reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2022

No i jest coś czego nie wiedziałam : jest Beta HCG i zwykłe Beta bez HCG ?
Nie, jest betaHCG i zwykłe HCG bez beta ;)

Takie mam normy dla beta HCG
1636122014037.png

A takie miałam dla zwykłego HCG

Kobiety nie będące w ciąży <=1
Ciąża
3 tydz = 5.8-71.2
4 tydz = 9.5-750
5 tydz = 217-7138
6 tydz - 158-31795
7 tydz = 3697-163563
8 tydz = 32065-149571
9 tydz = 63803-151410
10tydz = 46509-186977
12tydz = 27832-210612
14tydz = 13950-62530
15tydz = 12039-70971
16tydz = 9040-56451
17tydz = 8175-55868
18tydz = 8099-58176
Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.

Więc wygląda na to, że wskaźnik ten sam? To samo laboratoriu Diagnostyki i w pierwszej ciąży robili HCG a teraz robią betaHCG.

reklama
No i jest coś czego nie wiedziałam : jest Beta HCG i zwykłe HCG ?
ja mieszkam za granicą i zbadano mi całościowe hcg które składa się z dwóch podjednostek ALFA i BETA . Nie wiem czy dobrze tlumacze bo jestem już zdenerwowana. Dziś zbadalam betę I nie wiem jak się ma jedno do drugiego...

Dziewczyny przyszla mi beta 3831. Wynik odpowiada tygodniom tylko kurde... martwi mnie to że jak badałam HCG ( nie bete) to mialam 27.10 -444 a 29.10 1068 więc roslo ładnie ale to było hcg całościowe a nie beta... wiecie jak to się ma do siebie bo zaczynam lekko wariować 🤯
A ile wychodzi przyrost procentowo? Może skocz do tego samego labu i tam sprawdź?

Dziewczyny, krótko zrelacjonuję wczorajszą wizytę u gina (choć byłam w gabinecie 40 min). Widoczny jest już pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym oraz "prawdopodobnie echem zarodka". Akcja serca jeszcze niewidoczna. Pani doktor naprawdę starała się dostrzec, ile się da w tak młodej ciąży i było to bardzo miłe z jej strony. Opowiedziałam jej o objawach, typu ból brzucha jak na okres i ból piersi. Powiedziała, żeby się tym nie trapić. To absolutnie normalny objaw. Uspokoiła jeśli chodzi o wyniki. Jeśli są w zakresach norm, to jest ok, dlatego odradziła (do czego my tu na forum mamy tendencję 😁) natarczywe badanie progesteronu i bety Hcg. Pytała o wagę, wzrost (warto to wiedzieć przed wizytą) i cykl starań (nam udało się w 5).

Zdałam sobie sprawę, że ciąża to jest tak naprawdę ciągłe czekanie. Trzeba zachować spokój, choć czasem o to najtrudniej 🙂

no właśnie patrzę, że wskaźniki te same... eee dobra nie będę się w to wciągać 😄
Ja w poniedziałek idę na powtórkę Bety. Pierwszy test miałam robiony 29.10 ( 644) więc minie... 10 dni ale ja w tym tygodniu nie miałam możliwości żeby zrobić wcześniej.
Ja jak ja, nawet w sumie nie chcę robić drugiego testu ( po co skoro wiem że jestem ) ale mąż mi spokoju nie daje, mówi że chce widzieć o ile wzrosło.

Cześć dziewczyny, to i ja się witam. Chociaż ciagle nie mogę uwierzyć. Ostatnia miesiączka 7.10. Potem zapalenie ucha, antybiotyk i ciagle czekałam na okres. Nie przyszedł, a trzy testy ciążowe pokazują dwa paski. Chyba nie ma co robic 4. Po czytaniu Was dzisiaj zrobiłam krew i czekam na wynik bety.

reklama
Do góry