reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
z tego co mi mówili to nie jest kwestia tego, że pepowina przeszkadza czy, że Dzidzia się ukrywa, tylko, że jest zbyt małe..nawet nie chcieli mi powiedzieć na co to wygląda
Dzisiaj się dowiedziałam, że moja kuzynka bedzie też rodzić w lipcu i ma termin pare dni po mnie:-)tylko, że ona już wie, że to będzie dziewczynka:dry:

Witam:-) ale się dzisiaj rozpisalyście:-)
ja też nie miałam jeszcze cukru badanego, na razie lekarz nic nie wspomina?!
a co do zakupów - ja też weszlam na lumpeks i kupiłam kilka ciuszków, nówki, firmówki i za grosze - tyle że większość dla chłopca bo tak jakoś czułam no i jedną śliczną sukieneczkę - a dzień poźniej poszłam na 4d i okazało się że będzie dziewczynka:-)
a co do innych rzeczy dziecięcych to jeszcze nie kupowaliśmy nic, na razie remoncik przed nami a potem pomyślimy o takich zakupach:-)

Raiqa trzymam kciuki by Malenstwo pokazalo co chowa miedzy nozkami :-)
Aj dzis tak namietnie pisalysmy o zabobonach, ze poszlam z mama do lumpeksu i kupilysmy za cale 30zl mnostwo ubranek :-)
Ale takie roznokolorowe, generalnie nie przepadam za rozem, wiec nie przesadzalam w wyborze ciuszkow z tym kolorkiem :-) w niektorych oczywiscie jest akcent rozu, nawet jedne spodenki sa cale w tym kolorze, ale mam tez troche blekitu, granatu, czerwieni ;-) wkurza mnie rezerwowanie niektorych kolorow tylko dla chlopcow, lub tylko dla dziewczynek :-) jestem przeciwna i glosno to manifestuje...:happy:

Aj dzis tak namietnie pisalysmy o zabobonach, ze poszlam z mama do lumpeksu i kupilysmy za cale 30zl mnostwo ubranek :-)
:happy:

No i teraz widzisz sama ile radości daje rezygnacja z przesądów na rzecz zakupów :-D
Ja przytargałam z lumpeksu tym razem ciuchy dla siebie - parę wiosennych bluzek, o dziwo część nawet w rozmiarze poniżej XXXXL;-) Natomiast po raz pierwszy przy tej okazji obejrzałam się bez ubrania w pełnowymiarowym lustrze (w domu mam tylko małe) i.........o matko, czemu nikt mi nie powiedział, że jestem taka wielka?:baffled: tylko malutka główka i stópki wystają zza wielkiej części środkowej;-)

oj mi tez się wydaje że wygladam jak wieloryb brzusio taki wielki że nie wiem co to będzie w lipcu a przy pierwszej ciąży myslałam że jest wielgachny, dlatego omijam lustra duzym łukiem a jak mam się ważyc to mnie ciarki przechodzą, szkoda że w taki fajny okres w naszym życiu trzeba przypłacać tymi dodatkowymi kilogramami

raiqa tez mam na przyszly czwartek usg 4d i tez czekam czy sie wkoncu maleństwo ujawni swoją płeć:tak:

tak zachwalacie te lumpeksy ze chyba tez sie przejde:-D moze bedzie cos dla mnie bo ostatnio nic mi sie nie podoba:baffled:

Ale dzisiaj szalejecie z tym pisaniem:-) ja usiadłam tylko na chwilę do kompa bo jestem strasznie zmęczona.
Co do kawki - piję słabą raz na jakiś czas
co do cukru - obciążenie na 50g wyszło mi powyżej normy - 147
w przyszłym tygodniu robię na 75g i zobaczymy jak wyjdzie.
w zabobony nie wierzę a lumpeksy bardzo lubię, wczoraj zakupiłam dwa sliczne pajacyki, body i sliczną kurteczkę za całe 17 zł :-D:-D:-D
no i dziś byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, bardzo mi się podobało, małżonkowi również, chociaż przy tekstach odnośnie masowania krocza i lewatywach to lekko pobladł:-):-D Ale naprawdę położne super, zabawne i pasją o wszystkim opowiadały. No i w końcu wypróbowałam te fotele sako!!super sprawa:-):-) w przyszłym miesiącu planuję już dostosowywać mieszkanie do większej liczby osób, więc jeśli znajdzie się miejsce na taki fotel to na pewno go kupię.
No i usg 4d już w piatek....nie mogę się doczekac a jednoczesnie czuję małego stresa...

reklama
Do góry