Martyska koniecznie zapytaj gina co z tymi nerkami bo to takie troche dziwne bole...
Oglada ktos na tlc porodowke?
Ja ogladam angielska wersje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Martyska koniecznie zapytaj gina co z tymi nerkami bo to takie troche dziwne bole...
Oglada ktos na tlc porodowke?
hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga
Dla mamusiek, które nie orientują się w sprawach "szyjkowych";-) Im dłuższa szyjka tym lepiej- minimum to 3,5 cm. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie taką, ale w 30 tc na rutynowej kontroli okazało się, że ma 8 mm, a do tego mam 2 cm. rozwarcie.Od razu szpital, założenie pesara i leki na podtrzymanie. Niestety teraz mam już 2,5 cm:-( Liczę, że się skracać nie będzie... Co gorsza- na ostatnim USG, lekarz powiedział, że nie jest dobrze bo mam lekko rozwarte ujście szyjki(szyjka zaczyna się rozwierać jakby od góry- bliżej dzidziusia;-)). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trzymajcie kciuki!!!
Także dziewczyny! Obyście dopiero od 38 tc słyszały, że szyjka się skróciła i można rodzić![]()
hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga
dzidzi ma 363 g 163 uderzen serduszka i wszystko ladnie sie rozwija pozniej dodam zdjecie a ja przytylam az 3 kg w ciagu miesiaca i lekarka stwierdzila ze to za duzo![]()

:-)hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga