Kurcze, nie wiem co Wam poradzić dziewczyny... To moja pierwsza ciąża i jak na razie bez plamień... Chyba warto byłoby jednak skonsultować to z lekarzem, najlepiej swoim (bo w szpitalu nie wiadomo na kogo się trafi) lub innym ze sprawdzonymi opiniami. Natomiast nie warto panikować dopóki to nie jest intensywne krwawienie. Bardzo dużo kobiet doświadcza plamienia i odbywa się to bez szkody dla dziecka. 
Co do badań przed pierwszą wizytą to podobno nie ma sensu nic robić, bo lekarz i tak zleci swoje. Ja przed staraniami zrobiłam trochę badań (w tym wirusowe), więc wezmę wyniki na pierwszą wizytę, ale lekarz na pewno część z nich zleci ponownie. Wezmę też zaświadczenie o grupie krwi, bo robiłam wiele lat temu. Raczej się nie zmieniła więc po co dopłacać
 więc po co dopłacać 

Co do badań przed pierwszą wizytą to podobno nie ma sensu nic robić, bo lekarz i tak zleci swoje. Ja przed staraniami zrobiłam trochę badań (w tym wirusowe), więc wezmę wyniki na pierwszą wizytę, ale lekarz na pewno część z nich zleci ponownie. Wezmę też zaświadczenie o grupie krwi, bo robiłam wiele lat temu. Raczej się nie zmieniła