reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

W kolejnej ciąży w większości przypadków szybciej jest widoczna ciąża. U mnie trzecia już mam brzuszek[emoji39]
To byłaby nowość dla mnie taki szybko widoczny brzuszek ;-) Poprzednim razem dopiero w 7 miesiącu było coś widać. A w 9 na porodówce lekarz myślał, że przyjechałam z bólami i jestem w 6 miesiącu i to poród przedwczesny.

reklama
I po wizycie....jestem mega zadowolona babka bardzo kompetentna i wszystko super tlumaczy. Postanowilam ze przenosze sie do niej i reszte ciazy bedzie prowadzila. Maluch wszystko ma na miejscu serce ladnie bilo wiek w usg 10tyg 1dzien. Rozbieznosc co do om jest ale mowi ze pozniej nadgoni. Mam zalecony dalej clexane plus acard i witamine d3. Jestem mile zaskoczona jej podejsciem do pacjentow. A i wcisnela mnie na prenatalne ,na nfz 18 grudnia . Czego moj lekarz mi nie proponowal jedynie odplatne 3d u innego lekarza. Na koniec dala plik zalecen teczke i poradniki pregny oraz witaminy.
To super, ze z dzidzia wszystko ok. I fajnie, ze znalazlas odpowiedniego lekarza. To wazne.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To dobrze ;) bo już się wystraszyłam ;) a tak z ciekawości wtedy są 2 pęcherzyki ciążowe czy jak ? ;) Jak mój lekarz widział jeden to chyba nie mam już co się obawiać ? [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Moja mama miała taką niespodziankę z pierwszymi bliźniakami. Pojechała urodzić jedno a wróciła z dwójką :-) ale to było ponad 30 lat temu ;-)

@olaaa7 ja ogólnie nie oszczędzałam na fotelikach. Szczególnie jak dość sporo się z dzieckiem podróżuje. Na foteliki dla mojej 2 wydałam już prawie 6tys. Teraz już nie mam potrzeby kupowania nowego bo po drugim dziecku jeszcze dobre, nie przeterminowane.

@Margana mnie tez te mdlosci wykanczaja. jestem nie do zycia. do tego okropnie marzne. jak mam zawiezc czy odebrac Teosia z przedszkola to jade obachutana jak na Syberie. wspolczuje podrozy dwoma autobusami. ja jade rowerem jedynie jakies 5min. no, ale wyjsc z domu trzeba.

a ja dzis bylam u poloznej. i mnie milo zaskoczyla. nawet nie zdazylam zapytac o USG a ona odrazu mnie na nie zaprosila. zobaczylam skaczacego fikajacego Maluszka. machal nozkami raczkami. a nawet ssal kciuka. serduszko pieknie bilo. Maluch ma prawie 4cm a ciaza jest nieco mlodsza wedlug Usg w porownaniu do tego co obliczylam wedlug okresu. Maluch rosnie prawidlowo. wielka ulga. teraz moge jakos przebrnac do swiat i przez swieta. a 27 prenatalne.
Super, ze mialas to usg i widzialas zdrowego dzidziusia [emoji5]
Mamy prenatalne tego samego dnia [emoji5] Na ktora masz? Ja na 17.20

Kurcze to ja yez tak marzne. Najchetniej bym z domu nie wychodzila. Tez sie ubieram jak na Syberie, a potem mi duszno w autobusie[emoji53]
Jeszcze do tego cere mam tak okropna, ze w ogole nie chcialabym sie ludziom pokazywac[emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Powiedz babie żeby się odpierdolila.

@olaaa7 z wózkiem ciężka sprawa. Ale jakikolwiek byś nie wybrała to zainwestuj w naprawdę dobry fotelik z testami. Ja kupiłam wózek za 1000 zł a drugie tyle dałam na fotelik. Większość tych z zestawów 3 in 1 są do dupy
Ja zrobilam dokladnie to samo [emoji5] Tez wozek za 1000 zl i bylismy bardzo zadowoleni, a fotelik za prawie drugie tyle. Nie uznaje w ogole tych fotelikow od wozkow.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@olaaa7

Ten kinderkraft nie ma testów. Sprawdź czy fotelik ma dobrą ocenę ADAC albo jeszcze lepiej test plus.
Jak nie znasz to poczytaj
Link do: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy
Link do: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena
Dokladnie potwierdzam. Ja najpierw przegladalam wszystkie foteliki, opinie i testy w necie. Jak wybralam dwa najlepsze to wtedypoogladalam w sklepie. Doradca w sklepie tez polecal wlasnie te, ktore wybralam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry