reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

U nas tez bardzo ładnie. Ale co z tego jak siedzę w pracy. Olga jeszcze siedzi w domu, bo kaszel nadal jest. Misiek w przedszkolu

reklama
No mi z chińskiego druga dzioucha wychodzi...a z terminu porodu Byk, czyli druga mała uparta koza...nic, póki się nie urodziło, nadzieja na chłopaka jest:-p

ja dziś przelotem, bo mam znowu zap*** w pracy, a po południu idę do dwóch przedszkoli po obie dziewczynki, bo cała rodzina na nadgodzinach ciągnie:baffled: R codziennie po 10-11 godzin siedzi w pracy i nie mogę z nim przewalczyć, że czas wziąć byka za rogi i iść na zwolnienie szukać nowej, zamiast tu się naginać, mając nadzieję, że miesiąc dłużej popracuje:wściekła/y: Nic, zmykam dalej robolić...od 11-go chyba urlop, bo mi się coraz gorzej brzuch stawia:-(

Witam,
Survi to na to wychodzi ze bedziemy mialy dwie dziewczynki:-D Choc szczerze to wolalabym chlopca, jedna ksiezniczka mi wystarczy;-) No a R faktycznie moglby isc na zwolnienie i szukac pracy i Tobie by troche pomogl:tak:
Kasia zeby czas w pracy szybko zlecial:tak: Zdrowka dla Olgi:tak:
Kic tak to jest lizusy zawsze maja lepiej, ale za to sa mniej lubiani:tak: Jak tobie sie zgadza z tym chinskim kalendarzem to juz nastawiam sie na dziewczynke:tak:
U mnie juz lepiej, gardlo mniej boli,goraczki nie mam,juz nie jestem taka slaba:tak: Oczywiscie leze w lozku jeszcze dzis i jutro a w sobote juz caly dzien nie bede lezec:tak:Rodzinka wyjezdza na wies wiec bede miala spokoj:tak:
U nas mgla sie jeszcze utrzymuje ale ma byc slonce:tak:

Uff właśnie wróciłam z parku, Kuba zasypia,Liwcia szaleje na macie:) jest tak pięknie że aż mojego bugaboo wyciągnęłam spod łóżeczka:-pszłam w krótkim rękawku,a Kuba w cienkim sweterku, najgorzej Oliwię ubrać:sorry2:
Dorka nawet nie chodzi o to że były lizusami ale miały fajną dyrkę która umiała im tą kasę załatwić-bardziej o to mi chodziło:tak:
Surv oj oszczędzaj się!mnie też tak się brzuch spinał i lekarka nie pozwoliła wrócić do pracy, także jednak uważaj na to:happy2:

Kic, a Tobie już tak wczesnie się spinał?? bo z Flo ja miałam takie hopki koło 20 tygodnia i wtedy 2 tygodnie ciągnęłam na fenoterolu i z leżeniem bo się szyjka skracała... teraz wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, ale mam nadzieję, że na usg jutrzejszym jakby coś się działo to też zobaczą...zaczynam się lekko stresować zresztą:-p

U nas też boska pogoda, ale o spacerze nie ma mowy, bo muszę choć na chwile się polozyć...całe szczęście Laurę jednak jej ojciec odbierze, bo cieżko byloby mi jeszcze te 4 kilosy do jej przedszkola i z powrotem dygować:baffled:

Surv tak, właśnie tak wcześnie:tak:sama byłam zdziwiona bo z Kubą nie miałam żadnych problemów a z małą od początku miałam takie spinanie, nawet miałam duphason (nie wiem jak się pisze) brać,ale lekarka kazała leżeć i obserwować czy przechodzi, no i jak zwolniłam tempa to przeszło, wróciłam do pracy i znowu się zaczęło, tak więc gin wypisał l4 i do końca już byłam w domu. A szyjka mi się też zaczęła skracać gdzieś w okolicach lutego( w jakimś 16tc) ale najwidoczniej siedzenie w domu pomogło i nic wcześniej się nie działo:tak:

Surv dbaj o siebie i kruszynkę
Kic u nas tez cieplo,ale zyby na krotkim rekawku chodzic? wow!
Dorka bedzie miala cisze, superrr

napisalam mega posta na zamknietym, nie musicie czytac,ale mi ulżyło :d
w ogole to mnie przewialo i nie moge ruszac szyją, kupilam cos przeciwzapalnego i ciut lepiej; chodze w szaliku :)
buziaczki dla was i maluszkow

Hej!
Dzieki za gratulacje :-)

Jesteśmy od wczoraj w domu :-) chociaż ja domu nie poznałam:szok:;-)

Mała grzeczna,odpukać;-) chociaz nockę mieliśmy najgorszą jak do tej pory,o ile w pierwsze dwie musiałam ją wybudzac do karmienia tak dzisiaj sama co godzinkę/półtorej się domagała:sorry2:,ale wysypia się dziewczyna w dzień to w nocy szaleje.Teraz też odsypia:tak:,a ja sprzątam:sorry2:
Maciek póki co super.Mówi,ze to nasza laleczka,głaszcze i całuje:tak::-) żeby jeszczetak rano dał odespać chociaż do 7,to nie,co mała zasnęła to on już wstał:baffled: ale ja póki co nawet nie padam na pysk,chyba mnie jeszcze adrenalina po porodzie trzyma:-D

Poród calkiem znośny,tzn od 9 do 16 skurcze były w miare lajtowe,jeszcze jakbym mogła więcej chodzic czy na piłce skakać to w ogóle fajnie by było,ale ja wiekszość czasu leżałam pod ktg.Po 16 dostałam oksy i przebili mi pęcherz z wodami,to wtedy się zaczeła jazda:szok: :szok::szok:.Ale rozwarcie z 5 do 10cm było w niecale 1,5 godz i małą wyparłam praktycznie za jednym skurczem:tak:Nawet mnie szyć nie musieli,więc nic mnie nie boli,a i krwawienie ustaje:tak: Tylko te skurcze macicy mam dość bolesne,ale podobno po drugim to tak jest.No i sutki..ała:szok::szok::szok::szok:,ale moze dam radę ;-)

Idę na śniadanie i moze jakieś fotki wrzucę jak mi się uda.
Pozdrawiamy.

Madziu - witaj!!! zmień suwaczek!!!
tak, skurcze macicy przy drugim są gorsze, ja przez tydzień na paracetamolu leciałam tak mnie bolało.
A sutki przestaną boleć, u mnie po około 8-9 dniach było już bez łez przy karmieniu.
Super że Maciuś taki starszy brat jest:-)

reklama
Madzia super ze juz w domku:tak: Fajnie ze Maciek tak traktuje siostre:tak: Mnie jakos tak mocno macica nie bolala po porodzie ale moze to przez cc, bo bardziej mnie bolal cewnik:baffled: Co do sutkow to ja mialam problem tylko z lewym musialam zaciskac zeby jak Misie przystawialam do piersi:baffled:
Iza kuruj sie! Trzymaj sie, jestesmy z Toba:tak:
Kic to przeraszam myslalam ze chodzi o lizusow:zawstydzona/y: Na jak sie ma zaradna dyrke to zycie jest latwiejsze:tak: Ale u Was cieplo:szok:Ja nawet nie wiem jak u nas ale chba ok 10 st:tak:
Survi daj znac jak po USG:tak: i odpoczywaj ile sie da!!!!!!
No ja dzis jeszcze leze i juz mam dosc,poszla bym sobie na spacer:tak: Juz gardlo mnie prawie nie boli, szybko mi przeszlo, mam nadzieje ze nie wroci szybko:baffled: G twierdzi ze nie bede z Misia na sanki chodzic bo ciagle chora jestem:sorry2:

Do góry