reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Jagola - mocno ściskam.......
Ja dziś od 7 rano biegałam po mieście, 2 godz w sądzie, potem 1,5h w banku, potem na prędkich zakupach, bo szukałam bolerka czarnego do sukienki. A i kupiłam sukienke na ślub koleżanki, poprawiłam sobie humor, bo kupiłam w normalnym sklepie, tylko rozmiar 38 i taką odcinaną pod biustem, zeby brzuszek miał się gdzie zmieścić. Ja narazie nie puchnę tylko mam silne skurcze łydek i stóp, no i brzuszek twardnieje często w drugiej połowie dnia. Mam brać nospę 2 razy dziennie i magnez, moze coś pomoże. No i wczoraj po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży jedna pani ustapiła mi miejsca w tramwaju!!! Miałam na sobie tylko grubszy sweter i wkońcu brzuch zrobił się wyraźniejszy, bo pod płaszczykiem jeszcze go za bardzo nie widać.

To prawda -kazda ciaza jest inna, kazda kobieta jest inna i w koncu kazdy organizm inaczej reaguje na ten odmienny stan...tak wiec zgadzam sie z survivor ze czytanie przygnebiajacych watkow w internecie nie pomaga. Jestem tego swietnym przykladem. Na poczatku moja ciaza byla zagrozona-krwawilam a do tego jajo plodowe bylo zle ulozone w macicy, za nisko co grozilo jego "wypadnieciem" ze wyraze sie kolokwialnie. Dostalam od lekarza kategoryczny zakaz robienia czegokolwiek, moglam jedynie lezec w lozku i ogladac tv. Z nudow czytalam te wszystkie watki na forach i plakalam ze lada dzien strace moje malenstwo. Zamiast odpoczywac, drzalam ze strachu. Jak widac nic sie nie stalo, Antosia nadal jest mieszkanka mojego brzuszka, baa malo tego super rosnie i wszystko jest w jak najlepszym porzadku! tak wiec glowa do gory i nie czytac babki przygnebiajacych wiesci bo zapedzamy sie tylko w kozi rog...

czesc Dziewuszki:-)ale sie rozpisałyscie..ja dzisiaj jestem po badaniu krwi, a jutro wyniki i do okulisty...czyli znów sie nie wyspie..dziewczyny jesli puchniecie to mierzcie sobie ciśnienie..nie powinno przekraczac 140/90..ja mam ok 133/75 i juz mi podejrzewa gestoze..no i do tego w ostatnim miesiacu przytyłam 8kg....

witam Mamuśki! co to sie porobiło nie bylo mnie 2 dni a tu takie przygnebiajace wiadomosci:-( u mnie na szczescie wszystko w porzadku cisnienie mam niskie 90/40 lekarka sie dziwi ze ja zyje i funkcjonuje, nogi i ręce mi nie puchną, skurczy mocnych nie mam! mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.

Dorka to się cieszmy razem bo ja właśnie wróciłam z egzaminu i też zdałam:-D:-D:-D za 2 razem ale sie ciesze, jechalam w takiej ulewie ze nic nie widzialam i jeszcze trafilam na punto a caly kurs robilam na corsie. No ale zdalam i czuje sie super!!! pozdrawiam

gratulacje dla zmotoryzowanych swieżo upieczonych kierowców:-):-):-)

starym zwyczajem życzę gumowych drzew:-)

a tak na poważnie to ostrożnej jazdy.

ja się nie łapię za kierownicę, choć kusiło mnie nawet kupno jakiegoś malego pojazdu na 4 kółkach, ale odkąd jestem ciężarówka to z ostrożności wolę być wożona.

A pojazd na pewno będę miała, właśnie się rozglądam i spodobał mi sie x lander;-)

kicrymGratuluje zdania egzaminu :-) brawo brawo, tym bardziej ze warunki nie byly sprzyjajace... no no juz druga rajdowczyni na lipcowkach :-)

Ja za rada raiqi poszlam do przychodni zmierzyc cisnienie. Nogi i dlonie troszke puchna tak wiec wolalam byc ostrozna :-) na szczescie cisnienie ok, moze troche za niskie bo 100/60, ale od poczatku ciazy takie mam wiec spoko :-) cisnienie mierzyla mi akurat polozna tak wiec troszke z nia przy okazji pogawedzilam :-) mila babka, pewnie przyjdzie do Antosi zobaczyc co u nas jak juz mala bedzie na swiecie, zreszta podala nr kom i kazala dzwonic :-)
co do obrzekow powiedziala ze w ciazy to normalne, ale nalezy ja bacznie obserwowac, bo moga byc symptomem przepowiadajacym zatrucie...

wlasnie trzymamy kciuki za Roni i Raiqe by przypuszczenia gestozy okazaly sie nieprawdziwe :-)

Bardzo mi przykro z powodu Jagoli,trzymaj się kochana.Wiem że to może cie nie pocieszy ale u mnie w rodzinie była taka sytuacja,po tej tragedii musiało minąć trochę czasu,ale urodził im się śliczny synek ma 3 latka a teraz czekają na narodziny córeczki.Życzę Ci z całego serca tego samego.
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia mam bardzo pozytywne wrażenia,jutro kolejne spotkanie.Położne są bardzo otwarte,można zadawac pytania ile się chce,atmosfera bardzo fajna.
Właśnie leżę bo mnie boli w lewym boku,musze troche zwolnic tempo,chyba za mało odpoczywam.

reklama
oj wlasnie zapomnialabym :-) dzis na 19.15 mam pierwsze 2 godzinne zajecia w szkole rodzenia:-) jakbym nie dala rady zdac relacji po spotkaniu, bo w domu zladuje dopiero kolo 22 wiec zapewne bede wykonczona, tym bardziej ze moja pora snu to 21-21.30 :-), to na pewno jutro napisze co i jak :-)
tym czasem milego wieczorku zycze :-)

Do góry