reklama

Lipcowe mamy 2015

my wczoraj byliśmy u mojej babci, potem na szkole rodzenia i na koniec u mamy A., jeszcze mieliśmy zajść do znajomych z mojej pracy na parapetówkę, ale już nie wystarczyło siły ): jakoś dziś lub jutro chcę spakować w końcu torbę do szpitala.

z drobiazgów do dokupienia to mi brakuje gazików jałowych, soli fizjologicznej do nosa i szlafroka, ale już wszystko namierzyłam i wiem, gdzie kupię, tylko niech pensja wejdzie (;

reklama
Jak robiłam zakupy w gemini i kupowałam wodę do nosa właśnie to nie mogłam pojać czemu disnemar to bestseller, jak woda innego producenta 4x więcej w tej samej cenie. Ja wzięłam tę tańszą:)

Ewa, może płaci się za firmę a może skład był inny. Niektóre wody mają w składzie różne dodatki. Nie pamiętabm tylko czy to lepiej czy gorzej. Ja kupuje zwykła sol fizjologiczna w ampułkach po 5 ml. Dobra do noska i przemywania oczek. A dla starszakow do inhalacji.

W najblizszym tygodniu maja byc zdecydowanie wyzsze temperatury, wiec chyba juz mocno poczujemy koncowke ciazy.

U nas sezon truskawkowy rozpoczety. Kluski na parze z sosem truskawkowym byly dzis serwowane :-) Poza tym leniwa niedziela, bo wczoraj zbyt dlugo spacerowalam po Łazienkach i moje spojenie mocno to odczulo.

Ja dziś po spacerze nie mogłam zdjąć obrączki :/ Nie powinnam była jej zakładać, ale kurczę od tylu lat zakładam, więc z przyzwyczajenia, nawet się nie zastanawiając ją zaraz rano po wstaniu założyłam. Umordowałam się nieźle pod zimną wodą z mydłem, żeby ją ściągnąć, bo palce miałam nieźle opuchnięte :/ Żeby było śmieszniej, to stopy nawet mi tak nie spuchły.

Ostatnia edycja:
Kupiłam spray izotoniczny Unimer. W Disnemarze jest w składzie jeszcze jakiś chlorek.

Ja już ze dwa tygodnie temu zdjęłam obrączkę na dobre. Teraz czuję, że paluchy mam spuchnięte, a do tego jeszcze po żelazie mam zaparcie i przez to jakaś taka zapchana jestem ogólnie, ech.

Dzień udany i aktywny, a tu jak zwykle weekendowe pustki.

Do jutra:) Jutro dzień dziecka i muszę jeszcze spakować prezenty dla chłopaków. Dostaną dzwig załadunkowy do drewnianej kolejki i ptasie mleczka:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry