reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Madzia bo prywatnie to inaczej podchodza...a szkoda; kolezanka poszla do tego samego raz na nfz raz prywatnie i jaka roznica; nawet recznik musiala miec swoj!!! do wytarcia po usg! super, ze zadowolona jestes i uspokoilas sie ...warto

reklama
Madzia, no to super, że wizyta tak się udała! No i najważniejsze, że młode dziarskie i zdrowe;-) Też uważam, że lepiej zapłacić niż się denerwować - systemu chorego i tak nie zmienimy, więc możemy co najwyżej sobie poprawić jakość korzystania z usług;-)

Izabelka, no najwyraźniej masz talent do tego typu pracy...może czas ruszyć na wielką scenę?:-)

Pabla, mnie też już kilku lekarzy mówiło, żeby stosować naprzemiennie środki przecigorączkowe z inną substancją czynną i u nas rzeczywiście się to sprawdza, w ekstremalnych przypadkach można jeszcze do kombinacji paracetamol-ibuprofen dorzucić pół pyralginu w czopkach. Zdrówka dla małej, mam nadzieję, ze dziś już lepiej:tak:

Dorka, ja trochę dietę zaniedbałam od kiedy zaczął mi chleb domowy wychodzić i już skok o 0,5 kg, więc też muszę zaostrzyć dyscyplinę, żeby jednak te 54 kg przed wakacjami na liczniku mieć;-)

A z rozmową dałam radę, choć po godzinie maksymalnego napięcia umysłowego, czułam się jakbym tonę węgla przerzuciła:-p Ale mimo operowania słownictwem z zakresu zarządzania jakością i organizacji projektów nie miałam problemów ze zrozumieniem i odpowiadaniem na podchwytliwe pytania, więc może jednak nie tak źle z tym moim oralem:-)

Dziś wrzucam trochę na luz, bo zamierzam w końcu dokładnie wstępnie wyselekcjonowane oferty domów obejrzeć, żebyśmy mogli ew. już jechać coś oglądać. No i muszę ruszyć do smyka po kolejny worek prezentów urodzinowych, bo znowu mamy 4 urodziny do oblecenia w nadchodzących dniach:eek:

Za to pogoda cudna (co mnie też motywuje do szukania domów z duuuużym ogrodem:-p) i podobno w najbliższych dniach ma się utrzymać oprócz soboty, ale mloda i tak jedzie do dziadków, a ja mam projekt więc niech sobie popada, to kwiatki lepiej urosną:-)

hej,
Surv - ja też słyszałam o tej naprzemienności lekarstw, ale u nas jest tak, że paracetamol nie działa w ogóle! jak jej dałam wczoraj około 11:00 5 ml paracetamolu to temp nawet nie drgnęła a nawet zaczęła rosnąć. I wczoraj wieczorem było podobnie, dałam około 20:00 5 ml paracetamolu przy 38 stopniach, po godzinie młoda miała już 39 stopni! nic ją paracetamol nie rusza. Wytrzymałam jeszcze godz, temp nie spadała więc dałam nurofen też 5 ml i dopiero wtedy było ok, mała się wypociła ale temp spadła. Dziś z temp jest lepiej, ale wciąż brzuszek boli i co jakis czas leci do łazienki i takie kleksy robi. No ale dobrze że wydala to wirus może w końcu wyjdzie. I zyje o chrupkach kukurydzianych i herbatce.
Madzia - super że taka zadowolona jesteś! nie ma to jak kompetentny i uważny lekarz!!
dobra, lecę masować brzuszek bo pobolewa trochę młodą.

Witam, Wy nie macie co robic tak wczesnie:-DJa wstalam o 9 z lekkim kacem. Wczoraj bylismy u kolezanki wypilam 3 drinki i mam dosc:-p
Survi ja musze sie przygotowac na spodkanie z Toba i Iza bo niedlugo bede wygladac jak Wy dwie razem:-D Chlebek domowy wlasnie mam w piekarniku:-)
Madzia super ze wszystko z dzidzia ok:tak:Nie ma jak prywatna wizyta:tak:
Iza gratulacje za udane przedstawienie:tak:Zdrowka dla Twoich dzieci:tak:
Pabla ja tez wole Nurofen, kupilam ostatnio Nurofen forte dla dzieci daje sie go mniej:tak:Mam nadzieje ze szybko malej przejdzie:tak:
Kic super ze Kubusiaowi pasuje biegacz:tak:
No dzis zamierzam robic rogaliki Izy,siostry przyjda wieczorkiem ale dzis juz nie pije:-pTo nie na moje zdrowie, jutro ide z nimi na kregle i na tance, mam nadzieje ze nie bede sie staro czula:eek::sorry:
Dzis u nas cieplo sie robi prawie 20 st:-D Lubie ciepelko:tak:

Mambin zapomniałam wyrazić wielki podziw dla Twojego bohatera. Chapeau bas!
Izabelka brawo! Super, że tak pięknie wszystko wyszło. Widać masz do tego dryg i talent, więc dalej się realizuj:tak:
Madzia, świetne nowiny! Super że dzidziolek rośnie zdrowo:tak:
Surv, brawo za oral;-):-) Trochę wiary ;-)
Dorka, e tam od razu staro. Dasz radę:-)
U nas cudnie za oknem, ato to chyba tak w całej Polsce

Pabla sprawdź jeszcze wagowo ile powinno być ml.ja daję 7,5 , alekarz powiedział,ze nawet do 10 ml mogę dac.

Pabla, ja w sumie jak widze, że gorączka słabo reaguje na leki to też troszkę zawyżam dawki, zwykle na ok. 7 ml.

Wróciłam, na szczęście R był na mieście to mnie z powrotem podrzucił, bo mi rąk na torby zabrakło, ale kupiłam wszystko łącznie z pieluchami i zapasami słoiczków dla Bena, bo w poniedziałek przyjeżdża...a w ramach bonusiku tenisówki w CCC dla siebie;-) Muszę jeszcze jakieś klapki ale w CCC albo jakość gorsza od bazarowej albo cuda na kiju z diamentami i kwiatkami:-p

A gorąco rzeczywiście: wychodziłam w swetrze i bylo w sam raz, a teraz i w T-shircie pot mnie oblał... nic idę się zdrzemnąć chyba, bo wstawanie o 9, jak niektórzy:-p to u nas nieprędko będzie możliwe:-)

Cześć laseczki,napisałam posta przed wczoraj,ale gdzieś go wcięło.
Pabla,widać ty już możesz w każdej chwili się rozpakowywać :)
Dorka 3 drinki i miałaś kaca?? to mocne musiały być:) Ja w sobotę z moją przyjaciółką robiłyśmy sobie babska imprezę i wypiłyśmy 0,7 teqili ,M zrobiła z tego prawie 3 dzbanki margarity i ja praktycznie kaca nie miałam:szok:
Kic to się teraz nabiegasz:-)
Madzia,pewnie lepiej odżałować sobie tą kasę,bo przynajmniej wiesz,że jesteś dobrze zbadana
Surv ja tam wierzyłam,że sobie na rozmowie poradzisz:-)
A ja siedzę w pracy, jeszcze tylko godzina i zmykam na działkę. Rodzice jużtam są z Maksem. Dobija mnie ta robota,już mi handel bokiem wychodzi,ale podobno tak jest w całej cz-wie , u nas jeszcze jak pół roku temu ludzie zabijali się za boksami tak teraz już co raz mniejsze zainteresowanie.

reklama
hejka,
dziś dobry dzień w końcu.
po usg ok, brzuszek wciąż około 3 tyg mniejszy niż reszta wymiarów, ale ogólnie wszystko dobrze, waga około 2700 gr:-) super!
Lena wraca do żywych, dziś w ciągu dnia temp około 37,5 stopnia, teraz już jakieś 37 stopnia. Je - właśnie zjadła 2 kanapki z chudą wędlinką i jeszcze woła o jedzenie. Kupy od około 12:00 godz nie ma. Myślicie że jak temp nie będzie jutro to mogę z nią na mały spacerek wyjść, chyba można nie?
przyszły reeboczki dla młodej - super są!

Do góry