reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Hej!
No u nas też sypało:szok: i to dość długo, wcześniej widziałam ,ze we Wrocławiu sypie i karpia strzeliłam,a za pół godziny u nas zaczęłok,a dzisiaj trzeba było szyby skrobac,tzn ja na szczęście nie musiałam :-p,bo mamy w końcu garaż podziemny z wielką łaską oddany,ale żeby bez stresa się nie obyło,to go ciut zalewa i dzisiaj juz były kałuże:baffled:
a wczoraj leniwie cały dzień w domu przesiedzielśmy,w tym
Kicrym ja tak jak Kamu spałąm kiedyś na takim rozkładanym na podłogę i jak dla mnie było spoko,z resztą to łóżko zostało zdemontowane ,ale sam ten materaz moja mama sobie zostawiła i jak goście przyjeżdżają to rodzice na tym śpią i mama twierdzi,ze to jest dla niej najwygodniejsze do spania.ALe to co wybrałaś jest w sumie mniejsze i do małego pokoju będzie lepsze:tak:
Kamu no to co się nie chwalisz??:confused: Brawo dla Maksia!
Post oj Ty to masz silna wolę,ja biegac nie cierpię:zawstydzona/y:No ale widzę,ze jak już się zmotywujesz to cię wołami od pomysłu nie da odciągnąć.
Miałam już jedno usg na pierwszej wizycie,a teraz idę za 2 tyg na genetyczne to pokaże co tam widac.
Renia to jeszcze tydzien w stresie.Ja jeszcze czekam na wyniki naboru dodatkowego pod koniec maja,chociaż bardziej liczę na znajomości ciotki,bo wczoraj u nas była i tak mówiła,ze niby jest duże prawdobodobieństwo ,ze się da ząłatwić,więc mnie trochę uspokoiła,chociaż nie chcę się już pozytywnie nakręcać,zeby znów się nie zawieść.
Tosika ja mam nadzieję,ze już fotki wkleiłaś,cobyśmy mogły wirualną parapetówkę urządzić!
Survivor super,ze wyjazd udany:tak: i brawo dla FLo!
Kate powodzenia w takim razie! Kicrym ma rację nie nakręcaj się za barzdo,zobaczysz,ze jak odpuścisz,to szybciej zaciążysz;-) Nam się też na pierwszym razem udało:tak: ,ale aż takiego ciśnienia nie miałam.

Ostatnia edycja:
reklama
u nas znów długie spanie, Lena ledwo wstała przed 09:00 i dopiero mi się ją do żłobka udało wyprawić.
dziś u wawie od rana słońce ale zimno jest, wyjęłam jakąś cieplejszą kurtę dla młodej.
Post - naprawdę silna wola u Ciebie! ja też nie znoszę biegać i nigdy nie mogłam się do tego zmobilizować.
Tosika - fotki nowego domku obowiązkowo!!!!
Kate - mam nadzieję że uda się zafasolkować jak najszybciej, bo nie wiem czy Twój M dotrwa w zdrowiu psychicznym jak to dłużej potrwa:-)
ja dziś mam kolejne usg, oczywiście już się stresuję....mam wrażenie że brzuch mi trochę urósł przez ostatnie 3 tyg to może i młoda przybrała trochę tłuszczyku ( a nie tylko ja ). Dopiero o 15:00 jadę, oby szybko czas minął do tej godz, a jeszcze wymaz na paciorkowca mnie czeka:dry:

Kuba już w żłobku, ja już po śniadanku, zaraz ogarnę trochę mieszkanie a potem na miasto.
Pabla trzymam kciuki za Sońkę:tak:gdzie Ty ten Twój tłuszcz widzisz???ja już +15kg mam a wydaje mi się że nic nie jem:-pnie ukrywam że trochę mnie to przeraża ale mam nadzieję że po porodzie uda mi się to zgubić:confused:
Madzia widzę że jesteś nastawiona na poznanie płci:-)obyś szybciej wiedziała niż ja, bo ja już sobie wkręcam że nie czuję tej dziewczynki i że chyba się gin pomylił:-p
lecę jeszcze na forum wózkowe i do roboty:-p

Kicrym no chciałabym poznać płeć ,ale teraz to jeszcze chyba za wcześnie,chodziło mi o to że pokażę fasolkę :-)
No właśnie a od kiedy już można coś dopatrzeć? bo ja z maćkiem to dopiero na połówkowym się dowiedziałam,bo wczęsniej nie miałam usg poza tym w 11 tc.
Co do wagi,to zarzucisz Dukana i uda ci się szybko schudnąć ,tak sobie świetnie poradziłaś ostatnio to teraz też tak będzie:tak:
Pabla :szok::szok: to żeście posały.U nas standardowo pobudka o 6,ale i tak musze go o tej porze budzić,więc mi to na rękę że się sam tak budzi,gorzej w weekend:sorry2:
Powodzenia na usg,napewno jest wszystko dobrze:tak:

Witam w przelocie, bo już z pełnym impetem praca przybyła:baffled: U nas dziś zimno pierońsko,a le przynajmniej śnieg nie pada:dry: Spanie standardowo do 6, ale wstawanie bez awantury, więc i to dobre:-p

Co do teściów, to pisalam Wam kiedyś, że z braku prawdziwych (tj. praktycznego braku, bo teoretycznie istnieją, ale na moj widok żegnają się pospiesznie, żeby diabła odpędzić, w związku z czym, żeby ich na stres nie narażać, zerwałam stosunki:-p) przysposobiłam sobie do tej roli, z wzajemnością, ciotkę i wujka R, którzy mieszkają dom dalej za byłą siedzibą rodową R i tam do nich jak do prawdziwych teściów i dziadków Flo jeżdzimy:tak:

Pabla, to trzymam kciuki, żeby młoda podrosła i to już powoli chyba trzeba zacząć trzymać też za szybki poród:tak:

Kate, zluzuj troszkę, bo się wykończysz a i tak nie zajdziesz na żądanie:-p Najszybciej by Ci pewnie poszło, jakbyś sobie zafiksowała, że drugiego dziecka nie chcesz....chociaż u mnie mentalna antykoncepcja działa zgodnie z oczekiwaniami już 2 lata, więc w sumie nie wiadomo, która metoda lepsza:-p

Tosika, no to błyskiem się adaptujesz do bycia panią na włościach...za parę miesiecy bedziesz nam donosić o udanych zbiorach ziemniaków:-D Apropos, po kolejnej traumie związanej z powrotem ze wsi do naszego Bronksu ustaliliśmy z R, że do grudnia dajemy sobie czas na podjęcie decyzji o wyprowadzce...wyprowadzimy się na pewno, tylko musimy się z tym oswoić i zdecydować, czy większe mieszkanie w mieście czy dom na zadupiu...;-)

nic, zmykam do pracy...tylko sobie jeszcze ogłoszenia o domach pooglądam, bo popatrzeć już nie szkodzi:-p

Pabla, trzymam kciuki za dobre usg!
Madzia, u mnie w 12tc widac było Mikołajka i tak zostało. Ale faktem jest, że ginka mówiła to z dużą dozą sceptycyzmu. U Olgi dużo później była pewna
Kic kuj żelazo póki gorące - jak Kubuś chce oddać łóżeczko dzidziusiowi, to kupcie mu "dorosłe"
Biegać lubię:tak:
Przez lenistwo m i moje (bo przecież sama mogłabym podjechać) cały czas jeżdżę na zimowych oponach - chyba mąż przewidział;-):-p:-D
Mój Misiek do końca tygodnia musi być budzony i do przedszkola chodzi na 7 - m odwozi przed pracą. Pewnie niewiele dłużej pospałby, ale fakt budzenia nie bardzo mu się podoba

Hej, witam i ja, ależ zimnica.:dry:

Pabla trzymam kciuki za usg, na pewno będzie ok.

Kic fajne te łózka co pokazywałaś :tak: Ja w poniedziałek sprzedałam małe łóżeczko, a dziewczynom rozstawiliśmy piętrowe ( ale każde osobno) i bardzo zadowolone są, chociaż wczoraj jak kładłam się spać to miałam pasażerkę w łóżku (czyt.Wiki)

Tosika czekamy na fotki i imprezkę wirtualną :tak::-D:-D

Surv, Kamu super że wasze dzieciaki już bez pieluch i ładnie wołają, my dopiero zaczynamy, i wpadki po każdym dniu stos prania :dry: ale dziś już 2 razy sama zrobiła i leciała do mnie z pełnym nocnikiem więc może ............... :happy:

Post z tym bieganiem, chętnie bym potowarzyszyła, ale za daleko jesteś :-p

Kate nie nakręcaj się, w końcu na pewno zajdziesz, a szybciej to nastąpi jak nie będziesz za dużo myśleć ;-):-) Mi Olka wyszła za 1 razem, a Wiki za 2 :tak:

My pobudka ok 7 i w tygodniu ok, bo tak wstajemy, ale w weekendy i święta mogło by być ciut później :-D:-D

Nie wiem co jeszcze :confused: Olka w kołnierzu ortopedycznym, radzi sobie bardzo dobrze, dziś wróciła do przedszkola :tak:

No i miłrgo dnia słonecznego i ciepłego

Madzia,nie chwaliłam się ,bo nie chciałam zapeszać postępów Maksa,ale teraz już raczej cofnąć się nie powinien
Kate dziewczyny mają rację,daj sobie więcej luzu w staraniach,a zobaczysz
Surv,to już rozumiem o co chodzi z tymi teściami:-)
Pabla trzymam kciuki oby malutka przybrała,tyle ile potrzeba
Kic co się martwisz,przy dwójeczce będziesz miała tyle roboty ,że raz dwa zrzucisz;-)
A ja dziś wyciągnęłam zimowe buty sobie i Maksowi,śniegu już malutko,słońce świeci,ale jest zimno
Zastanawia mnie co u mamyBiN dawno się nie odzywała.

Witam z mojego zdechlaka:-p
chyba już bardziej się nie popsuje, powinnam już go dać do naprawy, ale nie chce mi się zgrać plików na dysk zewnętrzny:-p dzisiaj się wezmę jak M pójdzie do pracy:tak:
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa:-) wiem, że powinnam dać sobie luz i teoretycznie tak jest, ale jak jestem ze 4 dni przed @ to włącza mi się panika, doszukuję się jakiś objawów ciążowych bądź nie i szaleje - drugi cykl tak mam:zawstydzona/y: ale niedługo M wyjedzie to chociaż panika okresowa zniknie bo raczej nie będzie chętnych do zapładniania:-p:-D
byliśmy dzisiaj na testach, płaczu co nie miara a pani dr podzieliła testy na 2 etapy i za tydzień jedziemy na resztę:tak: dziś były pyłki drzew i traw, a Antkowi tylko wyszło uczulenie na leszczynę:baffled: aż byłam w szoku, że w ogóle coś wyszło bo panie były tak miłe że nic nie gadały jak Młody ma trzymać ręce i zanim na nas nawrzeszczały to zdążył trochę alergenów wytrzeć w bluzę:wściekła/y:
widzę, że Tosika wróciła;-) Surv się wyprowadza:-p:-) Pabla śmiga na usg - kciuki zaciśnięte:-D Kic kupuje łóżko:-D no świetnie:-D:-D:-D:-D
u nas z siusianiem jest super, od momentu posadzenia na nocnik, w dzień nie ma żadnych wpadek (no może raz na miesiąc, albo jak sie posika bo źle się siusiak ułoży:-D), kupa również ekstra, ale w nocy pampers króluje i rano jest cały zasikany:-p na razie cieszę się ze tego co jest, bo w przedszkolu też woła, a później powalczymy z nocną pieluszką;-) zmykam bo pranie woła, żeby je powiesić;-) miłego dnia:-D

reklama
A was zaskoczę, u nas piękne słońce:-)
Zamówiłam tą sofkę dla Kubusia, obicie nie za bardzo mi się podoba (na szarym tle duże formuły 1) ale kupię jakąś kolorową narzutkę i mam nadzieję że będzie ok. Czas realizacji i tak do 2 tygodni więc czekamy:happy2:akurat bo jeszcze teściu na weekend za tydzień przyjedzie to stara sofa będzie jak znalazł:-p
Madzia ja się na tematy poznawania płci nie wypowiadam bo i z Kubą i teraz poznałam płeć baaaardzo późno - po 23tc:tak:ale trzymam kciuki żeby się Tobie udało szybciej, no i czaruję na dziewczynkę;-)u nas obecnie trwa dyskusja nad imieniem bo: M chce Julię (Kuba miał być Julką), moja mama Lenkę a ja najbardziej Blankę:-pno więc chyba będzie losowanie jeszcze dojdzie Laura i Lila:tak::-D
Surv aaaa to o to chodzi z tymi teściami, no ale lepiej tacy "przybrani" ale życzliwi i otwarci:tak:oj ja też bym z chęcią się przeprowadziła ale co z pracą???:-(
KATE nie nakręcaj się tylko czekaj, samo przyjdzie:tak:no i brawa dla Antka:tak:Kuba za pewne jakbym go nie odsikała w nocy to tez by się zlał:-p
Kamu a no, ciekawe co u MamyBiN:tak:
Sylcia brawa dla Olci:tak:do przedszkola też w kołnierzu?
Zrobiłam papryki faszerowane, czekam na M, zjemy i idę po młodego - mama go odebrała to mam luzy:-p:-)

Do góry