reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, wow, mi też się co jakiś czas brzuch spina, biorę to za zwykle napięcia czy właśnie mam wrażenie że bobas wypina tyłek.. i ogólnie ignoruje to bo nie boli. Hmm, a jak to skurcze? :D

Truskawka, współczuję, trzymaj się! Oby maleństwo jak najdłużej zostało w brzuchu..

Ech, nażarłam się michałków z lidla i teraz mi niedobrze.. ale miałam taka ochotę że musiałam! [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawka, to teraz jesteś pod opieką lekarzy i zrobią na pewno co mogą,żeby jak najdłużej utrzymać maluszka w brzuchu i wspomóc rozwój. Wcześniej nie spotkałam się z terminem "hipotrofia". Już się dokształciłam, cóż... Wykryli w porę , robią co mogą i trzymałabym się myśli,że ostatecznie wszystko się unormuje jak nie już teraz, to z czasem. Życzę wytrwałości!

Truskawka89 to leż i odpoczywaj, jesteś pod opieką będzie dobrze :)

Emol a czy za tym idzie rozwarcie ?

u mnie burza, a ja leżałam przez godzinę i zastanawiałam się czy jechać do lekarza bo mały ostatnio rusza się ale mniej intensywnie ... naliczyłam 10 ruchów w ciągu godziny więc stwierdziłam że nie panikuje

Tak na szybko pisze. Dzisiaj byłam u lekarza. Na ktg wyszło mi że mam skurcze regularne co 5 min, ale nie bolesne. Nawet nie wiedzialam. Myślałam że Artur się wypina. ;)
A na samej wizycie pobierany został wymaz przeciw bakteriom. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie taką samą sytuację miałam dwa tygodnie temu, skurcze regularne co 4-5 minut przez całe 30 minut KTG, bezbolesne, po prostu czułam lekkie napinanie, leciutki ból 'okresowy' ;) ale ostatecznie nie wpływa to ani na dziecko,ani na skracanie szyjki.

u mnie burza, a ja leżałam przez godzinę i zastanawiałam się czy jechać do lekarza bo mały ostatnio rusza się ale mniej intensywnie ... naliczyłam 10 ruchów w ciągu godziny więc stwierdziłam że nie panikuje
U nas jak jest ciepło,to maluszek też mniej się rusza w dzień, ożywia się wieczorem jak się trochę ochłodzi :)

Hej dziewczyny
Ja dość długo sie nie odzywałam, ale miałam bardzo dużo problemów z ciąża, w zasadzie co usg to nowe nieprzyjemne wiadomości. Ostatnie tygodnie tez kompletowałam i prałam cała wyprawkę. W ostateczności zdecydowaliśmy z lekarzem ze idę do szpitala i dzis sie zameldowałam na patologii. Jestem juz nawet po jednym sterydzie na płuca, bo ciąże bedą na bank rozwiązywać wcześniej, niestety łożysko nie wydala :(

Pisalyscie tu o wadze, u mnie dzis 32+5 i waga 1660 i u mnie jest stwierdzona hipotrofia, ale myśle ze każdy lekarz indywidualnie ocenia dzidziusia.

Co do lodów to w ciąży w ogóle mam na nie mega ochotę, nawet myślałam zeby robić sama w domu, ale po porodzie to pewnie nie bede miała głowy do tego :p

Truskawka trzymaj sie! Oby wszystko było dobrze z Tobą i Maleństwem!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawko - kochana trzymaj się mocno i zdaj się na wiedzę i opiekę lekarską. Wierzę, że poświęcenie przyniesie zaskakująco pozytywny finał, a dzięki sterydom Malutka będzie silniejsza i samodzielna po zewnętrznej stronie brzuszka. Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]

Emol - to ufff, że szyjka trzyma, bo jak zaczęłam czytać o tych skurczach to się przerazilam.
Dzisiaj mnie ścielo w trakcie szykowania córce obiadu. Na szczęście po nospie przeszło. Ale przez 15 minut układałam już plan awaryjny.
Duchota + aktywność (w większości mobilna jakby nie było) nie działają na mnie dobrze.
P.S. Cos nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego avatara [emoji6][emoji14]

Misia - ale macie jakieś imiona na uwadze?
Z autkiem rzeczywiście szybciutko zalatwiliscie sprawę, ale to dobrze. Twój komfort (oraz Synka) jest teraz najważniejszy [emoji4]

Madziazt - szalejesz z tymi lodami [emoji1]

Paninka - Ty to już w ogóle dałaś czadu z tymi porzadkami! Zawstydzilas mnie na cacy.

abed - tak wyszło, jeszcze pracuję, ale mam nadzieję, że jakoś dotrwam do połowy czerwca :)

Truskawka - nie daj się ! Lekarze na pewno wiedzą co robią, ważne, że jesteś pod stałą opieką i obserwacją.

Emol - co jest teraz na tym avatarze ?? bo nie mogę dojrzeć i jakoś tak teraz dziwnie czyta się od Ciebie posty :) muszę się na nowo przyzwyczaić i zapamiętać, że Ty to Ty.

Ja dzisiaj zrobiłam 1 turę prania i co ?? oczywiście musiało zacząć padać... pomimo zapowiedzi na super pogodę do czwartku :( na całe szczęście w domu dwie suszarki były do rozłożenia plus jedna nad wanną i dało jakoś radę, ale na styk :) Zdecydowałam się na pranie ubranek nowych - 40 stopni ręczne bez wirowania a później płukanie z wirowaniem na najniższych możliwych obrotach. Mam też ubranka i inne rzeczy używane także tutaj zdecydowałam się na 60 stopni z podwójnym płukaniem i wirowaniem na najniższych obrotach. Jak mi wszystko w nocy podeschnie to dam znać co z tego wyszło i czy było warto :) Dziękuję za Wasze podpowiedzi bo naprawdę decyzja dla mnie odnośnie prania była bardzo trudna do podjęcia - mózg ciążowy = obciążony :P
Odnośnie bóli, jakie występują to niestety coraz częściej mam takie bóle występujące w trakcie jak dziecko napiera na spojenie i ogólnie dolne części miednicy... aż w plecach boli i w okolicy... odbytnicy... . A dzisiaj miałam dwa razy sytuacje, że chciałam zrobić krok i nagle paraliż jednej nogi + ból - ewidentny ucisk na nerw po prostu zamarłam w bezruchu na 2 sekundy i nie mogłam zrobić kroku. Mam nadzieję, że pomimo tego dotrwam do tej połowy czerwca :D

Lilith trzymam kciuki żeby jakoś efektywnie to poszło:)

Kasia831 też jestem mega niezdecydowana jak nigdy. Tak w ciazy zauwazylam. Nie umiem nic w sklepie wybrac:D

Misia czasem drzemka się przydaje:) też ostatnio robię w ciągu dnia a nie robiłam, tylko rano.

Paalinaa ja obiecałam sobie że po porodzie będę spala tylko na brzuchu, tak za tym tęsknię:D

Truskawka biedactwo współczuję wizyty na patologii. Dobrze jednak że jesteś pod opieką specjalistów. Trzymaj się tam. Masz jakieś fajne babki na sali?

Emol żebyś nie przegapila swojego porodu haha :D

Ewella ale burzy chyba nie było bo u mnie tylko pada bez szalu większego.

Mumusia daj znać jak poszło pranie bo też planuje w tym tygodniu:) szacun że Ci się chce do połowy czerwca [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawko - kochana trzymaj się mocno i zdaj się na wiedzę i opiekę lekarską. Wierzę, że poświęcenie przyniesie zaskakująco pozytywny finał, a dzięki sterydom Malutka będzie silniejsza i samodzielna po zewnętrznej stronie brzuszka. Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]

Emol - to ufff, że szyjka trzyma, bo jak zaczęłam czytać o tych skurczach to się przerazilam.
Dzisiaj mnie ścielo w trakcie szykowania córce obiadu. Na szczęście po nospie przeszło. Ale przez 15 minut układałam już plan awaryjny.
Duchota + aktywność (w większości mobilna jakby nie było) nie działają na mnie dobrze.
P.S. Cos nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego avatara [emoji6][emoji14]

Misia - ale macie jakieś imiona na uwadze?
Z autkiem rzeczywiście szybciutko zalatwiliscie sprawę, ale to dobrze. Twój komfort (oraz Synka) jest teraz najważniejszy [emoji4]

Madziazt - szalejesz z tymi lodami [emoji1]

Paninka - Ty to już w ogóle dałaś czadu z tymi porzadkami! Zawstydzilas mnie na cacy.

Żeby nie było, rodzinka mi podjada[emoji6]a i tak zawsze kilka zostanie, tylko tak jak pisałam jakoś żadne lody nie spełniają moich oczekiwań. I dlatego co drugi dzień jeżdżę po kolejne zapasy, licząc na to ze tym razem będę zadowolona[emoji38]ale niestety, znowu dziś nie trafiłam[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry