Miętusek
Moderator
Jeśli jest tylko jeden post, to nawet nie brałabym takiej osoby pod uwagęJak dla mnie może być już wątek prywatny, ale miło by było gdyby nowe osoby tez coś więcej napisały nie tylko jeden post![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jeśli jest tylko jeden post, to nawet nie brałabym takiej osoby pod uwagęJak dla mnie może być już wątek prywatny, ale miło by było gdyby nowe osoby tez coś więcej napisały nie tylko jeden post![]()
Dla mnie to już byłby dobry moment na prywatny, ale też nie chcę nic narzucać osobom przed prenatalnymi. Więc może niech one się wypowiedzą teraz czy zależy im, żeby czekać?Ostatnie prenatalne z tego co pamiętam są 19.01 - czy na pewno chcemy czekać aż tyle czasu na prywatny? Czy zakładamy wcześniej?
I pytanie jeszcze do dziewczyn, które już są zapisane do wątku prywatnego, które są tu od dawna i są aktywne![]()
Pojawiło się sporo nowych osób w ostatnim czasie.
Zależy nam na wzajemnym zaufaniu i zachowaniu prywatności. Większość z "nowych" osób dało się nam poznać i ja jestem zdania, żeby były również z nami na grupie prywatnej. Ale co z osobami mniej aktywnymi?
Coraz więcej osób chciałoby napisać coś więcej o sobie i swojej historii, więc myslę, że jest już odpowiedni czas.
Lekarz juz mi mowil ze bedzie cesarka i wczesniej niz data porodu 13.07.2023, myślę ze 2 tyg wczesniej mnie wezma.Po dwóch cesarkach chyba mała szansa, że będą ci wywoływać. No chyba że jakieś bardzo małe dawki, oksytocyna to jednak wtedy duże ryzyko dla macicy.
Witamy ☺ powiedz coś więcej o sobie ☺ ile masz lat? Jesteś już po prenatalnych?Witam dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć. Termin mam na 14 lipca i jest to moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej miło będzie wymieniać się doświadczeniami itd.![]()
Mam bardzo dużą wadę wzroku. -6 i -11 i astygmatyzm rodziłam naturalnie. W ciąży wzrok się pogorszył, po porodzie dużo lepszy. Mi okulista powiedział że nie wada jest przeciwwskazaniem a stan siatkówki/rogówki.Z cukrem narazie nie mam problemu. Tylko mam dużą wadę wzroku i astygmatyzm i też się zastanawiam jak to ze mną będzie. Generalnie mimo wszystko wolałabym jednak urodzić naturalnie, ale czy będę mogła... Czy ktoś się z Was spotkał z taką sytuacją, że wzrok nie pozwolił na naturalny poród?
Oczywiście będę konsultować z lekarzem i mam zamiar iść do okulisty, aby też dał swoją opinię. Ale ciekawi mnie to..
Poza tym, to życzę Wam milego dnia i jeżeli ktoś dzisiaj wizytuje, to trzymam mocne kciuki![]()