reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

To ja też się chcę załapać na tysięczną stronę.
Dzień zaliczam do udanych. W ramach poczucia rodzinnej beznadziei zostawiłam chłopa z dziećmi i pojechałam na łowy. Łowy dość udane, koszt umiarkowany, mąż całkiem zadowolony za czasu spędzonego z dziećmi, a ja się trochę oderwałam od tego wszystkiego.
Tatuś zachęcony pobytem z Synkiem w teatrze szukał dzisiaj inszych możliwości wertując stronki filharmonii, opery, kina... W końcu chłopisko ma prawie 4 lata i może powoli poznawać takowe zagadnienia. Fajnie jest jak się wraca do domu, a dziecię wilka udaje, kładzie się na podłodze i tatusiowi każe ze sobą tańczyć, coby pokazać mamusi, jak w teatrze tańczyli.
Dobra, spać idę - ta noc, która doprowadziła mnie do załamki parę dni temu, to był owoc pizzy serowej - odkryłam to dzisiaj, że to była przecież ta noc. Musiało bidę boleć, a ja myślałam, że ma fanaberię. Zatem u nas chyba nie zęby, na szczęście.

No i nie załapałam się :)

reklama
Witam w poniedziałkowy poranek.
U nas śniegu mnóstwo i jeszcze sypie:-):-):-) szkoda że nie moge z Iką już iść na sanki albo bałwana lepić:tak: no ale za rok będzie już elegancko.
Młoda dziś obudziła się o 8-mej pogadała chwilę i.......zasnęła:szok: więc mam chwile dla siebie:tak::tak::tak:

U nas też po falstarcie pobudkowym o 6-tej, Młoda jeszcze śpi, a ja robię analizę rynku wózkowego w internecie;-) A śnieg nadal pada......całą noc chyba padał, bo widzę, że zasypało nawet główną ulicę - trochę szkoda, że dopiero w lutym, a nie w grudniu, ale......darowanemu śniegowi w zęby się nie zagląda:-D
Miłego dnia wszystkim;-)

U nas skończyły się falstarty i 6 lub 6.30 to początek dystansu:baffled::baffled::baffled: Nie ma żadnego dosypiania:baffled: Zdrzemnie się dziecię w ciągu dnia, a i owszem, ale w sumie mało śpi. Tak więc względny spokój mnie czeka w okolicach 20:-) Tyle, że babcia przychodzi do Julki, a ja się wyrywam do pracy:tak::tak::tak: Pozdrawiam i miłego dzionka życzę:-D

U nas też śnieżnie, co mnie bardzo cieszy, bo są ferie i może dzieciaki zamiast przed telewizor pójdą na sanki. Dawno już nie było tak ładnie w okresie feryjnym. My za to będziemy siedzieć w domu, bo dziś Juliś będzie szczepiony, a po szczepieniach u nas każą kilka dni w domu siedzieć. Czy u Was też tak jest? Z racji tego, że dzieci mam dwoje trochę to wkurzające ze względu na Tymiego.

U nas Maksiu też obudził się dziś o 6.15:angry: i dalej nie miał zamiaru spać.
Dobrze że chociaż bajkę oglądał to ja sobie pospałam jeszcze do 7.20:-)
Śnieg sypie pięknie,zaraz młodego zawozimy do mamy a ja do pracy

U nas też świat zasypany i cały czas sypie:-):-) chętnie poszłabym z małą na sanki (w końcu umie już sama siedzieć), ale najpierw musiałabym się w takowe zaopatrzyć, bo jeszcze nie mamy :baffled: Może tatuś zajarzy że jest śnieg i można pojazd szynowy dla córci kupić:-)
Póki co mała jeszcze śpi, a raczej spała, a ja zaraz idę na późne śniadanie

My za to będziemy siedzieć w domu, bo dziś Juliś będzie szczepiony, a po szczepieniach u nas każą kilka dni w domu siedzieć. Czy u Was też tak jest?
Pierwsze słyszę, u mnie takiego wymogu nie ma, tylko mówią żeby dziecko obserwować, ale na spacer spokojnie można wychodzić

Witam po weekendzie:tak:ja jak zawsze na studiach:dry:
spóźnione życzonka dla naszych dzieciaczków które ukończyły już 7 miesiąc życia!
u mnie śniegu bardzo dużo, a ja sie z tego bardzo cieszę bo w sobotę jedziemy do Szczyrku na narty z M:tak::-Dmama się zdeklarowała że zostanie z Kubą a my robimy zaległe walentynki:-Dchciałam zabrać siostre ale ona nie chce bo się boi że się nie nauczy jeździć:sorry2::dry:tak więc znowu jedziemy tylko w dwójeczke:tak:

kicrym ale Wam fajnie. My może w weekend do teściów pojedziemy ale to zależy od Iki. małż sobie pośmiga a ja muszę znowu poczekać roczek:-( no nic mówi sie trudno:tak:

reklama
Kicrym ale Ci fajowo:-)
a u nas śniegu po kostki, słonko świeci i od razu nastawienie do świata i ludzi (czyt. mąż) lepsze:-D:-D:-D
Mondzi pierwszy raz slyszę taką teorię:szok: po szczepieniach siedzieć w domku???? u nas każą jak u ewelinki obserwować i jak temp.wzrośnie to dać paracetamol....

a ja się szykuję do alergologa....ciekawawę co pani dr. powie na temat mojego stanu (od ciąży nie brałam żadnych leków:baffled: bo bałam się aby małej nie zaszkodziły i teraz też:confused: )

Do góry