reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

No u nas dalszy ciąg pięknej złotej jesieni...moje serce niestety tego nie lubi:baffled: Ale nie ma co narzekać, i tak zaskakująco dobrze znosi anomalie pogodowe i ciążę:-p R siedzi na nadgodzinach jak zwykle ostatnio, a potem jedziemy na imieniny mojej mamy i mam nadzieję, ze uda się spacer po parku zaliczyć:tak:

Renia, też tak mam przez te cholerne hormony, że z godziny na godzine przechodzę od euforii po głęboką deprechę...zwłaszcza w nocy, bo ostatnio cierpię na regularną bezsennośc, to wtedy same czarne myśli po glowie chodzą...ale mam nadzieję, że po środowej wizycie się uspokoisz i dobry humor wróci:tak:

Kic, no nie staramy się o inny kredyt, bo nie dostaniemy...w tym banku nie liczyli mi wszystkich bieżących zobowiązań, a i tak zdolności nie starczyło...trudno, poczekamy aż się mieszkanie sprzeda i bedziemy szukać od nowa - dziś R ma do wlascicieli dzwonić, tak sobię myślę, żeby z nimi ustalić, że jakby powiedzmy za 0,5 roku nadal nie sprzedali a my byśmy już kasę mieli, to żeby nam wtedy tę obecną zaliczkę policzyli nadal...ale zobaczymy, wierzę, że w ciągu 1-2 lat dom bedziemy mieć i już!:tak:

Kamu, a co Ty tak incognito tu bywasz?:dry:Byś się odezwała czasem, jak we Wrocku jesteś - my tu na razie zostajemy, więc slużę wszelką pomocą w aklimatyzacji:tak: A może byscie chcieli fajną kawalerkę w okazyjnej cenie kupic?:-D

Ja jeszcze żadnych ruchow nie czuję i to chyba zdecydowanie za wcześnie, te bulgoty i dziwne dźwięki to moim zdaniem ewidentnie jelita, bo co taki kurczak 10-centymetrowy może się ruszać? Moj generalnie leniwy, wczoraj mi go pani na usg prawie gardłem wycisnęła, żeby raczył buzię odwrocić, a on po 10 minutach ugniatania leniwie jedną lapkę raczył podnieść..:-)

dobra, wrcam do pracy...albo i nie, bo Flo się naparła, że babci na drutach prezent zrobi:szok: Pokazałam jej jak, oczywiście nie dała sobie rady bo łapki jeszcze za malo sprawne, ale mamroczac pod nosem przekleństwa uparcie coś tam z włóczką i drutami kombinuje:-p

reklama
Witam:)
U nas też piękna jesień, czekam na mamę ale chyba weźmie sama Kubę bo mnie muli wirus nadal i non stop jestem w klopku:baffled:M na wsi robi próg i już ma dosyć gderania ciotek:-p:-p
surv no szkoda by było tej zaliczki:baffled:

U nas tez ladnie choc rano zimno i mgla byla, jeszcze troche jej zostalo:tak:
Survi trzymam kciuki zeby wlasciciele sie zgodzili na taka umowe:tak: czasami jak piszesz o Flo to mam wrazenie jakby ona miala 5-6lat:tak:
Kic zdrowka oby szybko Ci przeszlo:tak:
Kamu to powodzenia w przeprowadzce, widze ze rozlaka dobrze Wam zrobila:tak:
Iza i jak tam ksiazka?
Renia i jak Tymi? Z tymi hormonami to naprawde szal u mnie tez:tak: Ostatnio na kazdym filmie becze:baffled:
A ja dzis mam labe caly dzien sama, rodzinka pojechala na wies:tak: Tylko musze troche poszprzatac, czesc juz zrobilam a teraz odpoczywam:tak: Musze jeszcze jedno pranie wstawic, dam rade;-)

Witam,
Madziu super, że Mała grzeczna, Braciszek taki zauroczony i że ogólnie wszystko dobrze:-) ja też smarowałam swoim mlekiem i było lepiej, choć miałam etap że karmiłam przez te osłonki z Aventu bo inaczej nie dało rady;-)
Surv świetne wiadomości:-D:-D:-D:-D a i oczywiście mam nadzieję, że właściciele zgodzą się na Waszą propozycję;-)
Renia głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze na usg:-)
Iza zdróweczka;-)
a ja wczoraj miałam zaległą imprezę urodzinową i nie zgadniecie co dostałam:sorry2: w ramach intensywnej prokreacji dostałam ubranko pielęgniarki:-p:-p:-p:-p jak będę miała odwagę to Wam kiedyś wrzucę fotkę;-) wykańczanie pokoju Antka dobiegło końca:-D:-D:-D:-D dzisiaj zaczęli składać meble:-):-):-):-) za to po skończeniu tego pokoju odświeżamy resztę pomieszczeń, tzn malujemy ściany i wymieniamy meble w naszym pokoju:-D zmykam umyć naczynia bo mam taką stertę, że strach pomyśleć, a i prasowanie:szok: nic, czas się wziąć za robotę:-p miłego wieczoru;-)

Witam wieczorkiem:)
Oliwka dziś miała gorszy dzień, nie umiała spać, byłą marudna, chyba jej ten katar przeszkadzał,ale teraz już śpi. KUba ogląda scoobiego a ja się delektuję połówką, małej bułeczki bo na dziś limit kalorii wyczerpany:-pz moją przemianą materii schudłam "aż" 80dag w tydzień:angry:kurcze chyba bym musiała nic nie jeść żeby szybciej chudnąć czy jak???norma dla karmiącej to 3400kalorii a ja zjadam nie więcej niż 1700-1800 a i tak nie widzę efektów:dry:zobaczymy jak mi pójdzie dalej...jak tylko skończę karmic to przechodzę na Dukana bo tam przynajmniej kg mi ubywały:-p
KATE a to ubranko to od M dostałaś;-)widzę remont całą parą u Was:) ja mam dość na najbliższe 10 lat po tym docieplaniu:-p
Dorka jak masz labę to nie sprzątaj:-p:-D
idę do wanny z gorącą wodą i puszystą pianą:-p:-)
spokojnej nocki matki karmiące!:-p;-):-)

witajcie w ciepla niedziele
wczoraj mialam dobry dzień
mąż przyszedl do dzieci, a ja pojechalam na korepetycje; przygotowal obiad (zapytal czy moze bo i tak nie ma co jesc u siebie); poszlismy na spacer kolo zamku, dzieci buszowaly po ruinach i trawce, turlaly sie w lisciach; milo bylo
po poludniu przyszli do mnie znajomi (ci co ich spiknelam rok temu) z prezentem w postaci ksiazki :-D a ja zglupialam, bo przeciez nie mam urodzin; dali mi prezent bez okazji, wzruszylam sie
pogadalismy sobie od serca, wiem, ze mnie wspierają, to dużo

moje dzieci broją; zaczepiaja sie nawzajem, kloca czasami, Wera macha łapką na brata :) ale za chwilke wspolnie się bawią i śmieją; miło miec dwoje maluszkow

Dorka książka niesamowita, połknęłam ją :tak: "Makatka" K.Grocholi i jej córki- napisały wspolnie felietony, ciepłe, ożyciu, wesołe, o matce i córce, plecam :tak:
Surv kurcze wspolczuje z brakiem snu, poczytaj Biblię, ja zzsypiam po paru wersach :-)
Kic jeszcze troszkę i będziesz wiecej chudła, spokojnie, a nie kręci się w głowie, że tak malo kalorii dostaczasz?
Kate fajny prezencik :tak::-)
milego dnia i oby byl tak cieply jak wczoraj

WItam:)
dziś na szybko, bo idę się odprężyć na kurs wizażu :-ptak tak nie umiem żyć bez szkoleń, kursów i warsztatów:-p:-pale co mi pozostało, podyplomówki żadnej nie zaczęłam to będę takie pierdoły kończyć:-p:-D
Izabelka nie kręci mi się w głowie i nawet jestem najedzona, tylko nie pozwalam sobie na podjadanie no i nie pochłaniam słodyczy w ogromnych ilościach:tak:bardzo fajnie się zachowali znajomi:tak:widzę że M się stara:happy:
ok lecę jakieś śniadanie zrobić i zbieram się:happy:
miłego dnia!

jak wam minal dzionek?
poszlismy wszyscy do kosciola, potem poszlam na proszony obiadek do rodzicow, moja mamę pogielo w szyje jak mnie, wiec pojechalysmy po tabletki-bo zostalo mi akurat pol opakowania ;-) przy okazji zakupy zrobilysmy sobie
mąż po poludniu zajmowal sie dziecmi, ja mam pol sypialni ogarnietej
zaczynam zastanawiac sie nad prezentami, robie tylko dzieciom,ale i ich sporo-macie pomysly na drobiazgi? wiecie co kupicie dzieciom swoim?

Oj jak mnie głowa boli, ałaaa:cool2::eek:chyba pierwszy raz w życiu tak mi łeb napiernicza:confused2:
Mi minął dzień szybko i intensywnie, wiedza nabyta ale czy z niej skorzystam...nie lubię robić make up'u a jeszcze jak pani pokazała jak go prawidłowo zrobić to już odjechałam kompletnie,ale fajnie było:tak:teraz tylko kasa i do jakieś fajnej perfumerii się obkupić ale co ja na to poradzę że wolę sobie wózek kupić niż kuferek dobrych kosmetyków:-p:-p;-)
Izabelka ja na mikołaja puzzle+jakaś fajna gra+słodycze (Kuba) coś interaktywnego małego a fajnego (Oliwia) pod choinkę stoliczek+krzesełko+relingi i kubeczki made Ikeaa+ nowe flamastry, kredki, ciastolina itp +słodycze+ jakiś ciuszek (Kubuś) a dla Liwci nie wiem, w sumie ona i tak nie wie o co kaman więc kupię tylko jakiś drobiazg, może ciuszek jakiś :)
oj widzę że Twój M doznał prawdziwej metamorfozy, może i ja powinnam moim wstrząsnąć:confused2:
idę kąpać młodego, Oliwia już śpi z dobre pół godziny bo była marudna że hej:confused2:mam smaka na Maca, dziś zjadłam nie całe 1000kalorii więc na małego cheasburgera mogę sobię pozwolić:-pchyba wyślę M w ramach potwornego bólu głowy:-palbo nie karzę mu zapiekanki zrobić:-p:-p
spokojnej nocki!

reklama
Witam
My po weekendzie dobrze
Jutro musze sie umówić z moja doktorka tzn Tymiego
W ciagu dnia szaleje a na wieczór gorączka
Zastanawiam sie w która stronę to pójdzie
Kurcze w czwartek pasowanie i fajnie by było być

Kasiu rzeczywiście jesień piękna i na spacerach nastrój cudowny
Ciut gorzej jak dopada w domu ruletka hormonalna, ale w grupie raźniej bo widzę ze wszyskie ciężarówki to maja:-)

Surv widać tak miało być. Jeszcze bedzie piękna chatka:-)

Nie wiem co jeszcze. Ide spać bo moja pora
Dobrej nocki

Do góry