reklama

Lipcowe mamy 2015

No prawie cała głowa i trochę brwi smaruje oliwka potem myje no i próboje czesac ale efekty znikome nie wiem już co robić :-( przecież nie będę tego zdrapywac bo podrażnie jej skórę patka masz jakiś sposób????

reklama
U nas też delikatnie się robiło raz ale pomogło odstawienie białka krowiego. Ale teraz znów zaczyna się pojawiać i za radą którejś z mam kupiłam ziajke na ciemieniuche i zobaczymy czy pomoże

Madziula ja z pierwsza córcia miałam też tak jeździłam do dermatologa kupowałam drogie szampony i nic nie pomagało a moja ciocia zawsze mówiła ze masło pomaga ale ja nie chciałam jej wierzyć hihi ale w końcu posłucham się jej i pomogło przy drugiej córci tez tak odrazu zrobiłam. Weź masło jakie masz w lodowce na przykład delme( ja pierw biorę trochę na palce i te maslo tak 'mietosze' żeby nie było takie zimne i smaruje na główkę ( z pół godziny przed kąpielą) potem normalnie myje i potem trzeba wyczesac z włosem i pod włos na drugi dzień było już mniej to jeszcze raz to zrobiłam i na trzeci dzień tylko w jednym miejscu przeoczyłam to jeszcze raz zrobiłam i główka czysta jest. jak jest uwas tak dużo to możesz jeszcze przed kąpielą wyczesac i po kąpieli jeszcze raz.
Umnie dwa razy pomogło fakt ze ja byłam cala w maśle bo nie chciała na reczniku leżeć hihi ale jej pomogło :)

My stosujemy ziajke na ciemieniuche i oliwke. Zczesuje szczoteczka do mycia zębów średniej twardości, a później mieciutka szczotka do włosów. Z głowy już nam zeszła całkowicie a mieliśmy same żółte strupki, walczymy jeszcze z brwiami nie stosuje na nie ani ziajki, ani niczym nie szczesuje, smaruje tylko oliwia więc pewnie dlatego tak dlugo to badziewie sie nas trzyma.

Madziula ja z pierwsza córcia miałam też tak jeździłam do dermatologa kupowałam drogie szampony i nic nie pomagało a moja ciocia zawsze mówiła ze masło pomaga ale ja nie chciałam jej wierzyć hihi ale w końcu posłucham się jej i pomogło przy drugiej córci tez tak odrazu zrobiłam. Weź masło jakie masz w lodowce na przykład delme( ja pierw biorę trochę na palce i te maslo tak 'mietosze' żeby nie było takie zimne i smaruje na główkę ( z pół godziny przed kąpielą) potem normalnie myje i potem trzeba wyczesac z włosem i pod włos na drugi dzień było już mniej to jeszcze raz to zrobiłam i na trzeci dzień tylko w jednym miejscu przeoczyłam to jeszcze raz zrobiłam i główka czysta jest. jak jest uwas tak dużo to możesz jeszcze przed kąpielą wyczesac i po kąpieli jeszcze raz.
Umnie dwa razy pomogło fakt ze ja byłam cala w maśle bo nie chciała na reczniku leżeć hihi ale jej pomogło :)

Delma to nie jest masło, tylko margaryna, ja ogólnie raczej polecałabym smarowanie olejem kokosowym lub z pestek winogron, generalnie chodzi o tłuszcz, a te wymienione przeze mnie są zdrowe. i absolutnie nie wolno tego zdrapywać, odradzałabym szczoteczki do zębów, tylko wyczesywanie, inaczej można dziecku uszkodzić skórę głowy.

jak lezalam w szpitalu to jedna z mam opowiadala jak jej corka spadla. byla przebierana na pralce po kapieli. mama siegala po jakis kosmetyk a mala w tym momencie sie przekrecila. i wyladowala pomiedzy pralka a kaloryferem. na szczescie nic sie nie stalo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry