reklama
Misiactwo
Fanka BB :)
Och super! W jakim wieku Twoje dzieci?No to macie już "znośną" różnicę. U nas 4 maluchów![]()
My mamy cztery ale koty. Widze, ze wy tez macie kociaki. Dom wesoły
Mam wynik bety. 6624 mIU/ml
Wow. Niezły wynik. Wczoraj się dowiedziałam o ciąży.
Misiactwo
Witaj!Hej. Dołączam do Was.Byłam w czerwcowych bo nie było wątku lipcowego. Wg OM na 5.07. dzisiaj mam 7 plus 2 z USG. Z objawów tylko bolące piersi. Trądzik jak i nastolatki dreszcze.
NowyStart
Aktywna w BB
Hej, super że jesteśHej. Dołączam do Was.Byłam w czerwcowych bo nie było wątku lipcowego. Wg OM na 5.07. dzisiaj mam 7 plus 2 z USG. Z objawów tylko bolące piersi. Trądzik jak i nastolatki dreszcze.
NowyStart
Aktywna w BB
Po godzinie w ciąży max 140, po dwóch godzinach max 120. W ciąży są inne normy.Racja, muszę to potraktować jako pozytyw, że wiem już dziś, a nie po 20 tygodniu. To jest przecież tylko na plus.
Dzięki dziewczyny, naprawdę jest lepiej jak można tu się wygadać i otrzymać wsparcie od wirtualnych koleżanek
Ps. Ten wynik po 2h chyba jest ok. Bo norma z tego co czytam do 153?
Chyba, że wyczytałam złe wytyczne.
Bella.n
Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Tydzień temu byłam na USG. Nie było jeszcze serduszka. I tak się obawiam trochę. Bo jednak słabe te objawyHej, super że jesteś![]()
LadyCaro
a kiedy kolejna wizyta?Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Tydzień temu byłam na USG. Nie było jeszcze serduszka. I tak się obawiam trochę. Bo jednak słabe te objawy
sarah98765
Zaciekawiona BB
No właśnie wszystkie źródła internetowe mowiące o normach dla ciężarnych, które przeczytałam mówią o 180 w pierwszej godzinie, a 153 w drugiej.Po godzinie w ciąży max 140, po dwóch godzinach max 120. W ciąży są inne normy.
No nic, zobaczymy co powie diabetolog
NowyStart
Aktywna w BB
Dziewczyny, też jesteście takimi zmarźlakami w ciąży? Normalnie zawsze mi ciepło, a dziś kocyk, ciepły napój i grzejniczek. 
W ogóle przynoszę Wam trochę radości (a przynajmniej osobom, które lubią zimę) - śnieżek u mnie zaczął pruszyć.
Pewnie się nie utrzyma z uwagi na temperaturę, ale jak zobaczyłam to się popłakałam.
Hormony w ciąży są niezłe.
W ogóle przynoszę Wam trochę radości (a przynajmniej osobom, które lubią zimę) - śnieżek u mnie zaczął pruszyć.
reklama
NowyStart
Aktywna w BB
Mam tak nawet w książeczce od diabetologa.No właśnie wszystkie źródła internetowe mowiące o normach dla ciężarnych, które przeczytałam mówią o 180 w pierwszej godzinie, a 153 w drugiej.
No nic, zobaczymy co powie diabetologCukrzyca tak czy siak jest przez cukier na czczo
W ciąży normy:
Na czczo maksymalnie 90
Po godzinie od posiłku max 140
Po dwóch godzinach 120
Poza ciążą:
Na czczo max 99
Po godzinie od posiłku max 180
Po dwóch godzinach 140.
Te same normy są przy krzywej cukrowej.
Tak czy inaczej nie masz dużych przekroczeń, więc szybko powinno się udać wynormować.