reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Powiedzieliśmy moim rodzicom! Kupiliśmy im zdrapki - będziesz babcią/dziadkiem, a nam zwykłe. Powiedziałam, że drapiemy bo miałam dzisiaj sen, że wygraliśmy kasę i przy okazji w żabce kupiłam nam dzisiaj zdrapki.
Ich miny po zdrapaniu był bezcenne ! Ja prawie zemdłałam ze stresu😅 Finalnie było to cudowne przeżycie, wszyscy się popłakaliśmy, pośmialiśmy. Obserwowanie ich reakcji było prawie tak cudowne jak sam widok pierwszego pozytywnego testu 🥹
Super te zdrapki to mega pomysł. My też się na nie zdecydowaliśmy. Moja teściowa myślała, że przegrała 🤣a siostra mojego męża śmiała się ze mnie, że ja jestem zdziwiona tym napisem, dopiero po chwili się zorientowali, że to prawda 🤣było wzruszenie i mnóstwo śmiechu. Napewno to zapamiętamy 😁.

Same dobre wieści w dniu dzisiejszym :) ja mam wizytę w środę, ale jestem z samej końcówki listy, wiec mam nadzieje ze pęcherzyk będzie dobrze umiejscowiony. Na serduszko jeszcze za wcześnie. Widziałam że dużo tematów się przewinęło w ostatnich dniach. Z mojej perspektywy, bo rodziłam w 2024, nie używałam żadnych kosmetyków przez całą ciążę i nie mam żadnych rozstępów, w ciąży chodziłam tylko od czasu do czasu na basen, ew. spacery, przytyłam około 20 kg, ale w ciągu 3 miesięcy zeszło mi 15 kg samo z siebie (nawet nie karmilam za bardzo dziecka, bo nie miałam pokarmu). Te ciążę zaczęłam z wagą tylko 2 kg więcej niż poprzednio. Więc myślę że nie ma reguły i może nie warto, aż tak bardzo się tym wszystkim przejmować. Wszystko zalezy od indywidualnych predyspozycji.
A co do stosunku innych do mnie w ciazy, a pozniej małego dziecka, ja spotkałam się tylko z samymi pozytywnymi reakcjami, czy to w sklepie, przychodni czy na ulicy.

Któraś z Was Złociutkie ma takie ciągoty na owoce cytrusowe, ogórki kiszone, soki pomarańczowe i kiwi? Z synem to najchętniej jadłam czekoladę i galaretki w czekoladzie oraz zapiekanki. Zero mięsa. Teraz mięso mi nie przeszkadza. Ale z owocami to przeginam.

Któraś z Was Złociutkie ma takie ciągoty na owoce cytrusowe, ogórki kiszone, soki pomarańczowe i kiwi? Z synem to najchętniej jadłam czekoladę i galaretki w czekoladzie oraz zapiekanki. Zero mięsa. Teraz mięso mi nie przeszkadza. Ale z owocami to przeginam.
ja jabłka. Ale nie byle jakie. Tylko jabłka odmiany Cortland 😅 (jestem córką sadownika, a to wiele ułatwia).

Jaaa na pomarańcze🙈 nic mi nie przechodzi przez gardło oprócz nich🫣

Do góry