reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Izabelka, ale czad z tym prezentem:tak:
A o co chodzi z tym kontraktem? Może i ja zastosowałabym na mojego Mikusia, bo też niesforny:sorry:

reklama
usiedlismy we trojke i na kartce (wisi na lodowce) spisalismy zasady w naszym domku,np. Nikt nikogo nie bije (nasza umowa, ty dla nas dobry my tez, bo zdarzaly sie klapy- trzeba sie przyznac), po zabawie sprzatamy zabawki (mama i tata pomagaja), nie piszczymy i krzyczymy, nie gadamy glupot przy jedzeniu, jak ktor jest zdenerwowany, to idzie do swojego pokoju uspokoic sie itp
zropbilismy liste nagrod ( cukierek, zabawa z mama lub tata, spacer, plac zabaw, lody, karuzela -jesli jest) i kar (zakaz bajek, zakaz slodyczy, pol godziny w pokoju samamemu) i bedziemy sie stosowac, jest grzeczny i zrobi8l inhalacje bez wrzaskow i rozjezdzania sie -- dostal cukierka, poki co dziala, ale trzeba byc konsekwentrnym
ide do zabawkowego po kulki z kauczuku i za kazda dobra rzecz do sloika wrzucimy kulke; umowimy sie,jak uzbiera np 5 to moze zamienic na przyklad na bajke dluga- na dvd jakos tak
mozna z nim zwariowac ostatnio :baffled:

ale fantastyczny prezent - sama byłabym dosłownie i w przenośni wniebowzięta:-)
obiecuję powklejać jak najprędzej foty - mąż musi pomóc
dalej odgruzowuję mieszkanie - normalnie powojenna warszawka to pikuś:rofl2:
Kasiu na wszelakie pytanka chętnie odpowiem
powiem wam, że moja psiapsióła z którą byliśmy miała zajefajny wózio
na te upały Tureckie jak w sam raz bo miał siatkę odpinaną z daszka i bynajmniej robił przewiew - zooper waltz się nazywał i jak któraś szuka jeszcze spacerówy to śmiało polecam
gdybym nie miała już swojego pega to bym bez wahania kupiła tego zoopera
a co do wakacji to jestem mile zaskoczona Turcją
serio nie spodziewałam się, że tam jest tak cywilizowanie i przyjemnie
nastasiałam się ciut jak na Tunezję
najbardziej cieszyło mnie ze w supermarketach można było kupić deserki, kaszki soczki dla dzieci - nawet woda nestle dla dzieciaków była, a napoje najbardziej nam schodziły

Witam i ja:-)
Renia super że wyjazd udany:tak:czekamy na foty:tak:
Izabelka no z dziećmi trzeba jakieś reguły ustalić, nam mówiono że dziecku wtedy lepiej sie do nich przystosowac i wie co mu wolno a czego nie. Trzymam kciuki żeby się sprawdziło:tak:
Surv szybkiego skończenia robótki zyczę:tak:
Pabla ty jak zawsze masz speeda z tym sprzątanie jak nie wiem co:tak::happy:
Kaja no to trochę nieprzyjemna sprawa z tymi bankami:baffled:a co do ocen to ja jestem za tym aby dzieci nie poprawaiły ocen, cały rok sie ma pracować a nie w ostatnim tygodniu szkoły, ja jako uczennica zawsze czułam się pogrzywdzona że cały rok zakuwam a potem ktoś wryje kilka tematów na pamięc i ma ten sam stopień:baffled:
U nas strasznie ciepło, słońce wręcz praży, jeden spacer już zaliczony a zaraz idziemy na huśtawki, bo szkoda pogody. :tak:

Izabelka, ale Twój mąż to ma świetną żonę:-) Fantastyczny prezent mu wymyśliłaś - koniecznie opisz nam tutaj jego reakcję:tak::tak: A i pomysł na opanowanie Oskara mi się podoba, kurczę za jakiś rok bedziemy pisać do Ciebie o rady w kwestii niesfornych dwulatków;-)

U nas pogoda upiorna, jak dla sercowców zwłaszcza:baffled: Po południu 2 godziny lało, teraz z powrotem wyszło słońce i okropna duchota:-( Co gorsza tak ma być podobno jeszcze parę dni.... Florce Cardiol nie zaszkodził, więc chyba chlupnę następną porcję, ale też dzisiaj nei do życia jest, chyba ją też pogoda wkurza. A jeszcze na spacerze nie była, więc maruda tym większa i nawet możliwości zyskane raczkowaniem już ją nie cieszą:-p widzę, że już jej się nowa umiejętność opatrzyła i teraz stękając i wrzeszcząc z wściekłości usiłuje się spionizować, co oczywiście nie wychodzi ni jak... ech, byle do czwartku, jedziemy znowu do M w rodzinne strony, jej ukochanego przyszywanego dziadka co prawda nei będzie, ale może na słodką dziewczynkę upolujemy kolejnego jelenia do bawienia dziecka:-):-)

Zmyka popracować, bo się cały dzień odgrażam, a roboty nie ubywa:-p Miłego popołudnia!

kochane do wrzesnia poczekacie, bo dopiero 16-tego ma urodziny :-p ale tez dobierzemy dzien,zeby za bardzo nie wialo itp i mam mu dac obcisle majtki, bo bedzie latal z mistrzem akrobacji :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Surv dzieki kochana,. szkoda ze on tego nie docenia :-( wiecznie kłotnie i najgorsze o to samo :baffled:

zrobilismy mega zakupy na wyjazd, wracam a moja mala blada jak sciana, cholera co to bedzie :crazy: aha moja mama powiedziala,ze przy Oskarze zostane świeta, albo mu takie mantto sprawie,ze sie uspokoi; szok, jak mama tak powiedziala,to musi byc zle; ale jak do tego doszlo... :no:
kupilam Kasia 5 kauczuowych pileczek, mamy sloik i jak cos dobzre zrobi to dostanie kulkę, jak uzbiera 5 to dostanie nagrode; sam zaczal rozpakowywac mi zakupy ;-) poki co sie cieszy....jejku zeby cos zadzialalo

Renia ale fajny wyjazd :tak::tak::tak:
Kicrym ja mialam tak samo,dlatego mam zasady- test poprawiaja w ciagu 2 tyg, a sprawdzian w tydzien i kropka; naprawde lepiej i czyste sumienie

Hej dziewczynki!
Bardzo dziekujemy za życzenia jesteście kochane:-):tak:

Wszystko super sie udało,stresu nawet nie było,a pogoda dopisała:-D
Zdjecia juz jakieś sa,więc zobaczę czy sa na kompie zgrane i wkleję
Zmykam,bo ciągle brak czasu.papapa

no wreszcie dotarłam do Was!!!!!:-):-):-)

wczoraj wrociliśmy gdzieś po 20tej, byłam totalnie zryta:-( ja chyba bym nie mogła byc przedstawicielem handlowym:no: 600 km i padam na pyszczek:-( no ale umowa prawie dograna, kolekcja zamowiona (powiem Wam jest piękna!!!! i dla chlopca i dziewczynki1!!!):tak: maam nadzieję, że dostanę dobre rabaty, bo zamowilam całą kolekcję:baffled::-p:-):-):-) i do tego ta dziewczyna (którą podkupiłam z dzieciowego sklepu:rofl2:) to istny skarb:tak: bez niej nie wiedziałabym jakiej rozmiarówki ile i na co:baffled: głupi to ma szczęście:laugh2::laugh2::laugh2: Najgorsze jest to, że 23 czerwca muszę być w Wawie bo tam już mamy następną kontraktację (na wiosnę - lato 2010:szok:)
a dzisiaj u nas bylo piknie:tak: tylko znowu jak czytam, że u Surv pada, to pewnie przed 8mą zlowieszcze chmury do nas dojdą:crazy:
Renia a wiesz, że myślałam- kiedy Ty wracasz?? Super, że zadowoleni wrociliście (zapewne opaleni niczym murzynki:-p ) no i Tymuś pokazał klasę:-D:-D:-D:-D i tak przy okazji pozwól, ze wykorzystam Ciebie:-p i do 2giego będę zadawała 150 pytań:rofl2: no i zaczynam pierwszą turę:laugh2::laugh2:: wspominałaś , ze Tunezja gorsza od Turcji:baffled: (no i tu zestresowałaś mnie:eek:) Czy mogłaś na poklad wnieść małego soczek i butelkę?? i czy brałaś wózek na poklad, czy jako bagaż pakowałaś? i czy wózek doliczali Wam do kg bagażowych?? (na razie to tyle pytanek;-))
Iza prezent suuuuuper!! Jesteś rewelacyjna żonka :tak: no ale chłopy często tak mają (szczegolnie te co mają jak pączki w maśle:-p) no i ten system wychowawczy - rewelacja:tak:
Pabla super, ze Lenka daje mamusi trochę odetchnąć:tak: no i wiedzę odnosnie kredytów masz kochana ogromniastą:szok: no i do wykorzystania:-p:-p:-p
Kaja to jest taka nasza polska biurokracja:baffled: sama byłam biurwą to wiem jak to jest- normalnie paranoja:crazy: ale pomyśl, ze troszkę nerwów, stresów i za chwilę będziecie mieć przestronne , ładne mieszkanko:tak:
Madziu-mężatko:-p czekamy z wielką niecierpliwością na zdjęcia:tak:

Iza - wspólczuję kłopotów z synkiem, ale system opracowaliście fajny, bardzo mi się podoba!
i prezent dla męża rewelacja!!! powinien Cię po stopach całować za to!!
Tosika - a gdzie w tej Wawie będziesz ?? może na kawkę do mnie wpadniesz??? będziecie całą rodzinką czy sama???
Madzia - czekamy na fotki!!
Renia - witaj z powrotem! super że wyjazd się udał. A nad zooperem chyba się Andula zastanawia właśnie.
My wróciliśmy ze spacerku bo się rozpadało i grzmi nawet:sorry:
Dzień mija spokojnie, ja trochę zmęczona jestem, ale ogólnie ok.

reklama
Renia ja wlasnie myslalam o w/w wozku:tak:bralam pod uwage zoopera lub per perego w razie pytan zwroce sie do Ciebie:tak:
Madziu widzialam fotki pieknie wygladaliscie ,czekam na dokladna relacje i wiecej zdjec:tak:
Tosika super ze wszytsko przebieglo po Twojej mysli jak bedziesz miala jakis sklep inertentowy daj znac bede sie u Ciebie zaopatrywac:tak:
Pabla dobrze ze Lena juz spokojniejsza :tak:
Izabelka M to szczescie przezent super:-)

U nas dzionek jakos leci maly czasami grzeczny a czasami czort jakich malo.Zauwazylam ze on nienawidzi jak ja przy kompie siedze:baffled:
Pogoda tragiczna lalo masakrycznie oby do piatku sie poprawilo bo zapowiada sie impreza w plenerze :tak:
Milego wieczoru dziewczyny:-)

Do góry