reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Jestem jestem! Melduje się, ledwo żywa, ale jestem!
Dopiero niedawno wróciłam do domu. Jest zarodek 0,54cm, jest serduszko🥹❤️
Ale jest tez niestety krwiaczek, wiec musze sie oszczędzać. Dostałam leki na wymioty, wlasnie wzięłam tabletkę. Mam nadzieje, ze pomogą, bo masakra dzis😵‍💫🫣 Jestem wykończona..

reklama
Ale jest tez niestety krwiaczek, wiec musze sie oszczędzać. Dostałam leki na wymioty, wlasnie wzięłam tabletkę. Mam nadzieje, ze pomogą, bo masakra dzis😵‍💫🫣 Jestem wykończona..
no to teraz leżeć i nie robić nic zbędnego! Wspaniałe wieści, że jest serduszko :)

Ale jest tez niestety krwiaczek, wiec musze sie oszczędzać. Dostałam leki na wymioty, wlasnie wzięłam tabletkę. Mam nadzieje, ze pomogą, bo masakra dzis😵‍💫🫣 Jestem wykończona..b
NO!!! Weszłam dokładnie w tym momencie sprawdzić jak u ciebie, a tu Twój post minutę temu 8-) Bardzo się cieszę ❤️❤️❤️

Cieszę się oczywiście ze wszystkich dzisiejszych wizyt i dobrych wieści 💚

Ja mam za to kiepski dzień - dosłownie wstałam rano na wqrwie bez powodu i tak o w tym klimacie leci dzień 🙃 Badania wyszły kiepsko, tzn cukier za wysoko (107-200-162) i jakimś cudem nie przeszłam toxo (przy tylu kotach obecnie w domu i w karierze liczyłam na przeciwciała i święty spokój 🤨). Poza tym wszystko w badaniach ok. Oby jutro był lepszy dzień, bo nie zazdroszczę i sobie, i mojemu mężowi, jest taki dzielny dzisiaj 😣

Dziewczyny bo jestem pogubiona. Dostałam od ginekolog prywatnej skierowania na badania. Mam opiekę w Medicover, czy wtedy jest jakis szansa wykonać je z pakietu czy z racji że skierowanie mam od lekarza prywatnego nie da rady. Albo robił ktoś na NFZ ze skierowania od prywatnego?
sprawdz czy Twoj pakiet obejmuje te badania, idz do ginekologa z Medicover i on Ci wystawi skierowanie na te badania w ramach pakietu wtedy. Ja tak robie w luxmedzie

EDIT: nie spojrzalam, ze juz dziewczyny Ci odpisaly 🤦🏻‍♀️ musze zaczac patrzec na godziny postow xd

Praktycznie od początku kiedy wiem o ciąży, czyli jakiś 4 początek 5 tygodnia. Być może są nasilone bo u mnie bliźniaki. W poprzedniej ciąży też byłam taka słaba i mnie mdliło, ale nie aż tak i przeszło okolo 10 tyg. teraz biorę bonjeste, a i tak czuję się kiepsko.
A ile tej bonjesty masz brać? Mi lekarka mówiła że ba początek jedną tabletkę, jak pprzez kilka dni/ tydzień nie pomoże to brać dwie.

o to tak jak u mnie :D ciekawe czy sie wchlona, wolalabym tak, zeby nie stresowac sie ewentualnym plamieniem

reklama
A ile tej bonjesty masz brać? Mi lekarka mówiła że ba początek jedną tabletkę, jak pprzez kilka dni/ tydzień nie pomoże to brać dwie.
To ja zrobiłam na odwrót, wzięłam na noc i od razu rano bo nic nie pomagało, a teraz biorę już tylko jedną na noc. Mogłabym też rano, ale pracuję więc nie chce być śpiąca aż tak.. bo i tak jestem 😄
Czuję się od kilku dni lepiej, ale bez rewelacji.

Do góry