Anuszka272
Moderator
mnie też już lekarz zapisał od razu po prenetalnych na 21lutegoJa już się umówiłam na to badanie jakoś na końcówkę lutego :-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
mnie też już lekarz zapisał od razu po prenetalnych na 21lutegoJa już się umówiłam na to badanie jakoś na końcówkę lutego :-)
O, no to możesz być spokojnaDziś ja mam prenatalne na 13:40Ale wczoraj popołudniu dzwonił mój lekarz przyszły wyniki nifty (robiłam bez większych wskazań, chciałam być spokojniejsza) badanie wykluczyło badane wady bardzo niskie ryzyko także mogę być spokojniejsza. I na 98% to chłopak. Ogólnie dla mnie szok byłam pewna że to będzie dziewczynka, od początku takie przeczucie
Ale oczywiście jesteśmy szczęśliwi że badanie wyszło dobrze nieważne jaka płeć. Dziś jeszcze usg i pappa
![]()
ja mam dokładnie w 21tcKtóry będziesz wtedy tydzień? Ja mam wizytę teraz 31.01 i się wtedy umówię u mojego od razu pozapytam go kiedy dokładnie, bo nie wiem nawet, patrzyłam w internecie są trochę rozbieżne informacje. Na jednej stronie 16-20tc a na innej 18-22tc
![]()
superO jezuuuu dziewczyny.
Wyniki miały być w piątek.
Zeszło ze mnie ciśnienie i stres![]()
Ja 13+1 miałam 165 ( prenatalne ) a na następny dzień było 160. Według USG było to 13+5 i 13+6U mnie przy 13+2 tętno było 162 Kasiu, i szczerze mój lekarz słowem nie wspomniał ze coś jest choćby lekko ponad normę. Także może jeszcze się unormuje jeśli faktycznie to za dużo?? Kiedy kolejna wizytę masz ?
Ciśnienie może być z nerwów niestety. W domu mierze i mam 103 w szpitalu wyskoczyło mi 167...Hej, jestem po wizycie u swojego lekarza.
Maleństwo rośnie, mamy już 13+5
Nie wiem czy mni uspokoił czy nie, raczej był przekonany do amniopunkcji, ale w sumie w naszym przypadku stwierdził że Nifty też ok.
Więc jutro idę pytać do laboratorium które się u nas zajmuje pobraniem krwi jak to wygląda.
Muszę powtórzyć cukier na czczo i mierzyć w domu ciśnienie, bo miałam wysokie, oby to tylko z nerwów . Poza tym wszystko ok![]()
Te sny to serio jakieś zwariowane w ciąży.Hej dziewczyny
Za kogo dziś trzymamy kciuki?
Ale miałam zwariowany sen: byłam na badaniach prenatalnych i najpierw okazało się, że dziecko wymiarami stoi w miejscu - a kiedy się wkurzyłam i sama zrobiłam sobie usg () to był znowu za duży.
Choć staram się nie myśleć za dużo o wizycie w ciągu dnia, to jednak głowa w nocy robi swoje
To mój pierwszy taki sen
![]()
Myślę że się unormujeU mnie przy 13+2 tętno było 162 Kasiu, i szczerze mój lekarz słowem nie wspomniał ze coś jest choćby lekko ponad normę. Także może jeszcze się unormuje jeśli faktycznie to za dużo?? Kiedy kolejna wizytę masz ?