Naataaliaa
Moderator
Gratulacje! To 4.07 póki co mamy największą kumulację bo jest nas już 4Hej Dziewczyny, nadrobiłam 203 strony forum, co zajęło mi cały tydzieńProszę o dołączenie do grupy. Mój termin to 4 lipca, mam 34 lata, to pierwsza ciąża.
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Gratulacje! To 4.07 póki co mamy największą kumulację bo jest nas już 4Hej Dziewczyny, nadrobiłam 203 strony forum, co zajęło mi cały tydzieńProszę o dołączenie do grupy. Mój termin to 4 lipca, mam 34 lata, to pierwsza ciąża.
![]()
witamy serdecznieHej Dziewczyny, nadrobiłam 203 strony forum, co zajęło mi cały tydzieńProszę o dołączenie do grupy. Mój termin to 4 lipca, mam 34 lata, to pierwsza ciąża.
![]()
Tak, ten termin jest super.witamy serdeczniecieszmy się tym terminem bo wiem jak to jest chodzić w zaawansowanej ciąży latem, przy upałach masakra
![]()
Rozumiem. 5.12 idę do lekarza i zobaczymy jaką lekarz podejmie decyzję w tym wypadku nie muszę być min w 12 tyg ?
Nie chorować można po ustaniu zatrudnienia również. Różnica jest taka, że jeśli zachorujesz nawet w ostatni dzień trwania umowy to za jeden dzień płaci pracodawcą a za każdy kolejny ZUS nie ważne czy L4 byłoby na tydzień czy mniej. Ale jeśli zachorujesz po ustaniu zatrudnienia to ważne abyś chorowała minimum 30 dni, jeśli byś miała L4 tylko na 29 dni wtedy ZUS nie zapłaci nic.
Ja osobiście brałabym L4 jak najwcześniej i nie wybierała żadnego urlopu, tylko wtedy firma wypłaci ekwiwalent. Może lekarz rodzinny dałby ci L4?
Ja bym wolała na konto Ale nie ma takiej możliwości .
CudownieNie wszystkie kobitki są na prywatnym chyba jeszcze, więc tu też się pochwalę że juz po wizycie, mamy kropeczke z serduszkiem 11.85 mmjest z daleka od blizny po cc, co mnie bardzo cieszy. Wg USG 7+2, om7+6
![]()
u mnie o tym czasie zarodek miał 0.8mm więc myślę że u Ciebie może się jeszcze jak najbardziej pojawićCześć... nie udzielałam się u Was, a jedynie podczytywałam... u mnie to bardzo świeża sprawa... ale potrzebuje chyba wsparcia i odpowiedzi... czy któraś z Was na etapie ciąży 5+4 nie miała jeszcze widocznego zarodka... a sam pęcherzykLekarz wczoraj powiedział, że zarodek.powinien już być (5+4) i nara... wyszłam.i chciało mi się ryczeć... j
Jak to wyglądało u Was na tym etapie? Czy mam.juz nastawiac się na kolejne poronienie...![]()
ale jednak już był widocznyu mnie o tym czasie zarodek miał 0.8mm więc myślę że u Ciebie może się jeszcze jak najbardziej pojawićbądź dobrej myśli
![]()