reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Hej dziewczyny!
Wiem, że może to nie ten wątek, ale właśnie zrobiłam test i nie dowierzam własnym oczom! Wyszedł pozytywny- mam mieszane uczucia, bo chyba nie tak miało być. Mam już dwójkę dzieci i od jakiegoś czasu miałam myśli, że może kolejne dziecko, ale raz te myśli przyciągałam a raz odpychałam. Później stwierdziłam, że jak „los” da to będę szczęśliwa. Dzisiaj jakoś tak mi nijak, nawet nie powiedziałam mężowi.
Poprzednie ciąże były takie zaplanowane, wyczekane a tutaj totalne zdziwienie. ( Robiłam Testy teraz co drugi dzień bo wiedziałam, że współżyliśmy w podejrzanym terminie) termin miesiączki mam dopiero jutro.
Kiedyś to forum trzymało mnie przy życiu w ciąży ;) do tej pory mam kontakt z mamami poznanymi 8 lat temu dlatego napisałam :)

P.s kobieta zna świetnie swoje ciało, ja już tydzień temu wiedziałam, że to ciąża- identyczne pierwsze objawy co te kilka lat
temu.
Tylko ratujcie co teraz za witaminy się bierze? W ogóle wstyd mi, że taka stara baba ze mnie a taka nierozważna i cisza spadła mi jak z nieba a ja totalnie nieprzygotowana.
Mogę dołączyć?

reklama
Hej dziewczyny!
Wiem, że może to nie ten wątek, ale właśnie zrobiłam test i nie dowierzam własnym oczom! Wyszedł pozytywny- mam mieszane uczucia, bo chyba nie tak miało być. Mam już dwójkę dzieci i od jakiegoś czasu miałam myśli, że może kolejne dziecko, ale raz te myśli przyciągałam a raz odpychałam. Później stwierdziłam, że jak „los” da to będę szczęśliwa. Dzisiaj jakoś tak mi nijak, nawet nie powiedziałam mężowi.
Poprzednie ciąże były takie zaplanowane, wyczekane a tutaj totalne zdziwienie. ( Robiłam Testy teraz co drugi dzień bo wiedziałam, że współżyliśmy w podejrzanym terminie) termin miesiączki mam dopiero jutro.
Kiedyś to forum trzymało mnie przy życiu w ciąży ;) do tej pory mam kontakt z mamami poznanymi 8 lat temu dlatego napisałam :)

P.s kobieta zna świetnie swoje ciało, ja już tydzień temu wiedziałam, że to ciąża- identyczne pierwsze objawy co te kilka lat
temu.
Tylko ratujcie co teraz za witaminy się bierze? W ogóle wstyd mi, że taka stara baba ze mnie a taka nierozważna i cisza spadła mi jak z nieba a ja totalnie nieprzygotowana.
Mogę dołączyć?
Pewnie, zapraszamy ! Gratulacje 😍
Pewnie za jakiś czas oswoisz się z tą myślą. To nic złego, że w pierwszej chwili tak zareagowałaś. Ja co prawda jestem w pierwszej ciąży, nie byłam w Twojej sytuacji, ale nie ciężko jest sobie wyobrazić, że czasem coś może zaskoczyć, a potem finalnie przynieść wiele szczęścia. I tego Ci życzę !
Co do witamin, ja biorę healthlabs little me, trym.1 + prenacaps DHA + osobno witamina D.

Hej dziewczyny!

temu.
Mogę dołączyć?
Witaj 🌼 łapiesz się jeszcze z terminem na lipiec ? Ja przed ciążą suplementowałam pregna start i Wit D obowiązkowo, teraz mam zmienione na puerie uno active.

Teraz tak się powiedzmy śmiesznie czuję, bo ja jednak jestem pewnie wśród Was najstarsza, mam już 33 lata- dwójkę dzieci, masę zajęć , praca. Te 9 lat temu to było całkiem inne oczekiwanie pewnie, teraz mimo bycia mamą mam wrażenie, że jestem dużo dalej od tematu takich maluchów niż byłam wtedy 😂

Witaj 🌼 łapiesz się jeszcze z terminem na lipiec ? Ja przed ciążą suplementowałam pregna start i Wit D obowiązkowo, teraz mam zmienione na puerie uno active.
Wg kalkulatora już łapie się na początek sierpnia po na 7.08- ale jeszcze nie byłam w takiej ciąży .”żeby doczekać terminu i bardziej niż pewne jest to, że maluszek pojawi się na świecie w lipcu.

Własnie dlatego, że najlepiej jest minimum w 12 tygodniu, a z usg mój dzidziuś był młodszy o 3 dni, to termin prenatalnych wypadł mi po świętach. I teraz się zastanawiam co zrobić w kwestii przekazania informacji najbliższym. Planowałam na święta i teraz nie wiem :(
Rozważam dalej badania nipt, ale raczej dopiero jeśli prenatalne wyjdą niepomyślnie, więc nie spina mi się to terminami. Jeszcze ta cukrzyca, która nie pozwala zjeśc swobodnie potraw wigilijnych, a u mnie w rodzinie z jedzeniem to jest jak na imprezach z piciem, a nawet gorzej - wszyscy pilnują, żeby JEŚĆ.
Może przesadzam z tym rozkminianiem tego co ja zjem, żeby nie zwrócić na siebie uwagi, ale to dlatego, że baaardzo chciałam na święta być już spokojna i przekazać im tę nowinę będąc po pierwszych kluczowych badaniach.
Być może przekonam niemęża, że nasz spokój na święta jest wart 2000 zł za wcześniejszy nipt 😅
Rozważcie w takim razie te płatne badania. Jeśli uważasz że to Ci da dużo spokoju to może warto. No i dowiecie się o płci 😁. Chyba że nie chcecie 🙂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry