reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Racja, muszę to potraktować jako pozytyw, że wiem już dziś, a nie po 20 tygodniu. To jest przecież tylko na plus.
Dzięki dziewczyny, naprawdę jest lepiej jak można tu się wygadać i otrzymać wsparcie od wirtualnych koleżanek 🩷

Ps. Ten wynik po 2h chyba jest ok. Bo norma z tego co czytam do 153?
Chyba, że wyczytałam złe wytyczne.
Po godzinie w ciąży max 140, po dwóch godzinach max 120. W ciąży są inne normy.

Po godzinie w ciąży max 140, po dwóch godzinach max 120. W ciąży są inne normy.
No właśnie wszystkie źródła internetowe mowiące o normach dla ciężarnych, które przeczytałam mówią o 180 w pierwszej godzinie, a 153 w drugiej.
No nic, zobaczymy co powie diabetolog :) Cukrzyca tak czy siak jest przez cukier na czczo

Dziewczyny, też jesteście takimi zmarźlakami w ciąży? Normalnie zawsze mi ciepło, a dziś kocyk, ciepły napój i grzejniczek. 😅

W ogóle przynoszę Wam trochę radości (a przynajmniej osobom, które lubią zimę) - śnieżek u mnie zaczął pruszyć. 😍 Pewnie się nie utrzyma z uwagi na temperaturę, ale jak zobaczyłam to się popłakałam. 😂 Hormony w ciąży są niezłe.

reklama
No właśnie wszystkie źródła internetowe mowiące o normach dla ciężarnych, które przeczytałam mówią o 180 w pierwszej godzinie, a 153 w drugiej.
No nic, zobaczymy co powie diabetolog :) Cukrzyca tak czy siak jest przez cukier na czczo
Mam tak nawet w książeczce od diabetologa.

W ciąży normy:
Na czczo maksymalnie 90
Po godzinie od posiłku max 140
Po dwóch godzinach 120

Poza ciążą:
Na czczo max 99
Po godzinie od posiłku max 180
Po dwóch godzinach 140.

Te same normy są przy krzywej cukrowej. 😊
Tak czy inaczej nie masz dużych przekroczeń, więc szybko powinno się udać wynormować.

Do góry