reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ewczis bedzie dobrze kochana :* nasz kciuki sa megiczne :)
U nas na usg wszystko super I coreczka :)

Gratulacje :)))

Ewczis będzie dobrze daj znać co tam jak tam jutro :*

Ja cały dzień robie foty i wystawiam aukcje z ubraniami moimi i mam już z deka dość ehhh jeszcze Oliwia się na mnie chyba uwzięła :/ Jakie to szczęście że idzie jutro do przedszkola :)

reklama
Ewcia ciekawy patent z tym brakiem łóżeczka, z kolei u nas wszyscy znajomi mają łóżeczka jednak :) Ja bym się na pewno z dzieckiem nie wyspała, ja z tych co śpią dość "płytko". Nie zasnę jak nie mam swobody ruchu w okół siebie (czyli przytulaski kończymy chwilę przed spaniem właściwym:)), albo jak ktoś inny się rusza. Kiedyś mojemu mężowi musiałam zwrócić uwagę, żeby tak nie sapał głośno bo nie mogę zasnąć:)
Boże jak ja marzę o spaniu na brzuchu... dałabym dużo, żeby chociaż jedną noc się tak przespać:)

Angi - mój starszy też miał wzmożone napięcie od urodzenia i też taki silny był, a drugi za to rozjechany. Mam nadzieję, że do 3 razy sztuka i teraz jakieś bardziej wyważone dziecko będzie, bo mam dosyć tych napięciowych problemów.

Według WHO dietę rozszerza się od 7 miesiąca. Ja za to jestem zwolennikiem przekonania, że dziecko samo Ci da znać, kiedy będzie na to gotowe i moi obaj pod sam koniec 6 miesiąca już coś tam dostawali. Obaj są w dużej mierze BLW. Przy okazji dodam, że jak dziecko nie siedzi to można BLW stosować albo na swoich kolanach z podparciem pleców albo i to jest bardzo fajne - na leżąco na brzuchu:)

Thriade - ja się nauczyłam mocniej spać przy dzieciach, nie było wyboru;) A zamiast łóżeczka zastosowałabym w Twoim wypadku dla dziecka materac 200x90 na podłodze albo łóżko takie zwykłe. Ta wygoda, że możesz w każdej chwili położyć się koło dziecka bez wyciągania go z łóżeczka albo że nie musisz go odkładać do łóżeczka jak zaśnie przy piersi to jest jednak niezastąpiona:)

Ostatnia edycja:
Ewcia,u nas łóżeczko przy 1dziecku służyło w rzeczywistości za barierę do naszego lozka,szczebelki wyjęłam i gdy chciał przechodził,później chciał mieć swoje duże łóżko i był przeszczesliwy,gdy pojawiła się w nim nowa pościel i barierka z rybkami.....a później fascynacja minęła i zaczął wracać do nas,a od kilku dni walczymy,by spał u siebie,co idzie super,pomijając fakt,że dzis znów spi u nas,bo chory....
Córka w łóżeczku leżała chwilowo,karmilam ją długo,więc wygodnie karmić piersią i spac jednocześnie,bylam mniej zmęczona niż przy odkladaniu do łóżeczka,ale skutek jest taki,że teraz ani myśli isc do swego pokoju,ale z tym też zawalcze....

Mysmy tez swego czasu spali na materacu......raj dla dzieci,dla niech to jak najlepsza przygoda...

Zamiast maty używałam nocą lub gąbki literkowej.

Ostatnia edycja:
Ewcia w sumie ciekawe masz podejście, o takim materacu na podłodze dla dziecka nie myślałam.. ale to i tak by była opcja przy następnym, bo o miejscu na podłodze na taki materac mogę pomarzyć. Może przy następnym dziecku będę bardziej otwarta na takie różne rozwiązania (jak np. wspólna kąpiel)... Ale fajnie poznać patenty innych rodziców.

Dzień dobry:)
Moje całe podejście się zmieniło też dopiero jak stałam się mamą:) a na początku w ogóle nie miałam świadomości, że można inaczej. Choć wspólne spanie wyszło samo i to już w szpitalu. Dobry patent jest też jak u Enter z dosuniętym łóżeczkiem bez barierki. Jak wróciłam z noworodkiem do domu to nie wyobrażałam sobie nie mieć go przy sobie, tak czułam, że wszystko jest ok. W ogóle te pierwsze dwa lata gdy dziecko potrzebuje dużo bliskości tak szybko mijają, że na prawdę szkoda zachodu na jakieś kombinowanie:))

Miłego dnia:)

Angi - a może do naszej listy dodać imiona dzieciaczków, jak już wybrane? Wichurka chyba napisała niedawno, że córeczkę będą mieć.

Hej ja juz po obchodzie . Lekarz powiedzial zebym lezala bo juz koncze sie oczyszczac .... Ale nic nie mowia o wyjsciu to se poleze jak nic ....a taka glodna jestem. .. Dostalam na sniadanie jedna parowke i dwie duze buly do tego ...dobrze ze w szafce mam jeszcze kanapke to zjem zaraz ...ogolnie sie wyspalam tylko o 5 mnie obudzili bo przyszli mierzyc cisnienie ...

hej :-)
ewa ciesze sie że krwawienie mija, i jest lepiej :)
ewciaZ ja sobie niewyobrażam nie mieć w domu łóżeczka dla dzieciaczka.. Po pierwsze wiem że w ciągu dnia jak go tam położe jest bezpieczne, żadne z dzieci nie będzie kłaść się koło niego póki jest takie małe, i bez problemu będę mogła zająć się obowiązkami i starszymi dziećmi.. Po drugie jak Krystian wrócił ze szpitala i chciałam mieć go blisko siebie przez tydzień by nie musieć daleko wstawć do niego ( spał w wózku) to położna dopytywała się gdzie jest łóżeczko bo tak nie powinno być.. A po trzecie ja wolę nauczyć od razu spania w swoim łożeczku bo z czasem może być trudniej. a tak wie że u nas można leżeć a spi się we własnym łożeczku :-)

reklama
Ewciu jak trzeba to leż tam ile będzie trzeba, wszystkie jesteśmy z tobą. A powiedzieli w końcu co to za krwawienie i skąd i dlaczego? Dużo zdrówka dla ciebie i maleństwa. Miłego w miarę możliwości dnia. Buźka;-)

Do góry