reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Faktycznie fajnie dostać coś od kogoś ale fajnie tez kompletpwać wyprawkę samemu. Wszystko ma swoje plusy. Ubranka śliczne, pewnie już sobie wyobrażacie jak dzidzie bedą w nich wyglądać :tak:

reklama
ann-87- to będzie moje pierwsze dziecko:) zdjęcie na prywatnym jest właśnie z córeczką mojej siostry po której mam większość ubranek:)

fajnie jest mieć od kogoś ubranka, ale człowiek chciałby też coś samemu kupić, a tak nie ma sensu, bo dziecko szybko wyrośnie i nie skorzysta, a kasy nie ma co wyrzucać w błoto...
meila1986- śliczne ubranka zwłaszcza te body z żyrafką i czapeczką:) dzidziuś będzie wyglądał jak kurczaczek:))

Dziewczyny, super zakupy:-) Ja żałuję, że :-)nic mi się w spadku nie dostało. Wszystko kupujemy sami. Co do pieluch, to rzeczywiście trzeba mieć czas na te wielorazowe i nie jestem przekonana co do ich ekonomiczności. Nianię mamy Angel Care i super się sprawdza. Butelki Avent i teraz Nuk. Smoczki sprawdziły się z Avent i MAM. Kojec nieprzydatny i zajmuje miejsce. Termometr zamierzam kupić elektryczny Braun do ucha. Z miękką końcówką jest super, póki dziecko nie choruje, bo sprawdzić choremu dziecku temperaturę nie jest łatwo. Staniki miałam wygodne, ale "normalne", tylko większe rozmiary. Niedrapek używaliśmy, ale tylko w nocy, bo mały miał zimne łapki mimo, że było ciepło w mieszkaniu.

:-D:-Dmy zamiast kojca kupiliśmy bramki ochronne..do przedpokoju,bo tam są brudne buty itd. i do kuchni, bo drzwi nie mamy a kuchnia wiadomo:tak:w ten sposób mamy bardzo duży kojec:-D
mamy monitor oddechu Angelcare ale bez niani...i jest super.niania w mieszkaniu moim zdaniem jest zbędna:sorry2:
Butelek zaczęliśmy w sumie używać dopiero po pół roku, jak wróciłam do pracy....babcia podawała z nich moje mleczko...a do picia wtedy już mieliśmy pierwszy niekapek:tak:wcześniej nie dopajałam.
niedrapki używane były w szpitalu i na początku w domu:tak:
staniki do karmienia bardzo sobie chwalę....teraz też nosze, bo są większe od tych co mam normalnie...a kupuje w La Vantil:tak:
smoczki okazały się zupełnie zbędne...jak już zdecydowaliśmy się je podać, to Natalka każdy wypluwała...no i dzięki temu nie było problemów z odsmoczkowywaniem się:-)
termoopakowanie się przydało - jak mała nie chciała pić zaraz po przygotowaniu, to wsadzałam w nie butlę i dzięki temu bez odgrzewania miała w każdej chwili ciepłe pićku;-)brałam je też na dłuższe spacery...ale to już zdecydowanie po 6 miesiącach było;-)

Zuzia a w HMie kupiłaś właśnie do karmienia ładniejszy staniczek? Nie wiedziałam, że są tam staniki do karmienia. Ostatnio kupiłam ładny satynowy czarny stanik w Hmie za 50 zł bo mi piersi urosły i kurdę wtopa...nie odpinane ramiączka :)

ania-aneczka
user-online.png
fajny ! :-D

reklama
Do góry