reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Post_ptaszyna to w takim razie serdecznie gratuluje córci:-) super że wszystko ok,my w marcu również idziemy na to 3d,zobaczymy jak to wygląda.
Co do smarowania to przede wszystkim oliwka,od wielu osób słyszałam że jest najlepsza a dodatkowo stosuje krem Perfecta mama.

d4de37b931.png

reklama
.
MAMY DZIEWCZYNĘ:tak::tak::tak::tak:
Wiem, chciałam chłopca no ale dziewczyna też super. Zwłaszcza że wszystko jest ok. Młoda tak fajnie się ruszała, głaskała po główce, wyginała. Dostaliśmy od lekarza w prezencie zdjęcia 3D oraz filmik 4D. co więcej została już modelką bo zdjęcia były tak dobre że lekarz zachował sobie do potrzeb pracy.
Ale super! Ale zazdroszczę! :-D ja mam jeszcze ponad miesiąc do 3D, ale jak mnie niecierpliwość pogoni, to może wbrew zaleceniom, jednak pójdziemy wcześniej:)

post_ptaszyna gratulacje dziewuszki!!! Ja za ok. tydzien bede miala usg, oby cos bylo widac :-). We wtorek mam wizyte u ginki. Moze posluchamy serduszka. Ja mam brzyszek jeszcze malo widoczny, bo ogolnie dosc pulchna jestem, wiec tym razem tak sie nie wyroznia jak w ciazy z Maxiem. Nosze jeszcze swoje dzinsy, ale juz niedlugo kupie nowe z guma. :tak: A skore na brzuszku mam chyba dosc rozciagnieta, bo nie mialam i nie mam rozstepow. Za to na piersiach mialam troche nawet jeszcze przed ciaza, przez chudniecie i tycie... zdarzalo sie 10 kg w ta i spowrotem jeszcze przed slubem. Ja wlasciwie zawsze po kapieli uzywam jakis balsam do ciala, a teraz na brzusio, piersi i uda stosuje olejki dla ciezarnych przeciw rozstepom (przyslane z Niemiec, do kupienia w tamtejszych aptekach: Eucerin i Frei massage oil). Moze w Polsce tez jakies sa.
Na twarzy tez jak dotad nic mi nie wyskoczylo (odpukac), takze niestety nie pomoge roni :-(. Moze w necie cos znajdziesz na ten temat, a moze zapytaj lekarza, co to za zjawisko?
U nas dzisiaj znow zimnica, -22*C. Ja chce lato!

post_ptaszyna gratulacje dziewczynki
ja w poprzedniej smaowalam Fissanem- nie pomoglo- mam rozstepy; teraz tez sa,ale nie weim czy to te poprzednie czy nowe :baffled: kolezanka polecila mi oliwke dla kobiet w ciazy z rossmana; zobaczymy ;-)
ja mam kropki na policzkach i pod oczami- ale nie tam gdzie worki ...ciezko opisac; tak mialam w poprzeniej ciazy, potem sie zmniejszylo, ale zostalo; teraz od nowa; taka chyba natura
niczym nie robie specjalnym...moze powinnam isc do dermatologa,ale niech tam
pozdrawiam

post_ptaszyna! GRATULACJE!! Ja niestety muszę czekać do 29 lutego żeby dowiedzieć się kogo nosze pod serduszkiem! :-)

Smarowałam się oliwką Johnson&Johnson ale dostałam jakiegoś strasznego uczulenia i jak na razie od tygodnia nie smaruje się niczym :-/

Post_ptaszyna gratulacje!!! Mnie się tak córcia marzy!!! Ja w Walentynki idę na USG i tak sobie marzę że będzie prezencik... (z innych chętnie zrezygnuję na rzecz stwierdzenia dziewuszki!)
Co do rozstępów to też się tego obawiam, bo niestety mam do tego świństwa skłonności. O oliwce Johnson&Johnson słyszałam że potrafi mocno uczulać i trzeba z nia ostrożnie. Ja dostałam od przyjaciółek jakiś super zestaw Clarins (krem+oliwka) i na razie brzusio prezentuje się bez zarzutów (ale nie chcę nawet wiedzieć ile to mogło kosztować więc dozuję po kropelce)
A co do problemów z cerą to warto iść do kosmetyczki. Ona najlepiej doradzi jak sobie radzić z ciążowymi przypadłościami bo naprawdę każdy przypadek jest inny.

Post_ptaszyna ukłony dla ciebie:) ja zawwsze marzyłam o dziewczynce ale coś mi sie zdaje że noszę małego Filipka i jakoś dziwnie by mi było jak by było inaczej teraz ! zobaczymy! a właśnie dziś jade na usg sprawdzić czy krwiak się wchłonął i czy będę mogła w końcu wstać z łóżka.....! a w którym tygodniu można już zobaczyć płeć dzidzi? ja już tak bardzo bym chciała wiedzieć...:-)

Post_ptaszyna super wieści, fajnie że na usg wszystko wyszło ok.I gratulacje dziewuszki.

Ahaa czekamy na wieści po usg, jeśli maluszek odpowiednio się ułoży, to może będzie już wiadomo kto u ciebie mieszka.

reklama
Gratuluję dziewuszki. Też jestem strasznie ciekawa, czy mam kupować chłopięce ciuszki, czy uzupełnić dziewczęce. Ale ug dopiero w marcu.
W poprzedniej ciąży stosowałam Krem na rozstępy Ziajka - tam gdzie smarowałam uczciwie rozstępów nie mam.

Do góry