• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

W którym tyg będziesz jak pójdziesz na prenatalne? :)

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
ja dzis robię spaghetti! Naszło mnie na włoskie żarcie :D Co do zwolnienia jestem na l4 od 5tyg ciąży. Ginekolog jak tylko dowiedziała się jaki zawód wykonuje powiedziała, że nie ma mowy abym pracowała. W pracy mam ogromny stres, zależy ode mnie bezpieczeństwo wielu ludzi i codziennie po kilka razy przechodze przez bramki bezpieczeństwa które wytwarzają minimalne promieniowanie. Mój pracodawca osobisie mi gratulował i mówił żebym nawet nie wracała przed rozwiązaniem bo się będzie martwił, nawet jesli posadzi mnie na mniej decyzyjnym stanowisku bez koniecznosci przechodzenia przez bramki.

Hihi..
Margana - podobno w zakonie tak jest, ze jak jedna ma @ to inne od razu tez.

Darka83 - jak napisalam wczesniej , zastanawialam sie z punktu pracodawcy jak odnosi sie praca do ciazy.
Nikomu nie zarzucam, ze siedzi na zwolnieniu, bo "lubi" albo "sie nalezy".
Kazdy ma wlasne sumienie I kazdy decyduje o swoim I dziecka losie I nikomu nic do tego.
Jesli moge jednak sie wypowiedziec to wedlug mnie pracodawca w swietle polskiego prawa ma jednak przerabane zatrudniajac kobiete w wieku produktywnym :rofl: z uwagi, iz ciezarnej kobiecie nalezy sie wszystko, a pracodawcy praktycznie nic.
Ale to moje wlasne zdanie...
Wsrod kolezanek tez tak jest ponoc czrsto z @ [emoji3]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

ja dzis robię spaghetti! Naszło mnie na włoskie żarcie :D Co do zwolnienia jestem na l4 od 5tyg ciąży. Ginekolog jak tylko dowiedziała się jaki zawód wykonuje powiedziała, że nie ma mowy abym pracowała. W pracy mam ogromny stres, zależy ode mnie bezpieczeństwo wielu ludzi i codziennie po kilka razy przechodze przez bramki bezpieczeństwa które wytwarzają minimalne promieniowanie. Mój pracodawca osobisie mi gratulował i mówił żebym nawet nie wracała przed rozwiązaniem bo się będzie martwił, nawet jesli posadzi mnie na mniej decyzyjnym stanowisku bez koniecznosci przechodzenia przez bramki.
Niema sensu bez potrzeby ryzykować i narażać siebie i dziecko
Ja poszłam na zwolnienie odrazu jak tylko mi test wyszedł pozytywnym. Lekarz na pierwszej wizycie nie potwierdził jeszcze ciąży ale odrazu mi wypisal zwolnienie . To było 3 tygodnie temu a jutro ide na drugą wizytę i mam nadzieję ze już zobaczę mojego maluszka a racze maluszke bo to ma być dziewczynka

Wsrod kolezanek tez tak jest ponoc czrsto z @ [emoji3]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jest tak ogólnie wśród kobiet które długo ze sobą przebywaja. Ewolucja tak Nas ukształtowała, bo było to bardzo przydatne w czasach gdy mężczyzni chodzili na polowania a kobiety pilnowały dzieci w jaskiniach. Długa historia, ale jesli jestescie ciekawe to na blogu @mamaginekolog super to wyjaśnia :)

reklama
Właśnie wróciłam z małych zakupow i oczywiście nie odmówiła sobie kanapki w subway'u. Po prostu musialam[emoji16][emoji16]no i przyszedł czas na wymianę stanikow [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Kiedy ja będę mogła wymienić staniki moje piersi są tak małe, że małe B w zupełności mi wystarcza [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry