reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Jezu pomóżcie dziewczyny. W piątek wyjeżdżam z przyjaciółkami na weekend i muszę im powiedzieć o ciąży bo wiadomo będzie jakieś picie (szczególnie grzaniec na jarmarku) teraz jedna z nich mi napisała, że nie mają szans na naturalne zajście bo dostali wyniki nasienia (starają się 2lata w tym czasie wykryli nowotwór u partnera i ma usunięte jądro) a dzisiaj chciałam jej wieczorem powiedzieć pierwszej, żeby do piątku to przetrawiła (na pewno w jakimś stopniu będzie jej przykro, że znów nie oni) byli już w klinice in vitro, środki się skończyły już i czekają w kolejce na nowy rok, a też nie wiadomo czy się uda bo jednak to nasienie baaaardzo słabe miał chłopak. Nie wiem co teraz zrobić czy im mówić, czy inną wymówkę wymyślić, ale one będą namawiać mnie chociaż na jednego drinka 😢

reklama
Jezu pomóżcie dziewczyny. W piątek wyjeżdżam z przyjaciółkami na weekend i muszę im powiedzieć o ciąży bo wiadomo będzie jakieś picie (szczególnie grzaniec na jarmarku) teraz jedna z nich mi napisała, że nie mają szans na naturalne zajście bo dostali wyniki nasienia (starają się 2lata w tym czasie wykryli nowotwór u partnera i ma usunięte jądro) a dzisiaj chciałam jej wieczorem powiedzieć pierwszej, żeby do piątku to przetrawiła (na pewno w jakimś stopniu będzie jej przykro, że znów nie oni) byli już w klinice in vitro, środki się skończyły już i czekają w kolejce na nowy rok, a też nie wiadomo czy się uda bo jednak to nasienie baaaardzo słabe miał chłopak. Nie wiem co teraz zrobić czy im mówić, czy inną wymówkę wymyślić, ale one będą namawiać mnie chociaż na jednego drinka 😢
jako człowiek, który starał się 5 lat i przeżył pierwsze i drugie tury wszystkich znajomych i rodziny wokół: mówić. Tylko na osobności. I dać do zrozumienia, że rozumiesz, że wspierasz i bierzesz pod uwagę uczucia drugiej osoby. Nie informować w pierwszej chwili z wielką radością, tylko z troską o drugą osobę. Ona na pewno się ucieszy.

Powiedz. Nie ukryjesz tego i tak na dłuższą metę, ona i tak będzie musiała się z tym zmierzyć. Okaż jej wsparcie w ciężkiej sytuacji i bądź pewna, że ona jako Twoja przyjaciółka na pewno się ucieszy

Byłam na wizycie na NFZ, z wynikami wszystkich badań. I wyszła nadczynność tarczycy 😳 Badanie do powtórzenia no i za 2 tygodnie wizyta, jak znowu takie kijowe wyjdzie to skierowanie do endokrynologa. Nigdy nie chorowałam na tarczycę 💁🏻‍♀️ A teraz TSH 0,4 z groszami…

Ja po wizycie,jest pęcherzyk i ciałko żółte. Komplet badań do zrobienia i za tydzień 26 listopada kolejna wizyta,lekarka powiedziała że powinno być już serce .

Dziękuję, poszłam za waszą radą i jej napisałam bo też nie mogłyśmy się zobaczyć, a ja chyba bym nie umiała jej powiedzieć tego w oczy. Kamień spadł mi z serca bardzo się denerwowałam, na pewno w środku jej przykro, ale zareagowała jak na przyjaciółkę przystało. 🫶

reklama
Synek już wybrał płeć- mówię, że musi uważać na mój brzuch i nie mogę go nosić za dużo bo w środku mam dzidziusia, a on będzie starszym bratem. A on tak tam jest moją siostrzyczka 💕
A ponoć dzieci mają szósty zmysł w takie rzeczy, więc kto wie, może się sprawdzi 😊

Do góry