reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic - nie kupuj puky M - dla Kuby już będzie za mały. Lena wciąż go ma, ale siodełko i kierownicę już musiałam dużo podwyższyć.
Lena ostatnio jeździła na takim:
Rowerek biegowy Kettler Speedy 10''
ma większe kółka niż puky m i jest też tańszy od puky. Fajne siodełko, Lenie się super na nim jeździło. No i jest trochę tańszy i jak dla mnie lżejszy niż puky.
Renia - super że wyjazd się udał! Morze po za sezonem jest super!!
Surv - cierpliwości życzę! nie znoszę remontów jak diabli a potem sprzątanie, koszmar!
MamaBin - gratulacje dla dzielnego synka!!
Kic, Madzia - u nas też wciąż pielucha w nocy, zamierzam za jakiś mc znów spróbować. W dzień jak śpi w żłobku to bez pieluchy już gdzieś od stycznia, a noc wciąż raz sucha raz mokra.
Iza - fajny pomysł na urodziny, mam nadzieję że się będziesz dobrze bawić.
Post - kierowca rajdowy niedługo będziesz!!
ja dziś od rana biegam i załatwiam sprawy, rano na ktg w szpitalu, potem do pracy z L4, potem do banku, następnie załatwiłam w końcu prezent na rocznicę ślubu - oddałam do złotnika swoją obrączkę i zamówiłam dwie nowe. Mój M zgubił obrączkę zaraz po ślubie i teraz z okazji rocznicy kupiłam dla nas nowe.
Lena dziś od rana narzekała na ból brzucha, po 15:00 zadzwonili do mnie ze złobka że robi luźne kupki i ma lekką temperaturę - teraz leży bida pod kocykiem, lata co chwila robić kupkę i płacze że ją brzuszek boli. Kurcze, nie chce nic jeść, pije sporo, wypiła właśnie pół szklanki smecty, może jej przejdzie do wieczora.

reklama
Pabla kurcze to nie wiem co teraz robić, oglądałm dziś ten większy PUKY w sklepie z Kubą i był super, małemu się bardzo podobał. Mielibyśmy już go ze sobą ale nasza karta kredytowa jest na M i facet nie chciał mi przyjąć:angry:a Ty uważasz że ten Kettler też jest dobry?nada się dla Kuby?chciałabym coś porządnego :tak:
Pabla a ten KETTLER SPEEDY 12,5" ROWEREK BIEGOWY PROMOCJA (1612476760) - Aukcje internetowe Allegro to niby ten sam co wkleiłaś tylko że troszkę większe kółka, pisze że wzrost 90cm więc chyba Kuba się załapie. No i jest prawie połowę tańszy od Puky L -on kosztuje 329zł:baffled:w obecnej sytuacji nie ukrywam że koszt też dla mnie jest ważny:confused2:
Surv no to możesz wystawiać mieszkanie na sprzedaż:-p:-)
Byliśmy dzisiaj w tym sklepie pooglądać te biegacze i muszę przyznać że jestem miło zaskoczona zachowaniem Kuby:tak:pojechaliśmy autobusem do miasta zaraz po złobku bez wózka i Kuba był bardzo grzeczny, nie wyrywał się, ładnie szedł, no super:tak:to pierwszy nasz wypad gdzieś dalej bez wózka:tak:

Ostatnia edycja:
Kic - z tego co sprawdziłam to puky L ma koła 12 cali, a ten kettler co wstawiłaś ma 12,5 cala. Jeśli puky L był dobry na Kubę to i ten kettler będzie ok, ten co wstawiłaś właśnie. Ja widziałam ten rowerek na żywo i mi się bardzo podobał a Lena zachwycona, nie chciała na swoim tylko na kolegi jeździć. No i cena faktycznie mniejsza. Moi znajomi kupili własnie w aktywnym smyku pukego L i wymienili go na kettlera w końcu, im taki bardziej pasował.
Na pewno będziesz zadowolona, Kettler ma dobre rowerki.
tu masz link to aktywnego smyka, jest sporo opisu, na allegro jest tańszy widzę:
Rowerek biegowy Kettler Speedy 12,5" błękitny

Pabla bardzo Ci dziękuję:tak:jutro zamówię tego Kettlera jednak, kurcze szkoda mi kasy na tego Puky. Dziś w sklepie Kuba bardzo dobrze sobie radził na tym Puky L właśnie.
A mam jeszcze prośbę jaki macie kask dla Leny? przeglądam all i wydaje mi się tam sama chińszczyzna panuje:baffled:nie znam się kompletnie na tym:baffled:w tym sklepie facet mu przymierzał z Puky i super leżał ale był za 149zł:szok:jak nic innego nie znajdę to mu kupimy ale wolałabym coś tańszego jednak:confused2:

dzięki dziewczyny
wczoraj właśnie jak pisałyście to ja męczylam górkę z małżonkiem:-D, i było tak.....noooo późno, lepiej, świetnie, zgasł, i te sekwencje się powtarzały.
Ja właśnie jeździłam wcześniej dieslem i problemu nie było a tu benzyna i to sprzęgło dodatkowo póżno i krótko chwyta więc normalnie muszę sie zgrać:-)
Kasia, no właśnie jak obmyślałam dzisiaj trasę to w ten deseń, tu górka a nie tam mniejsza to pojadę tam:-D, dojechałam na szkolenie a tam miejsca ni ma:szok: i musiałam szukać ale stres i znalazłam takie jedno małe i wąskie i w dotatku na takiej małej uliczce, normalnie aż ochroniarz przyszedł oglądać jak parkuję:-D i myślał że wyjeżdżam:wściekła/y:, się namęczyłam że hej, ale zaparkowałam uffff, :-D:-D:-D:-D
dzisiaj zdecydowanie lepiej mi szło pod górkę bo mi małż parę technicznych szczegółów zapodał, łącznie ze słuchaniem silnika, więc było cicho małż bo odpalam:-D:-D:-D
szkolenie niby miłe ale nadal nuuuuuuda, na 320-tą strone, jutro ostatni dzień ale jadę busem bo może wogóle miejsc nie być, to blisko miasteczka studeckiego i 3 ogromnych biurowców które praktycznie nie mają parkingów więc same wiecie a parking pod hotelem 40 zeta:szok:
Surv..no ja organizacyjnie bym wzięła no ale czasowo jest kiepsko, to zadzwonie do Wieśka tylko jutro może w przerwie szkolenia się uda.
Jak coś znajdziecie jeszcze, dajcie znać

Pabla,, czytam że dzisiaj biegałaś i normalnie myślę ale jak to, czemu akurat zaczyasz w zaawansowanej ciąży:-D, ech ale zawias:tak:. Spodziewaj się niedługo poleconego, trochę mi zeszło ale myślę że w czwartek lub piątek uda mi się dotrzeć na pocztę.:tak:
oki, zmykam zamieszać gulasz, no i dziergnąć dla ukojenia conieco
branoc

Pabla zdowia dla malej! co do biegaczy to nie pomoge, bo nie mamy
Post wlasnie, trzeba wyczuc autko, bedzie dobrze
Surv ales zalatana, wspolczuje...

na kreglach bylo super, brat zadowolony :) rodzice tyż, nie pozabijali sie wiec oki; mama nawet zięciowi fundnela browara-szoook
jutro wystawiam moją "Śnieżkę" -trzymcie kciukasy!!!

hejka:)
U nas słońce grzeje pełna parą, więc pewnie będzie pięknie:tak:
Od rana przeglądam all za tym biegaczem:-p
Pabla jedno mi wpadło w oko, że w tych kettlerach jest wyżej rama, czy Kuba sobie nie potłucze wiadomo czego:-p:sorry2:znalazłam kettlera też z takim podestem jak ma Puky ale w podobnej cenie jak puky L więc teraz nie wiem co robić. Kurcze wolałabym wózek wybierać:-p o taki ROWEREK BIEGOWY KETTLER Spirit Air Rocket NOWOŚĆ ! (1621337085) - Aukcje internetowe Allegro zadzwonię dziś do kettlera w katowicach i zapytam czy mają te biegacze:-pkurcze dostaję szału:-p
Izabelka trzymam kciuki żeby "śnieżka" wyszła jak najlepiej:tak:super że wypadzik udany:tak:
Post no szacun:tak:super że się przełamałaś,ale nie ma to jak porządna motywacja:-)
dziś żadnych planów, muszę poczytać co nie co, umyję podłogi i tyle. Pewnie pół dnia przesiedzę w necie w poszukiwaniu biegacza:-p:-D
miłego dnia!

Iza przeczytałam,ze wstawiasz Śnieżkę i mi się z ciastem skojarzyło:-D Głodnemu chleb na mysli:-D Powodzenia!
Post no widzisz,jeszcze trochę poćwiczysz i załapiesz.To chyba właśnie nie jest kwestia ruszania z góki czy pod górkę,a o przyzwyczajenie do auta i wyczucie sprzęgła chodzi,bo w każdym aucie inaczej.Takze miłej i owocnej współpracy między wami życzę;-)
Kicrym my mamy taki rowerek (chyba się niżej wkleił) i ja w sumie nie wiem jaka to firma:sorry2:,ale jest dość lekki,a kółka coś ok 12,5 cala.Narazie mamy na najniższym poziomie,ale myśle,że Kuba by dosięgał:tak:

Byłam wczoraj na usg i młodego zabrałam ze soba zaraz po złobku.Gin jakis taki niezbyt zadowolony był,ale nie wiem co mu to przeszkadzało,przecież mnie już nie badał:baffled: W sumei nic ciekawego nie powiedział tyle tylko,ze przezierność ok,ale noska nie widział,bo się dzidziuch nie chciał odwrócić.Resztę informacji niemal siłą wyciągałam:crazy: A tyle co się dowiedziałam to,ze młode ma 7,5 cm i się rozwija prawidlowo jak na 13 tc-rączki i nóżki są:baffled: Chociaż on mi w piątek obliczył,ze to 11 tc,ale mówiłam,ze 13,bo przeciez mam suwaczek nie;-).Na zdjęciu w ogóle pokazało,ze 13tyg i 4 dni ciąży,a resztę niezbyt widac,więc nawet nie wklejam:no: Kurcze a już takie dobre wrażenie zrobił na mnie w piątek,a tu znów mam mieszane uczucia:baffled:
Ale dzisiaj idę jeszcze prywatnie i mam nadzieję,ze to będzie ten właściwy gin i więcej się dowiem,bo ja mam jakieś obawy,bo ta głowa jakas taka wielka no i ten nosek oby zobaczył:tak: no i K ma iść ze mną,oby zdążył.

Załączniki

• DSC07664.jpg
    DSC07664.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
reklama
Ja po śniadanku, słonko pięknie świeci i jest mega ciepło :) pozamykałam okna bo koszą na osiedlu i mi buczy:-p:-ptrzymam w rękach notatki ale jeszcze nic nie czytała bo strasznie mi sie nie chce:baffled: obdzwoniłam katowickie kettlery i mają te rowerki więc dziś kolejna wyprawa po sklepach tym razem z gotówką :) w między czasie napisałam do babki z all co sprzedaje Puky L zobaczymy co wynegocjuję:-p

Do góry