reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Jak u nas jest duża wigilia to robimy tak, że losujemy kto komu kupuje, albo umawiamy się poprostu tak żeby każdy dostał po jednym prezencie, a dziecią oczywiście kto chce. I powiem Wam że super to sie sprawdza, bo można kupić coś fajniejszego droższego, a nie po pierdołce każdemu. Tym razem chyba też tak będzie, mieliśmy mieć skromną wigilię tylko z moimi rodzicami ale zapowiada się znów coś większego, ok 15 osób.
I na razi epomysłów brak. Z B. my raczej też z tych praktycznych i kupujemy wspólne prezenty, chociaż zawsze chociaż jakąś małą niespodziankę staramy sie sobie zrobić:tak:.

reklama
u nas jak już będzie wspólna wigilia to będzie 5 osób
ja, R. NAdia, moja mama i ojciec - ja nie mam rodzeństwa, kiedyś robiliśmy z mojej mamy braćmi (rodzice mojej mamy nie żyją już prawie 20 lat byli młodzi jak zmarli i mama jako najstarsza zapraszała braci), ale teraz tak jakoś wyszło od kilku lat że oni ze swoimi rodzinami i spotykamy się w święta.
a rodzice R. mieszkają w Paryżu, siostra też, brat z żoną i córką mają u siebie

U mnie też wigilia w dużym gronie i też 1szy raz w sumie zrobiliśmy losowanie. Dodatkowo dla rodziców robię kalendarz ze zdj., jak co roku zresztą ostatnio :-) Alicji właśnie zamówiłam konika księżniczkę Celestię (Eve widzę, że u Ciebie też koniki na tapecie) i Kalince chyba nic nie kupujemy choć Ala napisała list do Mikołaja także w jej imieniu.... A mojemu M telefon.

Ja mam trójkę rodzeństwa więc jak jest wigilia u moich rodziców to się troszkę tych prezentów zbiera - ostatnio nie zmieściły się pod wielką choinką i każdy dostał po 4, ode mnie i T, brata z żoną, brata i rodziców :-D Uwielbiam to jak mały dzieciak chociaż większość ja zakupów należała do mnie:-D w tym roku postanowiliśmy z braćmi zrobić zrzutkę i każdemu kupić jeden prezent od wszystkich. Tylko Jagulec dostanie więcej prezentów :-D no i z T zawsze robimy sobie prezenty:-)

Zazdroszczę Wam takich dużych, rodzinnych wigilii :tak: ja też mam duuużą rodzinę i marzę o takiej wielkiej wspólnej wigilii ale my nie mamy gdzie, bo mama i siostry mieszkają w blokach a ja u teściów i nie ma nigdzie tyle miejsca ..

Asiak danke.. obadam te zegarki :tak:

u nas też jest rypania z tymi prezentami:
rodzice
rodzice eM
brat eM
moja sis +mąż
moja druga sis +mąż
siostrzenice -3
siostrzeniec 1 + jeden w drodze ;D
MIchał
Marcysia
i czasem dziadek M.
chrześniaków sobie darujemy, bo mamy ich 6tkę ;O

Ostatnia edycja:
reklama
szukam maclarena używki, ale pojechałam dziś do sklepu oglądac na żywo. I kurczę nie wiem, czy questa szukać, czy xt... xt nieco cięższy, za to fajniejsze kółka ma, quest ma malutkie, a chodniki mamy w W-wie okropne :(

Do góry