reklama
Izabelka
Oski i Wercia
usiedlismy we trojke i na kartce (wisi na lodowce) spisalismy zasady w naszym domku,np. Nikt nikogo nie bije (nasza umowa, ty dla nas dobry my tez, bo zdarzaly sie klapy- trzeba sie przyznac), po zabawie sprzatamy zabawki (mama i tata pomagaja), nie piszczymy i krzyczymy, nie gadamy glupot przy jedzeniu, jak ktor jest zdenerwowany, to idzie do swojego pokoju uspokoic sie itp
zropbilismy liste nagrod ( cukierek, zabawa z mama lub tata, spacer, plac zabaw, lody, karuzela -jesli jest) i kar (zakaz bajek, zakaz slodyczy, pol godziny w pokoju samamemu) i bedziemy sie stosowac, jest grzeczny i zrobi8l inhalacje bez wrzaskow i rozjezdzania sie -- dostal cukierka, poki co dziala, ale trzeba byc konsekwentrnym
ide do zabawkowego po kulki z kauczuku i za kazda dobra rzecz do sloika wrzucimy kulke; umowimy sie,jak uzbiera np 5 to moze zamienic na przyklad na bajke dluga- na dvd jakos tak
mozna z nim zwariowac ostatnio
zropbilismy liste nagrod ( cukierek, zabawa z mama lub tata, spacer, plac zabaw, lody, karuzela -jesli jest) i kar (zakaz bajek, zakaz slodyczy, pol godziny w pokoju samamemu) i bedziemy sie stosowac, jest grzeczny i zrobi8l inhalacje bez wrzaskow i rozjezdzania sie -- dostal cukierka, poki co dziala, ale trzeba byc konsekwentrnym
ide do zabawkowego po kulki z kauczuku i za kazda dobra rzecz do sloika wrzucimy kulke; umowimy sie,jak uzbiera np 5 to moze zamienic na przyklad na bajke dluga- na dvd jakos tak
mozna z nim zwariowac ostatnio

ale fantastyczny prezent - sama byłabym dosłownie i w przenośni wniebowzięta:-)
obiecuję powklejać jak najprędzej foty - mąż musi pomóc
dalej odgruzowuję mieszkanie - normalnie powojenna warszawka to pikuś
Kasiu na wszelakie pytanka chętnie odpowiem
powiem wam, że moja psiapsióła z którą byliśmy miała zajefajny wózio
na te upały Tureckie jak w sam raz bo miał siatkę odpinaną z daszka i bynajmniej robił przewiew - zooper waltz się nazywał i jak któraś szuka jeszcze spacerówy to śmiało polecam
gdybym nie miała już swojego pega to bym bez wahania kupiła tego zoopera
a co do wakacji to jestem mile zaskoczona Turcją
serio nie spodziewałam się, że tam jest tak cywilizowanie i przyjemnie
nastasiałam się ciut jak na Tunezję
najbardziej cieszyło mnie ze w supermarketach można było kupić deserki, kaszki soczki dla dzieci - nawet woda nestle dla dzieciaków była, a napoje najbardziej nam schodziły
obiecuję powklejać jak najprędzej foty - mąż musi pomóc
dalej odgruzowuję mieszkanie - normalnie powojenna warszawka to pikuś

Kasiu na wszelakie pytanka chętnie odpowiem
powiem wam, że moja psiapsióła z którą byliśmy miała zajefajny wózio
na te upały Tureckie jak w sam raz bo miał siatkę odpinaną z daszka i bynajmniej robił przewiew - zooper waltz się nazywał i jak któraś szuka jeszcze spacerówy to śmiało polecam
gdybym nie miała już swojego pega to bym bez wahania kupiła tego zoopera
a co do wakacji to jestem mile zaskoczona Turcją
serio nie spodziewałam się, że tam jest tak cywilizowanie i przyjemnie
nastasiałam się ciut jak na Tunezję
najbardziej cieszyło mnie ze w supermarketach można było kupić deserki, kaszki soczki dla dzieci - nawet woda nestle dla dzieciaków była, a napoje najbardziej nam schodziły
Witam i ja:-)
Renia super że wyjazd udany
czekamy na foty
Izabelka no z dziećmi trzeba jakieś reguły ustalić, nam mówiono że dziecku wtedy lepiej sie do nich przystosowac i wie co mu wolno a czego nie. Trzymam kciuki żeby się sprawdziło
Surv szybkiego skończenia robótki zyczę
Pabla ty jak zawsze masz speeda z tym sprzątanie jak nie wiem co

Kaja no to trochę nieprzyjemna sprawa z tymi bankami
a co do ocen to ja jestem za tym aby dzieci nie poprawaiły ocen, cały rok sie ma pracować a nie w ostatnim tygodniu szkoły, ja jako uczennica zawsze czułam się pogrzywdzona że cały rok zakuwam a potem ktoś wryje kilka tematów na pamięc i ma ten sam stopień
U nas strasznie ciepło, słońce wręcz praży, jeden spacer już zaliczony a zaraz idziemy na huśtawki, bo szkoda pogody.
Renia super że wyjazd udany

Izabelka no z dziećmi trzeba jakieś reguły ustalić, nam mówiono że dziecku wtedy lepiej sie do nich przystosowac i wie co mu wolno a czego nie. Trzymam kciuki żeby się sprawdziło

Surv szybkiego skończenia robótki zyczę

Pabla ty jak zawsze masz speeda z tym sprzątanie jak nie wiem co

Kaja no to trochę nieprzyjemna sprawa z tymi bankami

U nas strasznie ciepło, słońce wręcz praży, jeden spacer już zaliczony a zaraz idziemy na huśtawki, bo szkoda pogody.

survivor26
Mamy lipcowe'08
Izabelka, ale Twój mąż to ma świetną żonę:-) Fantastyczny prezent mu wymyśliłaś - koniecznie opisz nam tutaj jego reakcję
A i pomysł na opanowanie Oskara mi się podoba, kurczę za jakiś rok bedziemy pisać do Ciebie o rady w kwestii niesfornych dwulatków;-)
U nas pogoda upiorna, jak dla sercowców zwłaszcza
Po południu 2 godziny lało, teraz z powrotem wyszło słońce i okropna duchota:-( Co gorsza tak ma być podobno jeszcze parę dni.... Florce Cardiol nie zaszkodził, więc chyba chlupnę następną porcję, ale też dzisiaj nei do życia jest, chyba ją też pogoda wkurza. A jeszcze na spacerze nie była, więc maruda tym większa i nawet możliwości zyskane raczkowaniem już ją nie cieszą
widzę, że już jej się nowa umiejętność opatrzyła i teraz stękając i wrzeszcząc z wściekłości usiłuje się spionizować, co oczywiście nie wychodzi ni jak... ech, byle do czwartku, jedziemy znowu do M w rodzinne strony, jej ukochanego przyszywanego dziadka co prawda nei będzie, ale może na słodką dziewczynkę upolujemy kolejnego jelenia do bawienia dziecka:-):-)
Zmyka popracować, bo się cały dzień odgrażam, a roboty nie ubywa
Miłego popołudnia!

U nas pogoda upiorna, jak dla sercowców zwłaszcza

Zmyka popracować, bo się cały dzień odgrażam, a roboty nie ubywa

Izabelka
Oski i Wercia
kochane do wrzesnia poczekacie, bo dopiero 16-tego ma urodziny
ale tez dobierzemy dzien,zeby za bardzo nie wialo itp i mam mu dac obcisle majtki, bo bedzie latal z mistrzem akrobacji 

Surv dzieki kochana,. szkoda ze on tego nie docenia :-( wiecznie kłotnie i najgorsze o to samo
zrobilismy mega zakupy na wyjazd, wracam a moja mala blada jak sciana, cholera co to bedzie
aha moja mama powiedziala,ze przy Oskarze zostane świeta, albo mu takie mantto sprawie,ze sie uspokoi; szok, jak mama tak powiedziala,to musi byc zle; ale jak do tego doszlo...
kupilam Kasia 5 kauczuowych pileczek, mamy sloik i jak cos dobzre zrobi to dostanie kulkę, jak uzbiera 5 to dostanie nagrode; sam zaczal rozpakowywac mi zakupy ;-) poki co sie cieszy....jejku zeby cos zadzialalo
Renia ale fajny wyjazd

Kicrym ja mialam tak samo,dlatego mam zasady- test poprawiaja w ciagu 2 tyg, a sprawdzian w tydzien i kropka; naprawde lepiej i czyste sumienie

Surv dzieki kochana,. szkoda ze on tego nie docenia :-( wiecznie kłotnie i najgorsze o to samo

zrobilismy mega zakupy na wyjazd, wracam a moja mala blada jak sciana, cholera co to bedzie

kupilam Kasia 5 kauczuowych pileczek, mamy sloik i jak cos dobzre zrobi to dostanie kulkę, jak uzbiera 5 to dostanie nagrode; sam zaczal rozpakowywac mi zakupy ;-) poki co sie cieszy....jejku zeby cos zadzialalo
Renia ale fajny wyjazd

Kicrym ja mialam tak samo,dlatego mam zasady- test poprawiaja w ciagu 2 tyg, a sprawdzian w tydzien i kropka; naprawde lepiej i czyste sumienie
Hej dziewczynki!
Bardzo dziekujemy za życzenia jesteście kochane:-)
Wszystko super sie udało,stresu nawet nie było,a pogoda dopisała
Zdjecia juz jakieś sa,więc zobaczę czy sa na kompie zgrane i wkleję
Zmykam,bo ciągle brak czasu.papapa
Bardzo dziekujemy za życzenia jesteście kochane:-)

Wszystko super sie udało,stresu nawet nie było,a pogoda dopisała

Zdjecia juz jakieś sa,więc zobaczę czy sa na kompie zgrane i wkleję
Zmykam,bo ciągle brak czasu.papapa
no wreszcie dotarłam do Was!!!!!:-):-):-)
wczoraj wrociliśmy gdzieś po 20tej, byłam totalnie zryta:-( ja chyba bym nie mogła byc przedstawicielem handlowym
600 km i padam na pyszczek:-( no ale umowa prawie dograna, kolekcja zamowiona (powiem Wam jest piękna!!!! i dla chlopca i dziewczynki1!!!)
maam nadzieję, że dostanę dobre rabaty, bo zamowilam całą kolekcję
:-):-):-) i do tego ta dziewczyna (którą podkupiłam z dzieciowego sklepu
) to istny skarb
bez niej nie wiedziałabym jakiej rozmiarówki ile i na co
głupi to ma szczęście

Najgorsze jest to, że 23 czerwca muszę być w Wawie bo tam już mamy następną kontraktację (na wiosnę - lato 2010
)
a dzisiaj u nas bylo piknie
tylko znowu jak czytam, że u Surv pada, to pewnie przed 8mą zlowieszcze chmury do nas dojdą
Renia a wiesz, że myślałam- kiedy Ty wracasz?? Super, że zadowoleni wrociliście (zapewne opaleni niczym murzynki
) no i Tymuś pokazał klasę

i tak przy okazji pozwól, ze wykorzystam Ciebie
i do 2giego będę zadawała 150 pytań
no i zaczynam pierwszą turę
: wspominałaś , ze Tunezja gorsza od Turcji
(no i tu zestresowałaś mnie
) Czy mogłaś na poklad wnieść małego soczek i butelkę?? i czy brałaś wózek na poklad, czy jako bagaż pakowałaś? i czy wózek doliczali Wam do kg bagażowych?? (na razie to tyle pytanek;-))
Iza prezent suuuuuper!! Jesteś rewelacyjna żonka
no ale chłopy często tak mają (szczegolnie te co mają jak pączki w maśle
) no i ten system wychowawczy - rewelacja
Pabla super, ze Lenka daje mamusi trochę odetchnąć
no i wiedzę odnosnie kredytów masz kochana ogromniastą
no i do wykorzystania

Kaja to jest taka nasza polska biurokracja
sama byłam biurwą to wiem jak to jest- normalnie paranoja
ale pomyśl, ze troszkę nerwów, stresów i za chwilę będziecie mieć przestronne , ładne mieszkanko
Madziu-mężatko
czekamy z wielką niecierpliwością na zdjęcia
wczoraj wrociliśmy gdzieś po 20tej, byłam totalnie zryta:-( ja chyba bym nie mogła byc przedstawicielem handlowym

a dzisiaj u nas bylo piknie

Renia a wiesz, że myślałam- kiedy Ty wracasz?? Super, że zadowoleni wrociliście (zapewne opaleni niczym murzynki

Iza prezent suuuuuper!! Jesteś rewelacyjna żonka

Pabla super, ze Lenka daje mamusi trochę odetchnąć

Kaja to jest taka nasza polska biurokracja

Madziu-mężatko

pabla27
Fanka BB :)
Iza - wspólczuję kłopotów z synkiem, ale system opracowaliście fajny, bardzo mi się podoba!
i prezent dla męża rewelacja!!! powinien Cię po stopach całować za to!!
Tosika - a gdzie w tej Wawie będziesz ?? może na kawkę do mnie wpadniesz??? będziecie całą rodzinką czy sama???
Madzia - czekamy na fotki!!
Renia - witaj z powrotem! super że wyjazd się udał. A nad zooperem chyba się Andula zastanawia właśnie.
My wróciliśmy ze spacerku bo się rozpadało i grzmi nawet
Dzień mija spokojnie, ja trochę zmęczona jestem, ale ogólnie ok.
i prezent dla męża rewelacja!!! powinien Cię po stopach całować za to!!
Tosika - a gdzie w tej Wawie będziesz ?? może na kawkę do mnie wpadniesz??? będziecie całą rodzinką czy sama???
Madzia - czekamy na fotki!!
Renia - witaj z powrotem! super że wyjazd się udał. A nad zooperem chyba się Andula zastanawia właśnie.
My wróciliśmy ze spacerku bo się rozpadało i grzmi nawet

Dzień mija spokojnie, ja trochę zmęczona jestem, ale ogólnie ok.
reklama
Andula
Fanka BB :)
Renia ja wlasnie myslalam o w/w wozku
bralam pod uwage zoopera lub per perego w razie pytan zwroce sie do Ciebie
Madziu widzialam fotki pieknie wygladaliscie ,czekam na dokladna relacje i wiecej zdjec
Tosika super ze wszytsko przebieglo po Twojej mysli jak bedziesz miala jakis sklep inertentowy daj znac bede sie u Ciebie zaopatrywac
Pabla dobrze ze Lena juz spokojniejsza
Izabelka M to szczescie przezent super:-)
U nas dzionek jakos leci maly czasami grzeczny a czasami czort jakich malo.Zauwazylam ze on nienawidzi jak ja przy kompie siedze
Pogoda tragiczna lalo masakrycznie oby do piatku sie poprawilo bo zapowiada sie impreza w plenerze
Milego wieczoru dziewczyny:-)

Madziu widzialam fotki pieknie wygladaliscie ,czekam na dokladna relacje i wiecej zdjec

Tosika super ze wszytsko przebieglo po Twojej mysli jak bedziesz miala jakis sklep inertentowy daj znac bede sie u Ciebie zaopatrywac

Pabla dobrze ze Lena juz spokojniejsza

Izabelka M to szczescie przezent super:-)
U nas dzionek jakos leci maly czasami grzeczny a czasami czort jakich malo.Zauwazylam ze on nienawidzi jak ja przy kompie siedze

Pogoda tragiczna lalo masakrycznie oby do piatku sie poprawilo bo zapowiada sie impreza w plenerze

Milego wieczoru dziewczyny:-)