reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Eve - tkaniny zamawiam po weekendzie do tego czasu dam Ci znać ile kaski za to. Jak będziesz miała okazję zmierzyć ten materacyk to super i możesz też fotkę pstryknąć żebym widział jaki ma kształt bo są różne wtedy dokładniej dopasujemy :tak:

Sabib -fajny żywy kolorek wózka

Justa - ekstra Franiolkowy kącik - taki minimalistyczny - uwielbiam :-)

Agulka - i kolejny cudny kącik ale się miło takie kąciki przygotowuje i ogląda też :-D

Daria - o matko wierzyć sią nie chce. Ja co prawda też miałam takie przeboje z kołyska którą dla Franka zamawiałam z Anglii tylko że za trzecim razem się udało jakąś ostatnia szt. wyhaczyć. To już na pewno teraz ostatnie podejście będzie :tak: zakończone sukcesem oczywiście

Ann -fajna torba taka elegancka - na pewno wykorzystasz i to nie tylko dla dzidzi :tak:

A u mnie też już prawie wyprawkowy komplet. Dzisiaj zakupiłam adaptery do fotelika, mini kosmetyki w rossmanie (więc kosmetyczka już spakowana), pieluchy Pampers Premium care (ta promocja w doz się skończyła ale w tesco są niewiele droższe bo 45 zł 78 szt., jakby któraś z Was jeszcze potrzebowała kupić ). Zakupiłam też stanik Triumpha na Allegro trochę na ryzyk fizyk bo nie udało mi się zmierzyć - nigdzie ich w sklepach nie ma a już na pewno nie mój rozmiar. Za to mierzyłam ten z Alles mama i w kolorze Taylor i chyba kupię jako drugi jeszcze bo jest ekstra :tak:

Domówiłam też witaminki dla maluszka i kosmetyki do kąpieli.

Jeszcze tylko okrycie kąpielowe jakieś wyhaczę - jutro się wybieram do Tkmaxxa i jest wszystko
Teraz spakować torbę i dzieciowe pranko do końca :-D

reklama
Dziewczyny a te witaminki dla mluszka to już teraz kupić czy dopiero jak pediatra zaleci czy to od razu po wyjściu ze szpitala się coś podaje?
I czy wy np.. piłyście lub zamierzacie pić czy też podawać dziecku herbatkę koperkowa? Bo K. mi kupił, a właściwie do końca nie wiem po co :) I czy piłyście później herbatki laktacyjne?

Ania-aneczka witaminy zaleci albo neonatolog przy wypisie co i jak podawać albo pediatra na wizycie patronażowej
samemu się nic nie podaje
a co do herbatki koperkowej czasami ona może więcej szkody narobić niż pozytku ja nie piłam takich cudów ;-)

Witaminki tez kupię potem, bo nie wiem jakie zapiszą. U Ady musiałam zmienić wit. D na mniej steżoną, bo szybko ciemie zarastało, no i nie wiem czy uda mi się karmić piersią czy nie (co ma związek z podawaniem wit.K)

Ada moja na te gazy piła herbatke ułatwiającą trawienie z HiPPa (M mi kupił ostatnio w Biedronce, nawet go o to nie prosiłam) - wprawdzie ona po 1 miesiacu, ale już na intensywnej opiece miała ja podawaną jak miała chyba tydzień. Ja wypiłam 1 opakowanie herbatki na laktację ale lepiej działała woda :tak:

Ania-aneczka- herbatka kperkowa może się przydać. My musieliśmy niestety podawać od samego początku naszemu małemu kolkowcowi :tak:. Ja sama koperkowej nie piłam bo słabo smakuje a może czasem powinnam przy moich problemach z trawieniem :-D.
A tą na laktacje też piłam ale tak jak Eve pisze to chyba najlepiej woda bo głównie chodzi o przyjmowanie odpowiednich ilości płynów

Witaminek mam jedno opakowanie D+K. Przy Franku nie miałam specjalnych zaleceń i dostawał standardową dawkę :tak:

DariaN - a próbowałas tu?? Sklep internetowy Jane
przesyłke masz już tu gratis chyba od 300 zł w zwyż.

Betunka - super, podejdę moze nawet dziś i zmierzę ten materacyk i fotke strzelę.

ann - gdzie taką ładną torbę kupiłaś??

EVE zamówiłam na bobowózki zobaczymy jak będzie tym razem ale wolę się upewnić u nich ze względu na to że będę zamawiać u nich też wózek :) oby się powiodło tym razem :)

u Igora herbatka koperkowa miala odwrotny skutek... nie pomagala wogole... igor po niej gorzej sie czul. teraz nie kupuje:no::no:
a ta na laktacje to dla mnie tylko efekt placebo.... smakuje okropnie a czy dzialla?? Wątpie.... najlepsze na pobudzenie laktacji jest częste przystawianie Maluszka:tak: i picie wody:tak::tak:
Ja nie kupuję teraz żadnych herbatek i witamin też nie. Lekarz zaleci jakie i wtedy kupię:tak:

reklama
wika poczytałam te testy , które wkleiłaś i nawet trochę żałuje, że wcześniej ich nie widziałam bo kupiłam Ziajkę i Nivea. Ale jak będę w rossmanie i będzie z kasą ok to dokupię jeszcze albo Hipp albo właśnie BabyDream:) Ja sama używam Baby Dream na rozstępy i jest super:)

Do góry