reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Co do ruchów to ja się denerwuje trochę czasem, ale ostatnio, od kilku dni mam wrażenie że coś tam czasami poczuję, coś innego niż jelita:-):-) ale też sobie tłumaczę, że jeszcze za wczesnie na nerwy, moja siostra w pierwszej ciąży poczuła ruchy dopiero w 20 tyg.

reklama
Roni wracaj do zdrowi no i Twojemu synkowi również tego życzę.
Myślę że w 16 tyg to jeszcze stanowczo za wcześnie na wyczuwanie ruchów dziecka,to chyba ok 20 tyg,także ja się jeszcze nie martwię.Pozdrawiam

Roni zdrówka dla Ciebie i synka!
W pierszej ciąży ruchy poczułam w 18 tygodniu (wcześnie jak na pierwsza ciążę) a teraz konczę 18 a chyba tylko raz cos poczułam. Spokojnie dziewczyny, jeszcze zobaczycie jak te kopniaczki będą dokazywać, np. jak trafią w pęcherz:sorry:

Roni zdrówka dla malego.

Co do ruchów to ja chyba wcześnie poczualm, ale nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży kiedy ciągle mówiłam, że to nie to, a jednak okazało się , że to - to teraz wydaje mi się, a raczej wiem , że to dzidzia daje o sobie znac. Swoja drogą to czulam lekkie puknięcia i myślałam, że to jelita, ale teraz te kopnięcia sa mocnejsze i wiem, że to dzidzia - mimo , iż i tak nadal lekko je wyczuwam i to rzadko. Czekam na to aż będą mocno odczuwalne mój malżonek bedze mógł nim się nacieszyć. Napewno każda kobieta naczej i w innym czasie je odczuwa, bo poprostu jestesmy inaczej zbudowane.

No ja jak na razie nie czuje ruchów ale nie denerwuje sie... wiem , ze lada dzien to nastąpi :-)

Na ostatnim USG dzidzi pokazało tylko tyłek i nie wiadomo było czy chłopiec czy dziewczynka choć pan doktor bardzo próbował sprawdzić...ale 29 luty kolejna wizyta i mam nadzieje, że już conieco się dowiem o tej fasolce w mym brzuszku ;-)

Roni trzymam kciuki za synka, żeby dzielnie pił syrop (jak przystało na prawdziwego meżczyznę) i wracał Wam do zdrowia!
Post_ptaszyna daj koniecznie znać jak poszły badania. Na pewno wszystko będzie dobrze, ale co człowiek nerwów się naje przed... to jego. Ja przez 3 dni przed badaniem miałam taką biegunkę że myślałam że umrę. To właśnie stres mnie tak przeczołgał!
Dzięki dziewczyny za info o waszych brzuszkach! Już mi lepiej bo bałam się że to tylko ja mam takie tyły i wszystkie już zbieracie kopniaczki. Teraz sobie będę spokojnie czekać na mój czas

reklama
jestescie kochane :tak:
u nas nieco lepiej
moze sie uda uniknac najgorszego
ale kaszel to ma przerazajacy :baffled:

oj japrzed kazda wizyta dygotam strasznie:confused2:

Do góry