reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Na razie nie wspomagam sie niczym, mimo tego duzo spaceruje. Im sie wiecej chodzi tym dolegliwosci sa mniej odczuwalne :-)

No u mnie niestety spacerowanie nie bardzo pomaga: spacerować i tak będę, zwłaszcza, że się w domu zasiedziałam, ale to dosć bolesna rozrywka; trochę mi nospa pomogła przy okazji brania na skurcze brzucha, ale to nie rozwiązanie: mam nadzieję, ze w szkole rodzenia pokażą jakieś ćwiczenia łagodzące ból, na razie sama boję się ćwiczyć, zwłaszcza, że przed ciażą mało usportowiona byłam i nie chcę sobie zaszkodzić. A o fotelu Fatty pomyślę na serio - najwyżej z kijkiem narciarskim do wspomagania wstawania :-D

reklama
Mnie też czasami kręgosłup boli,zazwyczaj jak polezę trochę to chwile po tym jak wstanę.
Na razie nic z tym nie robie.Pochodziłabym na basen bo uwielbiam pływać ale coś moja cera się popsuła i muszę sobie darować.Chyba wybiore się do dermatologa
d4de37b931.png

a wlasnie zapomnialam dodac, oprocz spacerkow (min. 1 h dziennie) chodze jeszcze raz w tygodniu na basen -poplywac 1h :-) moze dlatego jeszcze daje rade...

No i kurcze glukoza wyszła mi za wysoka - 147:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a nigdy nie miałam problemów z cukrem czy takimi sprawami. Teraz musze zrobić powtórkę z rozrywki - 75 g łyknąć:szok::szok: Dziewczyny, a co potem jak wyjdzie znów za wysoko??? Czy będę jeść do końca ciąży tylko suchy chlebek !!!!:no::no: A czy dzidzi to może zaszkodzić?? Naprawdę, strasznie się zdenerwowałam, na dodatek jesczze przyplątało się przeziębienie, cieknie mi z nosa i gardło boli. ależ jestem zła!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Dodam, że na czczo miałam wynik 69, więc chyba nie taki zły. Poczytałam trochę w necie, postaram się teraz na 3 tyg wyeliminowac pewne rzeczy z diety, moze nastepny pomiar wyjdzie dobry. No ale i tak jestem wściekła!:wściekła/y::wściekła/y:

No i kurcze glukoza wyszła mi za wysoka - 147:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a nigdy nie miałam problemów z cukrem czy takimi sprawami. Teraz musze zrobić powtórkę z rozrywki - 75 g łyknąć:szok::szok: Dziewczyny, a co potem jak wyjdzie znów za wysoko??? Czy będę jeść do końca ciąży tylko suchy chlebek !!!!:no::no: A czy dzidzi to może zaszkodzić?? Naprawdę, strasznie się zdenerwowałam, na dodatek jesczze przyplątało się przeziębienie, cieknie mi z nosa i gardło boli. ależ jestem zła!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

pabla27, zobaczyłam na swoje wyniki z poprzedniej ciąży i normy mam takie:
-na czco: 65-110 czyli sie mieścisz (ja miałam 62!)
-po 50g: 65-140 czyli niewiele ponad normę (ja miałam 96).
Skonsultuj z lekarzem, może to nie jest aż takie duże "przegięcie". Głowa do góry!!!

Ja robie badanie za około tydzień:tak:

Pabla, nie ma sie czym martwic! Masz niewiele ponad norme :tak: mysle ze lekarz nawet nie za bardzo sie tym przejmie :sorry2:
ja mialam robic w przyszlym tygodniu ale maz jedzie do ustki i sobie moge :dry: pisanki malowac

Dziewczyne na bóle kregosłupa mi przepisal neurolog Keto sprey forte do psikania na zewnątrz dozwolony do 3ciego trymestru. naprawde rewelacja przebija wszelkie przeciwbólowe jakie wolno nam brac.

reklama
Do góry