reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam
Madziu Mnóstwo Szczęścia na Nowej Drodze życia:-D:-D:-D:-D czekamy na fotki;-)
mam okropne zaległości w pisaniu, jednak czytam Was w miarę regularnie i wiem co się dzieje:tak: dobre i to:zawstydzona/y::-p u mnie zmęczenie bierze górę nad wszystkim, próbuje jakos wszystko ogarnąć, ale zawsze coś kuleje - chociażby brak czasu na BB:eek: w pracy normalnie, komisja minęła nieźle, ale Mały daje mi w kość:baffled: robi się strasznie płaczliwy, rzuca się jak czegoś nie chce Mu dać i ogólnie chce rządzić, a ja próbuje nie oszaleć:szok: ze spaniem jest wielki problem bo Dziecko nie chce normalnie zasypiać tylko stoi w łóżeczki i udaje, że nie jest śpiący - wczoraj walczyliśmy do 21.30:eek: dziś( podobnie jak wlczoraj) Antoś właśnie ma drzemke, przez co znowu będzie szaleć do 22ej:baffled: lecę czytać bo aż mi wstyd, że mam tyle do nadrobienia:eek: miłego wieczoru:-p

reklama
Heja!
Madziu miłości i zrozumienia Wam życzę na każdy dzień...

Renia, Turcja jest ok. Cieszę się, że jesteście zadowoleni i że Dziecię się spisało. Ha, byłam pewna, że się spisze, bo dzieci lubią wojaże.
Surv, to Ty taki sercowiec jesteś? Mała powinna byś spokojniejsza :-) i chyba nic więcej.
Izabelka, oby poskutkowało. U nas też różnie z Tymciem bywa. Ma takie dni, że płacze o wszystko, ale to głównie jak jest przemęczony. Konsekwencja powinna Wam pomóc. Oby!

A my w niedzielę wróciliśmy z Łotwy. Umęczył mnie ten wyjazd bardzo. Ba... nawet mnie połamał. Do dziś ledwo chodzę. Dziś był masażysta, taki, co to mnie na nogi na ogół stawia, więc liczę, że i tym razem... Ech... Nie wiem, czy mnie przewiało, czy co, ale zła jestem, bo zażyć oczywiście nic nie mogę, no chyba, że zdecyduję się na odstawkę. A ja się nie zdecyduję na razie, więc sobie cierpię :-(
Ale żeby nie było, że tylko marudzę, to Łotwa może i jest całkiem ok - mimo że trudno było to dostrzec w ciągle padającym deszczu i wiejącym wietrze. Ryga ładna, stare miasto ok, plaża śliczna, ale ta pogoda...
Dzieci podróż samochodem zniosły cudnie. Naprawdę się nie spodziewałam. Jechaliśmy po pięć godzin bez przerwy (bo lało i robienie przerw było bez sensu), a one dzielnie spały, śpiewały (Julia po swojemu), jadły chrupki, słuchały Franklina.
Interesowe rozmowy przebiegły obiecująco, M twierdzi, że kupa kasy z tego być może :)-) - on zawsze był optymistą w tym temacie), zatem jak mnie przestanie boleć kręgosłup, to zaliczę wyjazd do względnie udanych.
A teraz idę zjeść kolację, bo za chwile seriale czas zacząć...

Izabelka - świetny pomysł:-) Zazdroszczę przeżyć Twojemu mężusiowi! Tylko czy zasłużył;-)
Co do ocen, to macie rację! Ja też raczej pilnuję terminów, ale czasem człowiek mięknie! A za tymi dwoma uczniami klasa stanęła murem, prosili, i w zasadzie przełamałam się właśnie przez tą solidarność.
Jutro idę zamówić autobus do Pogorzelicy i mój M. jest skwaszony, ze nie chcę jechac autem:wściekła/y: Ale ma dopiero poł roku prawko, a to 6, 7 godzin za kółkiem, więc wolę chyba autobusem. Ciągle się waham:baffled: Wygodniej autem, ale stawiam na bezpieczeństwo... A dziś spędziłam dwie godziny w bankach i biurach konsultingowych. Jutro składam wniosek (a w zasadzie dwa, w razie gdyby nie przyznali) o kredyt! I tak sie cieszę, ze mam dwa miesiące laby, bo bardzo się stęskniłam za moim dzieckiem. Przychodze do domu, zjem coś, pokręcę się, troche się pobawimy i już 19, 20 i mała śpi:baffled:

.Zauwazylam ze on nienawidzi jak ja przy kompie siedze:baffled:
ja zauważyłam to samo:eek:dlatego na BB jestem albo wczesnym rankiem i siedze pod kołdrą z laptopiem albo wieczorem jak mały spi:-D
Izabelka super prezent dla M wymysliłaś, jestem ciekawa jego miny:tak::-D
Mondzi no to wyjazd udany, super:tak:
Tosika mysle że kolekcja ci cejdzie raz dwa:tak:możesz też na allegro powystawiać to i ciotki forumowe coś zakupią:tak::tak:
Madzia super że jesteś zadowolona, czekam na szczegółową relacje:-p
Surv no to nieciekawie masz z serduszkiem, oby jak najmniej takich dni z taka pogodą:tak:a Florcia teraz steka żeby wstac na nóżki a potem będzie stękać żebyś jej rączkę dała bo chce iść a sama się czuje niepewnie (tak obecnie robi Kuba:baffled::confused2:)
Kaja no to inna sprawa jak cała klasa się zgadza to może nikomu to nie zaszkodzi:tak:trzymam kciuki za pomyslne rozpatrzenie twojej sprawy w banku:tak:
KATE Tobie siły życze, co byś nie padła w tej robocie:tak:no i widać Antoś wam nieźle daje kość
Spokojnej nocki!

Renia fajnie że już jesteście, dobrze że wyjazd zaliczasz do udanych
Izabelka nie zły pomysł z tymi ustaleniami z synem, życzę aby podziałało, a prezent dla męża- rewelacja.
Mondzi oby masażysta pomógł.
Kate życzę więcej siły i oby Antoś nie dawł tak tobie popalić
Tosika świetnei że się negocjację udały, to wy jakis sklep otwieracie bo ja nie jestem w temacie.
Ja już się kładę spać, dzień jak dzień nic się ciekawego nie działo, tylko ta pogoda beznadziejna, raz skwar niemiłosierny a za chwile ulewa i tak co jakiś czas.Mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Witam dziewczynki:-)

Survi zycze Ci zeby robota byla latwa i przyjemna:tak: A i zeby Florka byla grzeczna zebys mogla ja szybko skonczyc:tak:
Izabelka fajny prezent masz dla meza:tak: Z tym regulaminem nigdy nie moglam sie zebrac dla Seby jak byl mlodszy a teraz juz za duzy chyba:baffled: Szkoda ze Was nie bedzie na wekeend:-( Ale jeszcze pod koniec czerwca bede jechala do kolezanki do Sztumu wiec moze wtedy sie umowimy na kawke?

Kaja
co za biurokracja:wściekła/y: ja powiem szczeze ze sie nie zajmowalam naszym kredytem. To G wszystko zalatwial a ja tylko zlozylam podpis:laugh2:

Madzie super ze wesele sie udalo:tak: Ja po swoim zalowalam ze tek szybko minelo:-)

Mondzi wspolczuje bolu,mam nadzieje ze masaz pomoze:tak: Fajnie ze dzieci tak dobrze zniosly podroz:tak: My w lipcu bedziemy jechac 10 godzin albo i dluzej zobaczymy jak mala to zniesie:eek:

Kate jeszcze troche a sie przyzwyczajisz i maly juz bedzie bardziej samodzielny.
Ja jak chodzilam do pracy na 8 godzin bylam bardziej zmeczona niz teraz przy 11:tak:

Tosika trzymam kciuki za udane interesy:tak:

Renia fajnie ze wyjazd sie udal i maly czul sie dobrze w upale,

Dzis szybciej nie wchodzilam bo nie mialam czasu. Moja siostra Hania dzis poleciala spowrotem.I caly dzien spedzilam z nia. Jeszcze pojechalismy ja odwiesc na lotnisko. Nie wiem kiedy ja teraz zobacze:-( Ma przyjechac 25lipca w nocy(ja mam nocke) a 26 wyjezdzamy. Tylko nie wiem o ktorej. Moze choc na chwilke sie spodkamy. Jeszcze po za tym mam inna sprawe troche mnie stresujaca, ale napisze Wam o niej jutro.
Dobrej nocki

Pierwsza?!?!?!?:szok:
Wszystkie jeszcze spicie? Ta sprawa co mnie tak stresowala juz sie wyjasnila i nie bede Wam o niej smecic:tak: Obudzilam sie o 7.30 i juz nie moglam zasnac.
Zapomialam Wam napisac ze ze szwagierka zaczynamy biegac:tak: W poniedzialek biegalysmy pol godziny i mialam dosc:eek: Ale mam nadzieje ze bedzie lepiej i dam rade:tak:

Cześć!
Ja dziś na urlopie i oczywiście pobudka o 6:baffled: Kawka wypita, ale chyba za niedługo wypije kolejną:sorry:
Wczoraj po południu bylo cudnie i pojechaliśmy na działkę. Przy okazji zawieźliśmy troche klamotów na imprezkę, np. ten dmuchany zameczek, co jest na zdjęciu - naprawdę super sprawa:tak: Kurcze, tylko co chwilę zmieniają sie prognozy. Raz pokazują słobeczko, a potem znów opady... Tosika prosze o czara mara, żeby nie padało!;-)

Izabelka, świetny system - bardzo mi się podoba:tak:Jak tylko Miki będzie za bardzo dokazywał, to zaraz spisujemy zasady. U nas jak na razie działają kary, w stylu chowamy zabawki.
I jak Wecia? Nabrała kolorków?

Madzia, a nie mówiłyśmy, ze wszystko super się uda?! Wyglądałas naprawdę bajecznie!!! I świetny samochód ;-)

Mondzi, szkoda, że pogoda Wam nie dopisała :-( No i brawa dla dzieciaków, że były takie dzielne w podróży:tak: Trzymam kciuki, żeby interesy wypadły pomyślnie

Tosika, bedzie dobrze:tak:Jakby co to my wykupimy Ci kolekcję:-D

Witam Kobitki!
Moje dziecie spało dzisiaj -uwaga- do 7.40:szok::szok::szok::szok:ostatni raz zdarzyło się to mu chyba jak miał z5 miesięcy:-Dale ja oczywiście i tak się przebudziłam o 6 i tylko drzemałam ale i tak lepiej się wstawało:tak::-D
Kasia trzymam kciuki za pogodę:tak:
Dorka wiem co czujesz żegnając siostrę:-(moja na szczęście wraca na stałe w grudniu, wiem to jeszcze wiele czasu ale mam nadzieję że w końcu powrót będzie na stałe:tak:
U nas pogoda super, słonko świeci, jak narazie jest 19st także już czuje tą duchotę w południe:dry:M mnie rano zaskoczył i kazał przyszykować się na popołudniowe wojarze po sklepach w celu kupienia czegoś na obrone:tak::tak::tak:zapomniałam wczoraj napisać ale oddałam wczoraj indeks i pracę do dziekanatu także obrona jest już bliżj niż dalej:tak::happy:ale się boje:baffled:no nic jakoś damy rade:happy2:
Miłego dnia!

reklama
i ja witam,
moja pospała do 07:30, dostała ksiązeczki do łóżeczka i ja jeszcze do 08:00 pokimałam.
U nas ciepło bardzo, ale chmury ciemne pędzą przez niebo i czuję że będzie padać.
Mondzi - witamy z powrotem, fajnie że dzieciaki dobrze zniosły podróż!
Kasia - trzymam kciuki żeby nie padało, my mamy jutro jechać na działkę do znajomych na grilla ale wciąz się zastanawiam, bo jak będzie padało albo burze to z małą w małym letniskowym domku dostaniemy szału:baffled:
Kicrym - udanych zakupów!!
My już po śniadanku, zaraz ja idę do wanny, mała mi będzie towarzyszyć stojąc przy wannie pewnie:-)
WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ,NAJ, ROŚNIJ DUŻY I ZDROWY SZYMONKU - Z OKAZJI 1 ROCZKU!!!

Do góry