reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

u mnie chyba pierwszy poranek z jakimiś mdłościami 😖 za mocno mi pachną ludzie w biurze 😅
cohen baron GIF

reklama
Cześć dziewczyny! Staram się Was podczytywać już jakiś czas. Dziś u mnie 7+3, termin na 5 lipca 2026. Czekałam na wizytę serduszkową żeby dołączyć. Mamy serduszko, puls 153, 1.17cm fasolki - to wynik z poniedziałku 17.11. Jeśli chodzi o samopoczucie to od początku 5 tygodnia czuję się źle więc byłam na L4 i będę na nim do końca tygodnia. Od poniedziałku biorę xonvea i liczę że pomoże i będę mogła od pon wrócić. Póki co śpię dodatkowo po 2-3h w ciągu dnia. To moje drugie dziecko, w 1 ciąży też początek przebiegał z nudnościami i sennością, liczę że niedługo przejdzie. Od kawy mnie odrzuciło mimo że UWIELBIAM. Poza tym wczoraj zjadłam pierwszy posiłek ze smakiem od ponad 2 tygodni 🙂 . Miałam też po drodze dość duże nerwy bo mąż zachorował na ospę, oznaczałam w szpitalu zakaźnym przeciwciała na cito, na szczęście je mam i liczę na to że już nic mi nie wyjdzie, ponieważ u męża też już się skończyło. Syn jeśli przeszedł to praktycznie bezobjawowo bo bardziej podejrzewaliśmy bostonkę u niego, miał niewiele zmian i nie typowych dla ospy. Takie bardziej typowe to może max 2, ale jest zaszczepiony... kolejna, druga wizyta 15grudnia, zapisałam się już na USG 1 trymestru na 22grundnia - zaskoczył mnie fakt że już jest to badanie darmowe 🙂. Także pamiętajcie żeby się przypomnieć o skierowanie od lekarza. Później szukacie na stronie nfz punktów które robią to badanie 🙂.

Cześć dziewczyny! Staram się Was podczytywać już jakiś czas. Dziś u mnie 7+3, termin na 5 lipca 2026. Czekałam na wizytę serduszkową żeby dołączyć. Mamy serduszko, puls 153, 1.17cm fasolki - to wynik z poniedziałku 17.11. Jeśli chodzi o samopoczucie to od początku 5 tygodnia czuję się źle więc byłam na L4 i będę na nim do końca tygodnia. Od poniedziałku biorę xonvea i liczę że pomoże i będę mogła od pon wrócić. Póki co śpię dodatkowo po 2-3h w ciągu dnia. To moje drugie dziecko, w 1 ciąży też początek przebiegał z nudnościami i sennością, liczę że niedługo przejdzie. Od kawy mnie odrzuciło mimo że UWIELBIAM. Poza tym wczoraj zjadłam pierwszy posiłek ze smakiem od ponad 2 tygodni 🙂 . Miałam też po drodze dość duże nerwy bo mąż zachorował na ospę, oznaczałam w szpitalu zakaźnym przeciwciała na cito, na szczęście je mam i liczę na to że już nic mi nie wyjdzie, ponieważ u męża też już się skończyło. Syn jeśli przeszedł to praktycznie bezobjawowo bo bardziej podejrzewaliśmy bostonkę u niego, miał niewiele zmian i nie typowych dla ospy. Takie bardziej typowe to może max 2, ale jest zaszczepiony... kolejna, druga wizyta 15grudnia, zapisałam się już na USG 1 trymestru na 22grundnia - zaskoczył mnie fakt że już jest to badanie darmowe 🙂. Także pamiętajcie żeby się przypomnieć o skierowanie od lekarza. Później szukacie na stronie nfz punktów które robią to badanie 🙂.
Hej ! 😉 No to super wiadomość 😍

Dziewczyny a mi doszły testy bejbi. Wstawiam zdjecie , na opakowaniu pisze że T2 to beta 100<x<300 i to by się zgadzało bo 2 dni temu była 97,7 więc wyglada na to że jest ok :D Macie jakieś doświadczenia z tymi testami ?
IMG_3461.jpeg

Ostatnia edycja:
Jestem jestem! Melduje się, ledwo żywa, ale jestem!
Dopiero niedawno wróciłam do domu. Jest zarodek 0,54cm, jest serduszko🥹❤️
Ale jest tez niestety krwiaczek, wiec musze sie oszczędzać. Dostałam leki na wymioty, wlasnie wzięłam tabletkę. Mam nadzieje, ze pomogą, bo masakra dzis😵‍💫🫣 Jestem wykończona..
Gratulacje! 😊
Dziewczyny z mdłościami - na jakim etapie zaczęły się u Was?
We wcześniejszej ciąży miałam od 7 tc. i od razu bardzo mocne.
W obecnej łagodne mdłości miałam już tak od 5 tc., a teraz od 2-3 dni mam takie mocniejsze ze zrywaniem na wymioty (dziś jestem 7 tc. + 1 dzień, więc początek 8 tc.).

Dziewczyny a mi doszły testy bejbi. Wstawiam zdjecie , na opakowaniu pisze że T2 to beta 100<x<300 i to by się zgadzało bo 2 dni temu była 97,7 więc wyglada na to że jest ok :D Macie jakieś doświadczenia z tymi testami ? Zobacz załącznik 1728276
ja jak robilam to mniej wiecej sie zgadzalo z potencjalnym poziomem bety na tamtym etapie :D

reklama
Do góry