reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

To jak to jest z tym pobraniem krwi do testu pappa? Bo już zgłupiałam widzę @Forestgirl że masz 9 dni przed usg prenatalnym pobieraną krew na testy. A to nie musi być w końcu w dzień usg pobranie? Poprzednio tak miałam i teraz też. Ale już nie wiem co jest ok i czy ma to znaczenie.

reklama
Witam
To jak to jest z tym pobraniem krwi do testu pappa? Bo już zgłupiałam widzę @Forestgirl że masz 9 dni przed usg prenatalnym pobieraną krew na testy. A to nie musi być w końcu w dzień usg pobranie? Poprzednio tak miałam i teraz też. Ale już nie wiem co jest ok i czy ma to znaczenie.
Ja też się umówiłam na prenatalne na 30.12 a pobranie krwi na 19.12, oczekiwanie na wynik to u mnie ok. 3-4 dni robocze, a więc jest zapas, a że wypadają święta to tak to wyjdzie. Nie wspominała nic rejestratorka o tym, że to zbyt duża różnica

Któraś z Was Złociutkie ma takie ciągoty na owoce cytrusowe, ogórki kiszone, soki pomarańczowe i kiwi? Z synem to najchętniej jadłam czekoladę i galaretki w czekoladzie oraz zapiekanki. Zero mięsa. Teraz mięso mi nie przeszkadza. Ale z owocami to przeginam.
Ja w tej ciąży chętnie jem mandarynki, ale nie jest to mój "przysmak bogów" 🤪 W zeszłej ciąży "przysmakiem bogów" były ziemniaki z serkiem szczypiorkowym, ananasem i kiszonym ogórkiem 🤪🤣🤣 (płeć: dziewczynka). Oczywiście pojęcia nie miałam wówczas o problemach z cukrami, więc zdarzało mi się czasem te ziemniaki jeść. :/

Obecnie były cały czas ryby białe, śledzie, szczypior, a teraz przeszło i od jakiegoś czasu chce się wanilii (maksymalnie przemycam skyry waniliowe lub małe ilości mleczka waniliowego, żeby jakoś przetrwać). Najgorzej że chce się słodkich rzeczy z wanilią, lodów rożków, a tu cukrzyca ciążowa i nie można. 🤷‍♀️ Drugi mój obecny przysmak to jest salami, którego normalnie nie lubię. A że tłuste, to też się staram małe ilości. Jabłka też super. Papryka czerwona surowa. ❤️ No i niezmiennie od początku zachcianek w tej ciąży: serki Hochlanda do kanapek w kółku oraz sok marchwiowy czysty bez cukru i żadnych dodatków.

Mi Pani powiedziała, że je dzielą zawsze na dwie wizyty, i podczas usg będę już miała komplet wyników stąd kolejność. Może biorą też pod uwagę wiek ciąży i okoliczności typu Święta… No ale nie powiem, teraz poczułam że poza wiecznym zmęczeniem serio jestem w ciąży 😁🫣😍

ja zawsze sie umawiam na krew troche wczesniej niz usg, zeby juz na usg miec wyniki, zeby mogli porobic te obliczenia od razu

Ja w tej ciąży chętnie jem mandarynki, ale nie jest to mój "przysmak bogów" 🤪 W zeszłej ciąży "przysmakiem bogów" były ziemniaki z serkiem szczypiorkowym, ananasem i kiszonym ogórkiem 🤪🤣🤣 (płeć: dziewczynka). Oczywiście pojęcia nie miałam wówczas o problemach z cukrami, więc zdarzało mi się czasem te ziemniaki jeść. :/

Obecnie były cały czas ryby białe, śledzie, szczypior, a teraz przeszło i od jakiegoś czasu chce się wanilii (maksymalnie przemycam skyry waniliowe lub małe ilości mleczka waniliowego, żeby jakoś przetrwać). Najgorzej że chce się słodkich rzeczy z wanilią, lodów rożków, a tu cukrzyca ciążowa i nie można. 🤷‍♀️ Drugi mój obecny przysmak to jest salami, którego normalnie nie lubię. A że tłuste, to też się staram małe ilości. Jabłka też super. Papryka czerwona surowa. ❤️ No i niezmiennie od początku zachcianek w tej ciąży: serki Hochlanda do kanapek w kółku oraz sok marchwiowy czysty bez cukru i żadnych dodatków.
No muszę przyznać, że smaczki są wyjątkowo urocze😁 Ja nie zauważyłam żadnych zmian w zachciankach poza tym, że mogłabym ograniczyć mięso do zera bo mnie od niego odrzuciło prawie całkowicie ale z drugiej strony zawsze mówiłam, że mieso to dla mnie nie jest podstawa. Kiszonki kocham od zawsze w dużych ilościach więc tutaj konsumpcja nie uległa zmianie😄 jak ktoś mnie dobrze zna to nie pomyśli, że to podejrzane. Mandarynki tak, szybko zaczęłam sezon i zjadam spore ilości😊😊 Dieta bez przeskoków póki co jednak zmęczenie, ospanie i lenistwo to mi doskwiera stanowczo za bardzo :(

A ja Wam powiem szczerze, że jakbym tylko nie odczuwała głodu to mogłabym nic nie jeść... nie mam apetytu, jak mi sie wydaje, że mam na cos ochote i to zjem, to jednak czar pryska, a do tego ciagle mi niedobrze🤢. Dramat.

reklama
Do góry