Mówiłam o tym lekarce to kazała dawać małej czopki glicerynowe:no: chciałam żeby mi przepisałą syropek ale powiedziała że mam dawać czopki. Ja już normalnie nie wiem co robić. Malutka robi kupę raz na tydzień i męczy się przy tym strasznie. Raz próbowałam z czopkiem, ale kupy po nim nie było:wściekła/y:Macie może jakieś pomysły co zrobić?
Pozdrawiam
Hmmm....a co jee?? i jak duzo?? Ja mysle ze moze podawaj jej wiecej plynow , u nas pomaga herbatka ziolowa , koperkowa, sa tez w aptece takie o nazwie plantex u nas , bardzo szybko skutkowaly:tak: albo podawaj deserki owocowe;-):tak: tez u Nas dzialaja :blink:masuj brzuszek okreznymi ruchami w strone zegara...u nas teraz jest problem ze spaniem:dry::-(ok uciekam mala sie budzi pozdrawiam

reklama
Karolinka je słoiczek zupki, pół banana,no i cycuś. Niestety z owoców je tylko banana. Jaabłko jak tylko poczuje od razu wypluwa a ze jest prawie w kazdym deserku to nimi pluje. Z piciem też nam kiepsko idzie wypija za cały dzień ok 50ml i więcej nie ma szans jej wmusić. Normalnie masakra.
A ja dzisiaj się wyspałam bo mała budziła się na jedzenie tylko co 2 godziny:-)

Aga dużo też zależy od tego co Ty jesz...bo karmisz mała też piersią.U mnie te czopki nie sprawdziły się-Grześ gazy po nich wypuszczał tylko.Spróbuj Plantexu tak jak radzi Buziaczek.Nam pomógł.No i jabłka,ale Twoje malenstwo nie toleruje ich:-(Aaa i jeszcze deserek z moreli -po nim Grześ robi niezłe kupy:-D
Mój Grzes też więcej nie wypija niż 50ml bo więcej nie potrzebuje jak ciagnie cyca

Hej dziewczyny,

Ja na kupkę mogę polecic morele i brzoskwinie są super. Igorek po tych deserkach zawsze się załatwia.

Wszem i wobec oświadczam że moje dziecko dzisiaj kończy pół roczku!!!!!! Jest to już poważny chłopeczek :) no bo poważny wiek:-)

Sto lat dla wszystkich półroczniaków!!!!

Hej dziewczyny

,

Ja na kupkę mogę polecic morele i brzoskwinie są super. Igorek po tych deserkach zawsze się załatwia.

Wszem i wobec oświadczam że moje dziecko dzisiaj kończy pół roczku!!!!!! Jest to już poważny chłopeczek :) no bo poważny wiek:-)

Sto lat dla wszystkich półroczniaków!!!!

Wszystkiego naj naj najlepszego dla Igorka:-)Niech zdrowo rośnie:tak::-)

Wielkie dzięki od Igorka, Który własnie się ululał i to wobraźcie sobie na łóżku ze mną.
Moje dziecko jest na etapie takim ze musi byc ktos w pokoju jak on zasypia a najlepiej jak ja przy nim leze a on dotyka mojej twarzy rączkami. Co miesiąc to inaczej to zasypianie wygląda czy u Was tez tak jest?

Wielkie dzięki od Igorka, Który własnie się ululał i to wobraźcie sobie na łóżku ze mną.
Moje dziecko jest na etapie takim ze musi byc ktos w pokoju jak on zasypia a najlepiej jak ja przy nim leze a on dotyka mojej twarzy rączkami. Co miesiąc to inaczej to zasypianie wygląda czy u Was tez tak jest?
U mnie też jest różnie:tak:Dostanie kaszke potem cycusia jak leży przy mnie.Zasypiai śpi 30 minut,pozniej sie budzi do odbicia dopiero i jest lulany w wózku:tak:Śpi 3 godziny,potem cycuś i łóżeczko.A nad ranem nasze łóżko.Ciągle coś nowego:baffled:

reklama
dawno byłaś Emi.dzięki za życzonka i wzajemnie:-).
Aga,z syropków mogę polecic Lactulosum(bez recepty) i Debridat(nie wiem czy na czy bez recepty,my kupujemy z receptą).Dobre są też NATURALNIE PROSTE ŚLIWKI SUSZONE Gerbera.Soczki próbuj rozcieńczac pól na pół z wodą,może są dla małej za słodkie:tak:.
Julek sam siedzi i jak mnie zobaczy to MMA-MMA.Zmykam,bo stary się piekli:wściekła/y:.

Do góry