reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Mondzi - nie daj się:tak: Czasem w telewizji pokazują takich gdburów:no: Dostają pieniądze za to co robią, więc nie rozumiem skąd te nerwy i głupie gadki:wściekła/y:
JuliaK - współczuję! Oby tydzień był lekki!
Wczoraj bylismy na spacerku rowerkiem:-) Takim badziewnym, różowym, ale muszę powiedzieć, że jedną ręką sie prowadzi, ładnie skręca, jedynie przy wysokich krawężnikach problem. Mała zachwycona, choć jeszcze ciut za mała jest na ten pojazd:-) Ja też zachwycona, bo to nie wózek - w jedną rękę małą wzięłam, w drugą rowerek i juz byłam na dole:-D Jaki komfort... Teraz juz naprawdę czekam na rozstanie z wózkiem:tak: Chociaż czasami!
Idę zrobić sobie kawę, bo nocka ciężka:baffled: Mała wstała przed 5 domagając się, żebym ją wzięła do łóżka, no i co chwilę się budziła:no: A dziś w planach mam spacerek z koleżanką i jej poł roczną córeczką!

reklama
Kaja- ja też lubię rowerek, a młoda to szaleje za nim...puszcza melodyjkę, podskakuje na nim, dumna i blada jeździ:-):-)

W takim razie czas na nas:tak::tak::tak:
Pobudka o 6.30:-D:-D:-D Już się przyzwyczaiłam. Jula posmędziła, połaziła i padła. Znów śpi, ale w wózku:baffled::baffled::baffled: Cwaniara w ciągu dnia nie chce zasypiać w łóżeczku. Ech, te dzieciaczki:happy: Ważne, że śpi. Potem śniadanko i do mamy. DZisiaj wybieram się ogarnąć moją szopę na głowie. Nie mam zbyt szeroko zakrojonych palnów. Chcę tylko lekko wyrównać i podciąć, bo już mnie wkurzają te moje włosiska:szok: M dzisiaj wybiera się na piweczko z kolegą, więc wieczorkiem sama będę oporządzać Julindę:-)

Wczoraj imprezka Marcelowa była pierwsza klasa. Oprócz nas i post były inne dzieciaki, w tym TROJACZKI. O ja Wam powiem, że to musi być hardcore:tak::tak::tak: Dziecie bardzo grzeczne, ale ja wymiękłam, tak czy inaczej. Takie trzy małe bąble, trzy zestawy ubrań, 3 flaszki, 3 kierunki rozchodzenia się w tym samym czasie. Bądź tu mądry człowieku i ogarnij to całe towarzystwo!!!

Co do rowerka - próbowaliśmy wczoraj u Marcela i Julce się bardzo podobał tyle, że jeszcze nie dostaje do pedałów. Na pewno jednak takowe cudo zakupimy już wkrótce. Może będzie trochę więcej spokoju na spacerach.

Po powrocie padłam wcześniej niż moje dziecko:szok::szok::szok: Pierwszy raz odkąd Jula się urodziła. 4 lampki wina po intensywnym tygodniu w pracy robią swoje:eek:

Zdjęcia wkleję później na wątku wiadomym. Tymczasem życzę wszystkim miłego dnia i pędzę się wykapać, póki młodzież nie dokazuje:rofl2::rofl2::rofl2:

hej
ja juz nie moge :-( mam dosyc, jestem niewyspana,nerwy w strzepach, mala dalej goraczkuje;l na 10.30 do lekarza; chyba jakis kryzys mam :eek:

Magdzik - Lena też nie dosięga do pedałów i mi to pasuje, bo nie chcę żeby uczyła się pedałować jak pedały są na przednim kole. Naczytałam się że dziecko nie powinno uczyc się jeździć jak pedały są na przednim kole bo to moze skutkować nieprawidłową postawą, pedały w rowerku dziecięcym powinny być tam gdzie są w dorosłym rowerze. Więc w przyszłym roku jak młoda będzie większa to kupię jej rowerek z normalnym ustawieniem pedałów albo biegacz bez pedałów.
super że imprezka się udała!!czekamy na fotki!!
a trojaczkow to też sobie nie wyobrażam...
Iza - koniecznie daj znać jak po lekarzu, coś długo gorączkuje Wercia....ale na pewno lekarz coś zaradzi.

Więc w przyszłym roku jak młoda będzie większa to kupię jej rowerek z normalnym ustawieniem pedałów albo biegacz bez pedałów.

Mojej koleżanki syn pomyka na takim biegaczu i strasznie zadowolony:tak:Mój na normalnym a na tym plastikowym nigdy nie nauczył sie pedałować. Faktycznie jakieś nienaturalne ustawienie pedałów:sorry:
Izabelka, daj znać co z Wercią. A Ty się trzymaj!
Magdzik, to pięknie poimprezowałaś;-):tak::-D Fajnie, że urodziny udane - teraz czekamy na zdjęcia:tak:

Witam tak duzo piszecie ze nawet na biezaco ciezko nadązyc.
Juz po sesji rok do przodu!!

pabla27 pierwsze słysze?? o tych pedałach, Natalka jak miała roczek nie siegała jak miala 2 latka nauczyła sie pedałowac i jezdziła raptem 3-4m-ce bo ylko na te cieplejsze dni sie nadaja te rowerki wg mnie. i to po 3-4 godzinki dziennie max. nie wiem jak se ma to do wady postawy:sorry: Jej nic nie jest teraz ma 3 l i juz jezdzi na normalnym wydaje mi sie aby nie popadac w przesade.

Izabelka trzymaj sie u nas podobnie Szymek jest ciagle chory ciagle od 28-go czerwca nie było ani jednego dnia zeby było z nim ok wczoraj ponownie temp. 38 my mamy dzis na 11.30 lekarza.

i ja się witam poniedziałkowo! choć widzę,że w stosunku do was to niezły śpioch ze mnie wychodzi:zawstydzona/y: ,ale co to to nie:no: pobudka o 7.30 ,a więc całkiem nieźle,ale dziecko wczoraj poszło spać z godzinnym opóźnieniem ,więc chyba przez to dłużej pospaliśmy,za to wybudzał się w nocy kilka razy z płaczem,może jakaś taka nocka trefna,bo Lenka też spać nie mogła:baffled:

|Pabla ty to rzeczywiście motorek masz jakiś,bo ja po pieczywo się wybierałam odkąd wstałam aż w końcu K przed chwilą wziął małego i poszli do piekarni i Biedronki:zawstydzona/y:,a ja no cóż,klikam:-p
Julia mimo wszystko miłego dnia i tygodnia w pracy:tak:
Izabelka głowa do góry! daj znać co u lekarza i ucałuj bidulkę Wercię.
Heksa gratulacje,że rok do przodu,uściskaj Szymka,życzymy dużo zdrówka!
Magdzik super,że imprezka udana i że w ogóle dotarłaś:tak:oczywiście czekamy na fotki i na nową fryzurę również. Z trojaczkami to ja bym chyba wysiadła:sorry:,a to też roczniaki?Własę przypomniało,że mijej koleżanki siostra z Krakowa urodziła w tamtym roku trojaczki,ale nie pamiętam dokłądnie kiedy,a może to one?:laugh2:
Kaja u nas też rowerek robi furorę:tak:Mały jak tylko wstaje,to odrazu ciągnie obojętnie kogo,żeby mu otworzyć drzwi do ganku,bo tam jest rowerek i zaczyna grać:-DOczywiście do pedałów nie sięga,ale lubi w nim jeździć.
Ewask witamy i zapraszamy do pisania.Napisz coś więcej o sobie.

Idę sie ogarnąć,bo chłopaki zaraz wrócą,a ja dalej w piżamie:zawstydzona/y:Już przed chwilą byli,aż się wystraszyłam jak usłuszałam tą Maćka wyjącą kierownicę przy wózku,le zaliczyli tylko piekarnię i poszli jeszcze do bidrony.Aj właśnie mi sie przypomniało,że mieli kupić kleik,bo nam zabrakło i mały z braku laku jadł na śniadanie kaszę manną,chyba jednak mnie nie ominą dzisiaj zakupy.

Magdzik - Lena też nie dosięga do pedałów i mi to pasuje, bo nie chcę żeby uczyła się pedałować jak pedały są na przednim kole. Naczytałam się że dziecko nie powinno uczyc się jeździć jak pedały są na przednim kole bo to moze skutkować nieprawidłową postawą, pedały w rowerku dziecięcym powinny być tam gdzie są w dorosłym rowerze. Więc w przyszłym roku jak młoda będzie większa to kupię jej rowerek z normalnym ustawieniem pedałów albo biegacz bez pedałów.

Pabla święta racja. Dlatego ja nie kupiłam rowerka tylko za rok kupię biegacza.
Jak dziecko jeździ na takim rowerku gdzie są z przodu koła to niefizjologicznie ustawia nogę. Pomyślcie jak idziecie to ustawiacie(naciskacie) nogę w dół a nie tak jak jest w tych rowerkach na ukos. Częste jeżdżenie w takim rowerku może skutkować skrzywieniem miednicy , skoliozę etc. Najlepsze są biegacze bo dziecko dobrze ustawia nogę , uczy się utrzymywania na rowerze i później już kupuje się dziecku normalny rower.

reklama
Witam sie i ja:-) My pobutka o 9:happy::happy::happy: Mla spala cala noc a matka obudzila sie o 5 i nie mogla spac. U nas tez duszno w nocy:tak:
Ewask witam i zapraszam:tak:
Izabelka koniecznie daj znac co Wercia:tak:
Pabla ale szybka jestes:szok: My pieczywo jeszcze mamy ale dzis trza kupic nowe:tak:
Julia wiem co czujesz ja tez nie lubie chodzic do pracy i zostawiac malej. Jutro i po jutrze mam na 6:baffled: Ale jeszcze dzionki i dwie nocki i 3tyg wolnego:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Heksa gratuluje i zycze zdrowka dla Szymka:tak:
Madzik ale super ze impra udana:tak: Trojaczki...pomyslalam ze z dwojka jeszcze oki ale z trojaczkami to bylby sajgon:-D
Kaja super ze mala polubila rowerek:tak:

My dzis idziemy do tesciowej, nie mogla przyjsc na urodziny malej(z tesciem coraz gorzej:-()Potem idziemy do mojej siostry Lucyny. Ona ma psa a teraz od kilku dni kota:szok: Szalona jest moja siostra ale coz....
Zapomialam wam napisac ze Seba przywiozl Misi prezent, kupiony za wlasne pieniadze z Irlandii(lalke i skatpetki):tak:

Do góry