reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Dzień dobry :)
Byliśmy wczoraj u znajomych na Andrzejkach, 6 dorosłych i 5 dzieci 🫣 było mniej więcej tak jak ktoras z Was pisała - wrzask, pisk, krzyk 🫣. Dopiero koło 21 jak część dzieci wyjechala na nockę do dziadków zrobiło się przyjemniej 🤣. Moje dziecko do dziadków nie chciało więc siedziala z nami i z chłopcem w swoim wieku do 0:30 🫣. Zanim wróciliśmy do domu i położyliśmy się spać była 1:30 🫣

Obudziłam się bez mdłości mam nadzieję że tak już zostanie ✊🏻

reklama
Ja będę z tych które urodzą w czerwcu 🤣. Syn miał byc z listopada był z września, córka z maja urodziła się w kwietniu. Lekarz się śmiał że strach w kolejną ciążę zachodzić 🫣🤣

Ja zawsze miałam ciśnienie 115-125/70-80 w tym roku coś mi się porobiło z ciśnieniem i mi wywalało do 170/100 🫣. Od 1 listopada nie byłam w stanie zbić ciśnienia nawet tabletkami i to był sygnał żeby zrobić test ciążowy 😁. Teraz mam przepisany dopegyt to mam ciśnienie 130-140/80-90 🫣
O to faktycznie dzieci niezbyt cierpliwe ;) u nas była różnica dwóch tygodni tylko

Dzień dobry :)
Byliśmy wczoraj u znajomych na Andrzejkach, 6 dorosłych i 5 dzieci 🫣 było mniej więcej tak jak ktoras z Was pisała - wrzask, pisk, krzyk 🫣. Dopiero koło 21 jak część dzieci wyjechala na nockę do dziadków zrobiło się przyjemniej 🤣. Moje dziecko do dziadków nie chciało więc siedziala z nami i z chłopcem w swoim wieku do 0:30 🫣. Zanim wróciliśmy do domu i położyliśmy się spać była 1:30 🫣

Obudziłam się bez mdłości mam nadzieję że tak już zostanie ✊🏻
U mnie wszystkie objawy odpuściły i aż tak czekam żebym mogła coś ponarzekać 😂 kobiecie się nie dogodzi.
Dzisiaj wracają dzieciaki, ale jakoś mi tak dziwnie tak dwa dni bez żadnego kontaktu, my jedziemy do filharmonii a później muszę się zabrać za to sprzątanie.

Ja będę z tych które urodzą w czerwcu 🤣. Syn miał byc z listopada był z września, córka z maja urodziła się w kwietniu. Lekarz się śmiał że strach w kolejną ciążę zachodzić 🫣🤣

Ja zawsze miałam ciśnienie 115-125/70-80 w tym roku coś mi się porobiło z ciśnieniem i mi wywalało do 170/100 🫣. Od 1 listopada nie byłam w stanie zbić ciśnienia nawet tabletkami i to był sygnał żeby zrobić test ciążowy 😁. Teraz mam przepisany dopegyt to mam ciśnienie 130-140/80-90 🫣
To nigdy nie wiadomo, ja rodziłam pierwsze dziecko w 36 tc, drugie 37 tc. Byłam pewna, że trzeci poród będzie też przed czasem, a tu dzień po terminie 40+1 😅 czwarty na przełomie 37/38 tc 😉

Dziewczyny niby wakacje fajnie, wózek i spacery długie. Ale powiem wam, że w te upały to jest udręka. Ja rodziłam syna w połowie lipca to były największe upały, długo się trzymały dosyć i wychodziliśmy na spacer tylko przed 9 rano i po 19 bo nie szło inaczej. W samym pampersie noworodek, a był cały spocony i bałam się, że go przegrzeje. Wtedy była nawet jesień ciepła bo mam zdjęcia, że pod koniec października w samym body w wózku byl i spodniach. Idealna pogoda to takie 23-25 stopni odczuwalna inaczej dziecko marudne też w tym wózku.
Ale jednak wolę takie spacery niż zimą ubierać to dziecko dłużej niż zajmuje sam spacer 🙈

Dziewczyny niby wakacje fajnie, wózek i spacery długie. Ale powiem wam, że w te upały to jest udręka. Ja rodziłam syna w połowie lipca to były największe upały, długo się trzymały dosyć i wychodziliśmy na spacer tylko przed 9 rano i po 19 bo nie szło inaczej. W samym pampersie noworodek, a był cały spocony i bałam się, że go przegrzeje. Wtedy była nawet jesień ciepła bo mam zdjęcia, że pod koniec października w samym body w wózku byl i spodniach. Idealna pogoda to takie 23-25 stopni odczuwalna inaczej dziecko marudne też w tym wózku.
Ale jednak wolę takie spacery niż zimą ubierać to dziecko dłużej niż zajmuje sam spacer 🙈
I awaryjne karmienia wyciąganie cyca na mrozie🙈

Do góry