Milosc - ale smutno, trzymaj się!
Ja w zeszłym roku jak straszy miał ponad 2, a młodszy koło 6 miesięcy to chodziłam z nimi do klubiku i ciągle chorowali, w tym roku na razie jest zdecydowanie lepiej. Ale to nie były poważne choroby, tylko katary i kaszle.
Co do płci to ta ciąża jest jakaś inna, więc może dziewczynka... Ale nie mam preferencji.
Angi - dobrze, że o Świętach przypominasz

Co do przedszkola - zobacz sobie w necie hasła "edukacja demokratyczna" "szkoła demokratyczna". Tam dzieci starsze są na zasadach edukacji domowej i uczą się kiedy chcą i czego chcą. Bardzo mało jest takich miejsc, bo to nowość w Polsce. Nie jestem zagorzałą zwolenniczką tej koncepcji, ale głównie o podejście do dziecka mi chodziło. Nasłuchałam się od znajomych różnych niefajnych historii przedszkolych.
Ladybird - ja na szczęście mam wszystko po chłopakach i tylko jak dziewuszka będzie to kilka sukienek dokupię

U mnie płeć podali dopiero na usg połówkowym i w obu przypadkach nie było wątpliwości
miq - super, że macie już choinkę. My też chcemy w tym roku wcześniej kupić, więc, jak tylko znajdzie się chwila, to pojedziemy

)