reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ciotka gapa (no ale jak wysyła karteczki, to zapomina:zawstydzona/y:)
Zuziu, Florentynko cudownego dzieciństwa
i wspaniałego poznawania świata!!! Buziole!!!

Pabla, no fatalnie jest u mnie z tymi komarami:baffled: A plaga jakaś jest. Podobno w mediach nawet mówili, że w Małopolsce dawno tylu nie było:dry:Po wsiach rozpylają jakieś specjalne środki a u nas nie, bo chyba kasy brak:dry:U nas w mieszkaniu na szczęście nie ma, bo mamy moskitiery w oknach. No chyba, że jakiś dziad wleci jak jest balkon otwarty, to wtedy polowanie:shocked2:

reklama
No i nie wiem czy brać się za naukę czy za pisanie...
Może tak na szybko...

Florce i Zuzi życzymy spokojnego i radosnego poznawania świata.

Tosika, Wy zdrowiejcie. To pewnie jeszcze jakieś posamolotowe paskudztwo, bo tam ponoć bakterii w czort. A co do grupowości, to ciekawa jestem jak to u nas będzie.

Izabelka, co robiliście w Zakopcu? Miałaś fotelik do noszenia Małej? Czy odpuściliście wysokie szczyty?

Kasia De, z instruktorem to ja mogę wszędzie jeździć, a jak przyjdzie samej, to pewnie będzie to spory problem.Ale i tak już się nie mogę doczekać. No i u nas też komarów masa - nie wiem nawet kiedy i gdzie atakują, ale Tymi cały pogryziony. Plasterki każe sobie na to przylepiać - no cyrk taki, że hej.

Kicrym, super że bakterii niet.

Pabla, zdrowiejcie i Wy, bo przy takiej pogodzie szkoda czasu na chorowanie...

Andula, jeszcze raz napiszę, ze bardzo się cieszę...

Spadam do testów - pewnie zaraz się obudzą.

Kochana Florciu i Zuzanko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :-D

troszke odespalam :happy2:
Andula gratulacje!!! i wspolczuje spiec z M; mojego pare razy malo nie udusilam na wyjezdzie,ale oboje sie staralismy ;-)
Mondzi zdobylismy Kasprowy Wierch i Gubalowke, mysle,ze i tak z 2 dzieci to na poczatek dobre,bo w sumie pare razy w gorach bylismy; Tam pojechalismy, bo zawsze zostaja Krupowki,na ktorych sie cos dzieje- codzienne spacery (pozniej juz mi sie nawet nudzilo); a na te szczyty mozna wjechac kolejka :tak: na Kasprowy wypozyczylismy nosidelko,zeby nie brac auta-wszedzie zakazy albo platne parkingi; ogolnie tam mozna wszystko- skonczyla mi sie pamiec w aparacie-to mi za 5 zl zgrali na plytke (nie mialam kabelka do aparatu) i potem dograli za darmo w dzien wyjazdu;
zrobilismy tez male wycieczki- nad strumyki, ja to lubie muzea i poogladalismy zabytkowe domy; nie nudzilismy sie w kazdym razie; no i wczesniej w Krakowie bylismy :tak: dzieci super, maly mial czasem gorsze dni; Wercia przebiera nogami do chodzenia, czarowala wszystkich :-) mowi MAMA tak slodko, budzi sie i mnie woła :tak:
wrzuce pare zdjec z wyjazdu ;-)
ciesze sie,ze juz jestem :-D

Florciu, Zu dzisiaj Wasz wielki dzień laleczki:-):-) Wszystkiego najlepszego, radości każdego dnia, zdrówka na okrągło i pociechy z rodziców;-)

Tosika, zdrówka dla dzieciaczków! Powiem Ci w sekrecie, że Pabla mówiła, że Ty fajna babeczka jesteś. Nie miałam żadnych wątpliwości:tak:
Pabla kocham Ciebie:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p
dziękuje Kasienko za miłe slowa:-):-):-) a co do mycia wlosow to ja też nienawidze tej czynności:no: normalnie jak sobbie jeszcze myślę, że póxniej mam TO jeszcze ukladać:dry: brrrrr.... no a z komarami to rzeczywiście macie przegiecie:szok: ja slyszałam, ze ten raid co ma Kicrym do kontaktów jest dobry:tak:
dobrze, że macie moskitery u mnie niestety nie mogę tego zrobić (na górze bo mam veluxy) i pamiętam jak w tamtym roku walczylam z osami, bo bylo ich full:szok::szok::szok::szok:
Beaa-ty nasz Bobie Budowniczy czekamy na zdjątka domu:tak::tak::tak: no i widać, że córeczka wychowuje sobie tatusia:-D:-D:-D:-D
Andula ja to chyba raczej na dwójeczce spoczne:-p ale jakby co, to ja się wpisuje się na listę;-):-p
a ja pakuje malego do mamy:tak: ale u nas dzisiaj ślicznie, wreszcie mamy lato:-):-):-)

A u nas przeciwnie, lato owszem też mamy ale paskudne...jest powyżej 30 stopni i siekierę w powietrzu zawiesić można, tak duszno:baffled: Obiecujące chmury wiszą nad horyzontem, ale wiszą i grożą od dłuższego czasu a deszczu niet:confused: Mała padła i śpi już ponad godzinę i dzięki Bogu, bo zdążyłam zlecenie zrobić;-) Zaraz nas pakuję, bo wieczorem znowu jedziemy do mamy zmienić siostrę w opiece nad dziadkiem, ale tam przynajmniej jest czym oddychać, więc mimo uciążliwości, się cieszę:tak:

Izabelka, no to widzę, że urlop super udany! Fajnie, że i dzieciaki i M, się sprawowali jak należy:tak: A Madzi z Maciusiem gdzieś tam nie spotkałaś, bo też pojechali:-)

Kicrym, dzięki za radę, chyba raida kupię...ale to nie do wiary, żeby nigdy komarów tu nie było, a teraz całe stado...czyżbyśmy z Małopolski sprowadzili jakąś kolonię?:-D:-D

Jubilatka dziękuje za wszystkie życzenia! Tak jakoś dziwnie nie świętować wcale w dniu urodzin, no ale prezenty już dawno otrzymane, impreza za 3 tygodnie no to dziś nam nic do celebrowania nie zostało:-p no może jakiegoś danonka, parówkę czy inne zakazane jedzenie dostanie z okazji urodzin:-):-)

addentum: Zainab, Szymonkowi, Tymkowi, Misiowi, Adasiowi bardzo dziękujemy za przepiękne karteczki! Idę zrobić ekspozycję na lodówce, bo tylko tam mamy tyle miejsca, żeby je wszystkie pomieścić:-)

Ostatnia edycja:
Kasia, ostatnio jak poszliśmy do rehabilitantki, to nie chciał ściągnąć spodni, bo ma "przylepki", a jak już ściągnął, to cały czas jej pokazywał, gdzie go komar ugryzł. Dobrym sposobem na komary (poleconym nam przez Turka, jak byliśmy z Tymim pierwszy raz i był cały zciachany) jest czosnek. Możesz spróbować.

Izabelka
, ja nawet nie wiedziałam, że można wypożyczyć nosidełko :szok: Ile to kosztuje i gdzie się to załatwia? I tak sporo zdobyliście, jak na dwójkę małych dzieci. Ciekawa jestem, jak Tymek by przyjął taki aktywny wypoczynek... Może w sierpniu na chwilę pojedziemy.

Mojej nauki byłoby na tyle. Chyba muszę dzieci odwieź do teściowej któregoś dnia i spokojnie się tym zająć.

Jemy obiad i idziemy załatwiać urodzinkowe sprawy - nie mam dla Córy prezentu, nie mam na niego żadnego pomysłu, bo dziewczyna zabawkami się nie bawi... Muszę wywołać zaproszenie na urodzinki, kupić świeczki...

Mondzi ja tez nie wiedzialam :-p na Krupowkach jest sklep sportowy Alpin, na dobe koszt 15 zł, ale zostawiasz dowod i 150 zl kaucji; nam pozwolil oddac do zamkniecia sklepu :-) wiec poltore doby; Wera byla zachwycona Krupowkami, tyle ludzi, wystepy, mimi, pacynki, ubaw po pachy; tylko siedziala i podziwiala i gadala do wszystkiego :tak: jedzenie domowe mozna spokojnie tac maluchom, ja czasami sloiczek,czasami ze mna jadla; nawet 2 daniowe za 13 zl; Rossman jakby co jest na Krupowkach :-) polecam
Surv kurcze,szkoda,ze nie wiedzialam,moze bysmy sie spotkaly

Moja już tnie komara 2 godzinę w łóżeczku...
wróciliśmy i stare nawyki też wróciły, nie muszę już biegać z wózkiem żeby spała, zasypia sama w łóżeczku i w dzień i na noc...oczywiście zdarzają się żale ale tu mi łatwiej trzymać dyscyplinę:-D:-D
U nas też gorąco, wcześniej byłyśmy w empiku, teraz młoda śpi....po spaniu trzeba coś na obiad wymyśleć kupnego, bo ja rozleniwiona urlopem nie mogę zagonić się do kuchni.
Surv - u nas jutro zapowiadają taką pogodę jak dziś u Ciebie:baffled:
Tosika - a co Kochana, prawdę mówiłam tylko i wyłącznie:-)
Iza - super że wyjazd się udał!! ja w Krynicy nosiłam młodą w manduce, bardzo wygodnie było.
To Madzia jeszcze do zakopca pojechała po zjeździe? Czy wcześniej była?
Mondzi - nieźle z tymi komarami! śmiesznie musi Tymek wyglądać z tymi plastrami.

reklama
no widzisz a mnie nie kliknęło ale dowiedziałam się że madzia jedzie do Zakopca jak już wyjeżdżalismy i myślałam czy wszystko spakowane itp:baffled: ot ciążowe zawiasy ech no:angry::angry::angry::angry:

Do góry