reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Cześć witam się z wami moją ciążą z zaskoczenia… Jestem już mamą trzech dziewczynek. Tej ciąży nie planowaliśmy, zabezpieczaliśmy się. Dowiedzieliśmy się wczoraj, bo tydzień czasu spóźniał mi się okres. Według apki 5+2. Właśnie wróciłam z bety, czekam na wynik. Jestem jeszcze mocno oszołomiona…Zobacz załącznik 1728349
cześć :) daj znać jak beta :) jak się czujecie z tą niespodzianką?

reklama
Nie polecam tantum verde jeśli można wytrzymać, substancja czynna w aerozolu jest taka sama jak w pastylkach, a na nich wyraźnie informują żeby w ciąży nie stosować. Szczególnie teraz żeby nie zaburzyć organogenezy.
Ooo to jestem zaskoczona, bo kurde jednak zaufałam wtedy lekarzowi, a nie spojrzałam na skład itp. To w takim razie odwołuję tantum verde 🫣

Cześć witam się z wami moją ciążą z zaskoczenia… Jestem już mamą trzech dziewczynek. Tej ciąży nie planowaliśmy, zabezpieczaliśmy się. Dowiedzieliśmy się wczoraj, bo tydzień czasu spóźniał mi się okres. Według apki 5+2. Właśnie wróciłam z bety, czekam na wynik. Jestem jeszcze mocno oszołomiona…Zobacz załącznik 1728349
W jakim wieku masz już dzieci? 😉

Dziewczyny, te moje wczorajsze "objawy" to chyba jednak nie objawy tylko przeziębienie :(
Boli mnie głowa (chyba zatoka nad prawym okiem), gardło, temperatura 37. Jak sobie bezpiecznie pomóc?
Najlepiej przejść się do lekarza. On da Ci coś, co jest w 100% bezpieczne albo powie Ci co robić.

Ja ze swojej strony mogę Ci poradzić inhalacje. Zapytaj, czy lekarz jest na tak z solą fizjologiczną o małym stężeniu. Raczej nie mają przeciwwskazań do tego. Powinno pomóc.
Na gardło warto wziąć troszkę miodu do ssania, szczególnie z lipy. Serio, działa fajnie łagodząco, a jak da się bez leków to zawsze lepiej bez leków. Jak nie zadziała, wtedy lekarz przepisze Ci coś innego.
No i warto i tak i tak czytać składy i weryfikować, bo nawet lekarz może się zapomnieć i dać coś, co niby w ciąży jest ok, a jednak nie.

A temperaturą się nie martw. 37°C to normalna temperatura w I trymestrze. Kobieta w ciąży ma wyższą temperaturę niż normalnie. Martwić się trzeba dopiero powyżej 37,8°C i wówczas najlepiej paracetamol. Broń boże żaden gripex (ma często w sobie substancje niebezpieczne w ciąży), czy ibuprofen.

Edit: Widzę, że w sumie to napisałam to samo co @Tralalala25 😅 To są po prostu najbezpieczniejsze sposoby.

Ostatnia edycja:
Hej, miło Cię poznać. 😊

Tak odnośnie Waszej rozmowy o tarczycy - dziś byłam na TSH, Anty TG, morfologii, moczu i progesteronie. Ciekawa jestem co wyjdzie. Proga lekarz chciał zbadać żeby zastanowić się na następnej wizycie czy zostawiamy jeszcze luteinę, czy już wycofujemy. No a tarczycowe, bo mam guzy tarczycy, przed ciążą miałam taki stan przed niedoczynnością tarczycy z Hashimoto. Więc oby wszystko ładnie wyszło i nie było trzeba jeszcze żadnych leków. Im dłużej ta tarczyca w ciąży są radę sama, tym lepiej jednak.

W ogóle trochę zaczęłam świrować… dziś chyba pójdę na betę by trochę być spokojną… potem już chyba wytrzymam do wizyty.
Trudne to czekanie 😞
Ja mam to samo. Pojechałam dziś na betę bo nie wytrzymałam - siknęłam dziś na test i te kreski wydawały mi się jakieś blade.

reklama
cześć :) daj znać jak beta :) jak się czujecie z tą niespodzianką?
Wciąż czekam na wynik, powinien być niedługo, w okolicy południa.
Jak się czujemy- zszokowani. Wczoraj sobie popłakałam. Dopiero co cieszyłam się, że moja najmłodsza córeczka robi się już taka samodzielna. Oswajamy sie z myślą, że będziemy mieli czwarte dziecko. Niespodziankę.
Przeraża mnie to, że będziemy musieli się przeprowadzić… kupić duże auto… że wydałam wszystkie bobasowe rzeczy. Nie mam już nic.
W jakim wieku masz już dzieci? 😉
2, 6 i 15 lat :) trzy piękne dziewczyny.
Hej, miło Cię poznać. 😊
Hej hej 🤗

Do góry